Etikettövriga-frågor
Läst 6166 ggr
radio
2010-08-16, 18:02

Colin Fry och hans trumpet

Händelsen verkar vara extremt känslig för vissa troende och på en del forum får man inte ens nämna CF och trumpet i samma inlägg utan att bli ytkastad, varför? Sådant hemlighetsmakeri gör mig vansinnigt nyfiken, vill veta mer!

--------------------------------------------
Medarbetare på skepticism
http://skepticism.ifokus.se/


Zeitgeist
2010-08-16, 19:01
#1

Kan det vara så att herr Fry har lärt upp ett annat medium som ofta syns till inne på bland annat Övernaturligt iFokus?

Och att det faktum att han själv ertappats med flagrant fusk kanske säger någonting om trovärdigheten i hennes "utbildning"?

Bara en fundering, för jag har noterat exakt samma fenomen som du beskriver.

En annan anledning kan ju vara att man inte uppskattar att skeptiker "smutskastar" och "förtalar" ett duktigt medium.

Trilobite
2010-08-16, 19:23
#2

Men om han haft en trumpet är det ju inte förtal eller smutskastning.

anundi
2010-08-16, 19:47
#3

#2

För många troende/medium är det förtal eller smutskastning att påpeka felaktigheter eller avslöja oegentligheter. Eller att kritisera öht.

piotrr
2010-08-16, 20:18
#4

Finns det någon bra sida, blogg eller liknande som förklarar vad som hände, för den som inte hört talas om det förr?

/ Per

Sajtvärd för Skepticism

Vulcan
2010-08-16, 20:19
#5

Det är ju fult att avslöja fuskare. Då kan ju folk tro att de "riktiga medierna" också fuskar. Särskilt om de har business ihop med fuskarna. Jag läste t o m i en tråd där att somliga tyckte det var ok att fuska lite om men gjorde det i ett gott syfte, om man som medium kanske hade en dålig dag eller nåt…

radio
2010-08-16, 20:22
#6

#5

"Jag läste t o m i en tråd där att somliga tyckte det var ok att fuska lite om men gjorde det i ett gott syfte, om man som medium kanske hade en dålig dag eller nåt…"

Undrar om det är okej även för till exempel en kirurg att fuska om hen har en "dålig dag". Det skulle vara intressant med en troendekommentar (jag inser såklart att inte alla troende tycker att det är okej för medium att fuska och luras).

--------------------------------------------
Medarbetare på skepticism
http://skepticism.ifokus.se/


piotrr
2010-08-16, 20:23
#7

Detta med "äkta medium" får mig att tänka på begreppet "god of the gaps" - glipornas gud, eller som jag föredrar att kalla det, den otrolige krympande guden.

Det går ut på följande: För varje ny sanning som uppdagas om något som man tidigare trodde berodde på magi eller gud eller mirakel, så krymper miraklet, någon utbrister, "OK, så gud fanns inte i himlen, men han finns i rymden!" eller "OK, så det var inte gud som skapade djurarterna, men det var han som skapade deras förfäder!" och så vidare, för varje ny upptäckt.

Där ser jag liknelsen till "äkta medier". Det är inte så att något medium påvisat under kontrollerade former att de besitter övernaturliga förmågor; de lever alla på föreställningen att de KANSKE besitter sådana förmågor, och det som kan hända dem är att någon motbevisar det genom att komma på dem med byxorna nere och trumpeten ute (ibland i bokstavlig bemärkelse), och plötsligt blev det färre "riktiga medier", men DE är minsann på riktigt, för DE använder inga trumpeter. Och så vidare.

/ Per

Sajtvärd för Skepticism

Zeitgeist
2010-08-16, 21:20
#8

#4

Det står lite på wikipedia om det hela. Colin Frys egen förklaring är naturligtvis också intressant att ta del av.

"Fry mentioned the trumpet incident in his books, and gave an explanation saying he was in a trance state, and as an inexperienced medium, did not take suitable precautions to prevent lower entities from taking control."

Men den "förklaringen" kan man naturligtvis "förklara" vilka underligheter som helst som uppstår när man blir ertappad med fusk. Man var besatt av en ande.

Undra om det håller i domstol?

[Borttaget]
[Borttaget] 
2010-08-16, 21:22
#9

Inlägget är borttaget

[Borttaget]
[Borttaget] 
2010-08-16, 21:22
#10

Inlägget är borttaget

piotrr
2010-08-16, 21:26
#11

Hittade den här länken genom att bläddra bland länkarna från Wikipedia:

"Medium caught holding trumpet".

http://www.tonyyouens.com/psychic_news.htm

Bild ur tidskriften.

/ Per

Sajtvärd för Skepticism

Zeitgeist
2010-08-16, 21:33
#12

#11

"He took off his shoes and rings. Then the leader of his home circle tied his hands with plastic straps and put leather straps around his ankles. He stressed how strong the bands were. Sandra Foy (Robin’s wife) tied one of the straps on herself."

Även om han blev besatt av en ande -- hur kom han loss? Anden har väl enbart Frys egen kropp att tillgå? Eller kan det vara så att dessa medium kanske inte är så ordentligt fastspända som de vill göra gällande under dylika seanser?

Jane-Lyzell
2010-08-16, 21:39
#13

88 colin fry är ett av världens främsta medium

du vet vem han är och vi har haft dessa diskutioner tidigare -

Colin Fry har och hjälper tusentals människor i världen - han hadde en insident under hans tid som fysikt medium - då han för övrigt var i djuptrans och var övertagen av en sk jordbunden ande -

Att vara ett framastående medium har aldrig varit lätt under alla tider -

Kopia på mitt inlägg till hudini från ÖN mitt första o enda inlägg här inne -

Inlägget har redigerats för att ta bort personangrepp och hot. / Per

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

piotrr
2010-08-16, 21:43
#14

Så du medger alltså att Colin Fry är en illusionist, precis som John Houdi?

/ Per

Sajtvärd för Skepticism

[Borttaget]
[Borttaget] 
2010-08-16, 21:44
#15

Inlägget är borttaget

Zeitgeist
2010-08-16, 21:44
#16

(inlägg raderat.)

[Borttaget]
[Borttaget] 
2010-08-16, 21:54
#17

Inlägget är borttaget

piotrr
2010-08-16, 22:04
#18

Zeitgeist: Jane har alltså inte skrivit något inlägg till dig, hon har bara kopierat något som hon tidigare skrivit till någon annan, bland annat därför blir det förvirrande.

/ Per

Sajtvärd för Skepticism

Zeitgeist
2010-08-16, 22:06
#19

#19

Tack för klargörandet. Då blev allt lite tydligare. Glad

radio
2010-08-16, 22:07
#20

Kanske lite ot, men undrar om det är många som blåst i ovan nämnda trumpet?

--------------------------------------------
Medarbetare på skepticism
http://skepticism.ifokus.se/


[Solenn]
2010-08-16, 22:10
#21

Den skulle inte jag lita på http://www.tonyyouens.com/psychic_news.htm#straighttext

och inte på dom som försvarar honom och fusk.

På Öif skrivs det om gammastrålar som har med medium och ectoplasma att göra och jag fattar inte ett dugg vad som menas med det. Ett kabinett skulle bygga upp energier eller hålla ihop dom och jag är som ett frågetecken. Samma människa påstår att delfiner lagar jordskorpan efter en jordbävning. Samma människa har spått att 2011 är ett fysiskt mediumår.

Som halvtroende skäms jag att heltroende inte protesterar och ställer frågor och inte protesterar över att inga frågor får ställas. Inte för jag gillar skeptikers tjat om bevis men börjar förstå varför ni gör det.

Livsfarligt att kolla medier och ectoplasma? Hur många medier har dött när skeptiker/någon annan gjort det?

Läser man om ektoplasma och fysiska fenomen, som det kallas, dog ett medium, Duncan, men hon bluffade också och kläderna hon hade på sig när hon avslöjades, av poliser som gjorde en razzia, sägs varit en ektoplasautstyrsel, var vanliga kläder så hon kunde inte ha dött av att de tog henne. Nu sägs det att andarna skapar kläder av ectoplasma men då är det konstigt att kläderna kunde analyseras vara vanliga kläder utan några spår av något annat.

http://www.answers.com/topic/helen-duncan

blombuketten
2010-08-16, 22:17
#22

#13. Eftersom du kopierat ditt inlägg från öif som handlar om ectroplasma så gör jag detsamma med mitt svar, så det blir riktigt.

#89. Tror du på Gud? Undrar just vad Gud/skaparen anser om att man, på jorden av oss människor, själv utser någon till hans tjänare. Sina "tjänare" tror jag Gud väljer själv.

Godhet är inget som du, eller någon annan av oss, kan bestämma över. Alltså, vem som är god eller inte. Knappast heller avgöra vem Gud/skapelsen kommer ställa till svars. Det är att ställa sig över Gud/skapelsen när man tar sig rätten att säga att någon är sämre och mindre god än du, eller honom (Colin Fry).

Du säger att CF hjälper tusentals människor…….hur vet du att inte "trollkarlen" Houdi också hjälper människor som har det svårt? Det är inte antalet som räknas, utan vad man gör från hjärtat. Det är också det som Gud/skapelsen förmedlar. Att vara andlig är inte något endast dig (och några här) förunnat. Det är oss alla förunnat, även de som illa gjort. Gud/skapelsen är inte den som dömer, det är vi människor som gör det.

piotrr
2010-08-16, 22:27
#23

Gammastrålar är joniserande strålning väldigt farligt. De orsakar interna skador, illamående och ökad risk för cancer i hela kroppen. Det är den typen av strålning som är allra farligast för människor. Det låter som en jättekonstig sak att ta upp som "förklaring" för övernaturliga påståenden. Ett kabinett som bygger upp energi låter också jättekonstigt. Det går till exempel inte att göra en ekokammare för strålning som bygger upp energi… eller?

Jätteintressant länk till Helen Duncan! Hon svalde och kräktes alltså upp föremål och påstod att hon materialiserade dem från andevärlden. Det första jag undrar är om det satt tillverkarmärken kvar i kläderna, men jag hittar inget om det.

/ Per

Sajtvärd för Skepticism

Vulcan
2010-08-16, 22:37
#24

#13 Självklart att det inlägget skulle dyka upp. Frys lilla "incident" satte ju fokus på något som hotar din inkomst och därmed är din lilla förklaring helt förståelig. Frågan är bara: vem tror du går på det? [Tror du] att någon köper storyn om "övertagen av en sk jordbunden ande"? Självklart var det ett olycksfall i arbetet. Tanken var ju att ingen skulle tänt ljuset och alla skulle suttit hänförda. Kanske är det därför som man måste gå alla kurser för dyra pengar innan man får sitta med i en "fysisk seans"? Risken antas väl vara mindre att någon saboterar som lagt ner mycket pengar och resurser på att få sitta med.

Inlägget har redigerats något för att ta bort personangrepp. / Per

piotrr
2010-08-16, 22:38
#25

Vad var förklaringen till att trumpeten behövde ett släckt rum för att levitera?

/ Per

Sajtvärd för Skepticism

Zeitgeist
2010-08-16, 22:51
#26

#25

Det är någonting jag också undrar. Varför måste det vara släkt och varför får man inte filma i mörkret?

(Om man ser till Colin Frys agerande så framträder ju snart en tydligt förklaring till varför det måste vara mörkt.)

Vulcan
2010-08-16, 22:56
#27

Andarna tillåter inte (normalt sett) att det filmas. De kan ge sitt tillstånd, om man har lite tur eller kanske framför allt, den rätta tron. Dvs så att man filmar i tillräckligt dålig kvalitet så att de amatörmässiga tricken inte syns för tydligt.

Mörkret är till för att skydda mediet som, enligt Lyzells utsago, svävar i livsfara om ljuset tänds. Att det är praktiskt för att kunna bluffa i lugn och ro nämndes inte.

Klass
2010-08-16, 23:03
#28

#26

Det är som elefanten i rummet. Ingen nämner den, men man frågar varför golvet går sönder. Foten i munnen

piotrr
2010-08-16, 23:08
#29

Livsfara är väl att ta i, men "pinsamt så man kan dö" stämmer nog.

/ Per

Sajtvärd för Skepticism

radio
2010-08-16, 23:25
#30

Borde inte andeprat klassas som någon form av allmänfarlig verksamhet? När till och med de insatta anser att det är fara för livet.

Har för övrigt kommit på varför gamla spöken har kedjor. De har helt enkelt åkt in för mord på skeptiker.

--------------------------------------------
Medarbetare på skepticism
http://skepticism.ifokus.se/


Jimmy-G
2010-08-16, 23:35
#31

#30

Det finns en konspirationsteori som går ut på att Sir Arthur Ignatius Conan Doyle och hans entourage var den egentliga anledningen till att Harry Houdini dog.

Vulcan
2010-08-16, 23:40
#32

Tänk om en troende åskådare råkar nysa under pågående seans och mediet dör, kommer denne att åtalas för dråp eller vållande till annans död? Hur skulle bevisningen se ut under en sådan rättegång?

Jimmy-G
2010-08-16, 23:45
#33

"Your honor, I call to the stand my suprise witness: The Ghost That Never Lies."

Ungefär så? :)

Vulcan
2010-08-16, 23:48
#34

Skulle kunna bli ett filmmanus, Monthy Python goes psychic

anundi
2010-08-17, 01:35
#35

#13

" … en insident under hans tid som fysikt medium - då han för övrigt var i djuptrans och var övertagen av en sk jordbunden ande - vilket ni inte har den blekaste aning om hur det går till!"

Spännande. Det vore intressant om någon av alla dessa bortförklaringar och ursäkter kunde verifieras någon gång.

"mitt första o enda inlägg här inne"

Vi får väl se, men jag är skeptisk.

Angående att vi "borde skämmas!"… Som jag sa i #2:

För många troende/medium är det förtal eller smutskastning att påpeka felaktigheter eller avslöja oegentligheter. Eller att kritisera öht.

QED.

-Jon-
2010-08-17, 01:52
#36

Jag blir så sugen att gå på en demonstration av fysiskt mediumskap… bärandes en dold IR-kamera och några välplacerade starka IR-LEDs.

Men spökena kanske känner det på sig och åter igen besätter mediumet. :D

radio
2010-08-17, 01:59
#37

Andarna borde ju känna något på sig, annars hade väl något medium gjort det för länge, länge sedan.

Förvånad

--------------------------------------------
Medarbetare på skepticism
http://skepticism.ifokus.se/


killershrew
2010-08-17, 02:24
#38

#36 "Men spökena kanske känner det på sig och åter igen besätter mediumet. :D"

Jag läste först "…åter igen betäcker mediumet". Kanske ektoplasma fungerar till det också…

DarkAngel
2010-08-17, 20:44
#39

#38 En incubus ….=)

DA

[Solenn]
2010-08-18, 15:06
#40

Är säkert ingen idé att ställa frågan på Öif men det här med ectoplasma finns en diskussion om på http://www.vof.se/forum/viewtopic.php?t=2709, inte så mycket där utan på ett forum som inte längre finns. Men jag förstår att samma människa som håller Colin Fry om ryggen har påstått att ett medium kan minska hälften av sin kroppsvikt genom förlust av ectoplasma. Nån som läst mer om det och var uppgiften finns att läsa mer om? Låter inte riktigt klokt tycker jag. För vore det så skulle mediet knappast ha överlevt eller får jag reda på tekniken kan jag starta eget som lanserare av den mest effektiva bantningsmetoden i världen.

piotrr
2010-08-18, 21:12
#41

Solenn,

Oj, du har rätt. Jag tänkte först "Vaddå, innehåller de ektoplasma eller?" men sedan tänkt jag som du - om man förlorar halva sin vikt så har man förlorat stora, viktiga delar av kroppen också. Det går liksom inte att ta bort halva kroppen utan att det märks, på ett patologiskt plan. Det kan helt enkelt inte vara hälsosamt.

/ Per

Sajtvärd för Skepticism

-Jon-
2010-08-19, 01:13
#42

#40 o #41. Vore isf en grym bantninsstrategi för överviktiga medier. Men de lär nog väga över 100 kg för att det inte ska vara risk för livet.

Men de kommer få mycket hängande hud.

piotrr
2010-08-19, 01:16
#43

Om inte huden också förvandlas och därmed krymper.

/ Per

Sajtvärd för Skepticism

-Jon-
2010-08-19, 01:18
#44

43 Men medierna skulle så klart ALDRIG dokumentera något sådant med före och efterbilder. Nej bättre att bara förklara att det är så. :D

Trilobite
2010-08-19, 12:06
#45

Bara det att en människa kan förlora stora delar av sin vikt på kommando borde väl kunna motivera en Randimillion?

Pallasita
2010-08-19, 14:39
#46

Jag kanske är trög, men vad är det för trumpet som det talas om? Är det en riktig trumpet, eller kuken?

BillyKropotkin
2010-08-19, 15:37
#47

#46

Det var en riktig trumpet, eller åtminstone någon form av tuta. Colin Fry ville väl att det skulle se ut som en andetrumpet som materialiserade sig.

Vulcan
2010-08-19, 15:59
#48

Tror man brukar använda någon slags kon vid sådana där tillfällen. Jag tror jag har läst något om det. Det är väl något slags traditionellt "hjälpmedel" och jag tror inte att det är särskilt viktigt att det just är en kon eller tuta, utan det har bara blivit så att man använder en sådan.

Zeitgeist
2010-08-19, 19:23
#49

#46

Han ville att det skulle se ut som att trumpeten svävade i mörkret helt på egen hand -- styrd enbart av andarna. I själva verket går det till så här under fysiska seanser och det var Colin Fry själv som gick runt och höll i trumpeten i mörkret -- vilket blev plågsamt uppenbart när ljuset slogs på.

Neutralis
2010-08-20, 00:04
#50

#13

Såg att det fanns en diskussion här med om CF, så jag klistrar in mitt svar här med. Tycker det är skamligt att inte fler såkallade troende protesterar mot sådana makabra påståenden.

Från ÖIF #32:

"Vem som helst som är insatt(eller inte) i fysiskt mediumskap inser att om ett medium ertappats med trumpeten i handen när ljuset tänds… är ett ertappande av pågående bedrägeri och inget annat.

Att det finns folk som försvarar detta är helt obegripligt och t.o.m påstår att det inte var han som stod där utan en jordbunden ande som övertagit honom!!! Tragiskt att det finns folk som köper den bortförklaringen. Det är ett hån och en skam mot hela den spiritualistiska rörelsen att sådant uppmuntras. Usch och fy.

Jane, jag tror du är för personligt engagerad med CF för att ha en vettig distans till händelsen, och kan därför inte bedömma med en neutral utgångspunkt. Jag har förståelse för att det kan vara så i vilket fall som helst."

-Jon-
2010-08-20, 00:34
#51

50 Jane är väl upplärd av CF. Säger inget mer.

Zeitgeist
2010-08-20, 00:57
#52

#51

Precis.

Vi vet hur Colin Frys verksamhet fungerar och eftersom han lärt upp Fröken Lyzell så säger det väl en hel del om hur hennes verksamhet fungerar. Vilket också förklarar hennes agerande ÖiF så fort någon ens nämner trumpetincidenten.

-Jon-
2010-08-20, 01:11
#53

52. Blir ju väldigt fånigt när hon inte ens kan svara på en så enkel fråga som den här.

Zeitgeist
2010-08-20, 01:26
#54

#53

…och där skrev hon till en moderator och fick båda trådarna låsta när frågorna blev för jobbiga att svara på.

-Jon-
2010-08-20, 01:33
#55

54. Ja. Snart raderar dom väl trådarna för de blir för pinsamma för henne. Ska nog ta en dump av det.

Jimmy-G
2010-08-20, 01:45
#56

Det är rent ut sagt förjävligt att Jane tillåts härja runt som hon gör.

Här är en person som inte bara kommer med totalt bizarra påståenden (delfinerna) utan hon ska tydligen även ses upp till som en auktoritet inne i ÖiF, där hon styr och ställer med sina underhuggare och får sina trådar (som förövrigt oftast är designade att reta skeptiker) låsta så fort något blir för klurigt för henne att besvara med sina bak-och-framargument.

Här kommer ett logiskt felslut, men jag befarar att tesen ändå är sann någonstans:
[Det logiska felslutet togs tyvärr bort av den ondskefulle skeptiske moderatorn som bara vill försöka följa iFokus regler mot personangrepp. Tack för att ni förstår, speciellt när det blev lite roligt. Skrivförbud är inte aktuellt. / Per]

Om ovanstående hade skrivits i ÖiF hade jag nog utan tvekan blivit belagd med skrivförbud.

-Jon-
2010-08-20, 01:47
#57

56 De kan säkert fixa till det för du skriver det här.

Intressant att den synliga delen av ÖiF nu har blivit allt mer skeptiskt. Undrar om det verkligen var meningen med den dolda delen? :)

Neutralis
2010-08-20, 01:48
#58

#54

Ja riktigt pinsamt att hon tror att hon är fylld av kunskap hur det fungerar… CF har tutat(!) i henne både det ena och andra som snarare hamnar i kategorin New Age istället för den spiritualism hon tror hon förespråkar.

Moderatorerna dansar tyvärr efter hennes pipa(tuta?) och låser en tråd där hon själv är orsaken till käbbel. Givetvis borde hon stå sitt kast om hon ger sig in i diskussioner och det borde moderatorerna se och därmed inte låsa tråden bara för att hon får jobbiga frågor… pinsamt.

Zeitgeist
2010-08-20, 01:51
#59

#57

Jag har haft pm-kontakt med Anna-Helga och det tycks som att den dolda delen nu är ÖiF för de "seriösa" medlemmarna och den synliga delen lämnad åt sitt öde. Det verkar bara vara Jane som dyker upp med jämna mellanrum för att bråka med skeptiker.

Neutralis
2010-08-20, 01:55
#60

#55

Ja det har redan skett i trådar där Colin har nämnts. Jag såg en tråd där Jane påstod att Colin hade testats av japanska vetenskapsmän och där man också undrade vart underlaget var, men det hade inte hon något utan var tvungen att fråga Colin efter… den tråden är borta.

Får jag gissa att det bara var ytterligare ett överdrivet påstående om CF, eftersom det vetenskapliga underlaget inte har kommit fram än.

-Jon-
2010-08-20, 02:02
#61

59. Inte mig emot. De har då valt att stänga in sig och dölja sig för omvärlden. Fine.

Sockpuppeteering är inte heller svårt-

piotrr
2010-08-20, 02:02
#62

Jag vill gärna se om någon kan leta fram eventuella tecken på denna "japanska" forskning.

/ Per

Sajtvärd för Skepticism

-Jon-
2010-08-20, 02:03
#63

piotrr: Kan du som Sajtvärd se ip-nummer eller hur kan du avgöra om ev sockpuppets finns?

piotrr
2010-08-20, 02:38
#64

Jon,

Såvitt jag kan se ser jag samma sorts användarsidor och information nu som när jag var vanlig användare. Det beror väl på att användare är gemensamma för hela iFokus-nätverket och inget jag som enskild Sajtvärd har tillgång till.

/ Per

Sajtvärd för Skepticism

piotrr
2010-08-20, 03:16
#65

Några smärre ändringar och en jättestor ändring har gjorts på inläggen i tråden, för att få dem att följa reglerna för iFokus-sajterna. Inga skrivförbud har delats ut.

Tack till MargaretaA som bad mig titta efter en gång till.

/ Per

Sajtvärd för Skepticism

BillyKropotkin
2010-08-20, 11:35
#66

#63

Som jag sagt i andra sammanhang: Man skall vara mycket försiktig med att försöka identifiera personer med IP-nummer. IP-nummer är adresser och inte identifieringar av personer.

Samma person kan skriva från olika IP-adresser t.ex. hemma och på jobbet, eller för att hon använder en bredbandsuppkoppling med dynamisk tilldelning av IP-adresser. Olika personer kan använda samma IP-nummer, t.ex. för att de använder samma dator, för att ett företag har gemensam IP-adress för hela sitt interna nätverk eller återigen pga dynamisk tilldelning som ovan.

Neutralis
2010-08-21, 00:38
#67

#62

Jo, jag med, men det det får vi nog inte se. Försökte hitta lite spår efter forskningen på nätet för ett tag sedan, men hittade bara att japanska paranormala forskare hade varit på samma tillställning som Colin, om jag minns rätt. Så det var inte mycket att hänga i julgranen.

JL kanske förvånar och ställer CF mot väggen och frågar om det verkligen har existerat en forskning av hans förmågor och begär att få underlaget… hm, vid närmare eftertanke så skulle det vara snudd på paranormalt om hon gjorde det.

piotrr
2010-08-21, 00:45
#68

#67, Neutralis,

I så fall kan det vara fråga om att forskarnas närvaro har tolkats som att forskning pågick, och så har historien vandrat från mun till mun och blivit något helt annat än vad som faktiskt hände.

/ Per

Sajtvärd för Skepticism

Neutralis
2010-08-21, 05:35
#69

#68

Ja, förmodligen… en vandringssägen utan innehåll.

piotrr
2010-08-21, 15:56
#70

Jag tror säkert att personer med asiatiskt utseende kan ha suttit med på en sittning med Colin Fry. De kanske till och med var japaner. Kanske till och med från Japan. Det är inte ens omöjligt att de på dagarna arbetar med någon slags forskning. Men om de forskade på Colin Fry borde vi kunna hitta den forskningen. Uhm. Om vi kunde läsa japanska, alltså.

/ Per

Sajtvärd för Skepticism

eldirkadjo
2010-08-21, 17:25
#71

Eftersom jag åtminstone i teorin har någon slags färdighet i det Japanska språket så gjorde jag en snabbsökning efter ledtrådar. Jag snubblade över detta ( google translate ) som berättar att föreningen i fråga bjöd in Colin Fry till ett "experimentmöte" 1996.

Siten tillhör Nihon (eller Nippon) Shinrei Kagaku Kyoukai, googlesökningar på "Japanese Society for Psychic Science" eller "Psychical institute of Japan" verkar ge några träffar som refererar till denna organisation.

Vet inte hur mycket "science" som är inblandat, verkar ganska flummigt. Men det verkar i alla fall mer konkret än spekulationerna i inläggen ovan. Flört

Edit: Fixade länk

piotrr
2010-08-21, 17:52
#72

Wow, tack eldirkadjo! Vad kul att du nästan på egen hand kunde hitta vad som kan ha legat bakom påståendet. :)

/ Per

Sajtvärd för Skepticism

Neutralis
2010-08-21, 17:58
#73

#71

Ja, det var ungefär det jag kom fram till när jag letade också… inte mycket.

radio
2010-10-14, 01:04
#74

Försök till att diskutera Colin Fry:s trumpet i ett annat forum.

(gå nedåt en bit i tråden. jag vill inte länka direkt till ett inlägg, eftersom många helt enkelt plockas bort av någon konstig anledning)

--------------------------------------------
Medarbetare på skepticism
http://skepticism.ifokus.se/


[JohnHoudi]
2010-10-14, 10:38
#75

Intressant tråd. Jag har desutom försökt få mycket information om dessa spirit trumpets från JL på ÖN och annat och hon har varit hyfsat välvillig. Jag sökte också ett tag efter att köpa en trumpet men ingen hade någon till salu utan, som JL skrev "Om man vet var man får tag i dem så får man tag i dem" utan att hjälpa tyvärr.

Spirit trumpets har intresserat mig ganska länge. Fysiskt mediumskap är ju den del av mediumskapet som närmast går att jämföra med magikerns knep för att framkalla andar. Nu säger jag, naturligtvis, inte att ALLA medium använder dessa tekniker då jag inte sett eller upplevt dem alla. Men de medium som blivit avslöjade (vilket är en hel del) har använt just trolleritekniker i sina manifestationer.

Här en bild som beskriver en magiker som visar hur en del mediumtricks används och i synnerhet hur en spirit trumpet kan användas. Bilden kommer från mitt föredrag om magi och skepticism där jag visar flera olika liknande sätt för medium att använda trolleritekniker i manifestationerna:

[JohnHoudi]
2010-10-14, 10:39
#76

En bild på en spirit trumpet uppvisad av ett engelskt medium

TristanChi
2010-10-14, 11:37
#77

Vad finns det för belägg för att det inte är en dumstrut de luxe?

----------------------------------------
Ha ha ha Skeptesims är en sektCool

JoTjenaMors
2010-10-14, 12:16
#78

#76

Det är inget engelskt medium. Han e "jänkare"

Jane-Lyzell
2010-10-14, 13:28
#79

75 Jag har redan givit dig information var att söka på nätet för dessa trumpeter, så påstå inte att jag inte har givit dig information - prova eb (ebay) tror jag det heter - du blir nog ett fantastiskt fejk fysiskt medium John- kanske till o med börjar hända riktiga fysiska fenomen med dig om du sätter dig i ett kabinett.

 Lycka till!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

radio
2010-10-14, 13:33
#80

#79. Jane:

Vem vet, han kanske till och med klarar av att ruska på trumpeten utan att behöva släcka lyset. Det klarar väl inte Colin Fry vad jag har förstått. Men Fry kanske kör speciella trumpettrix när ni två är på tu man hand?

--------------------------------------------
Medarbetare på skepticism
http://skepticism.ifokus.se/


chik
2010-10-14, 14:43
#81

Jag trodde det var en vanlig Trumpet. Intressant hur olika vi ser på saker som här.

Lena.P är jag i verkliga livet.

[JohnHoudi]
2010-10-14, 14:44
#82

#78 Ja, jag la in fel bild, men den jag la in är jänkare. Stämmer. Däremot hade jag inte sett videon och DEN tackar jag för. Mycket underhållande.

[JohnHoudi]
2010-10-14, 14:48
#83

#79

Jag har redan givit dig information var att söka på nätet för dessa trumpeter, så påstå inte att jag inte har givit dig information - prova eb (ebay) tror jag det heter - du blir nog ett fantastiskt fejk fysiskt medium John- kanske till o med börjar hända riktiga fysiska fenomen med dig om du sätter dig i ett kabinett.

Nej, du gav mig aldrig direkt hjälp förutom att jag "skulle söka på nätet". Jag undrade t om om du hade en över?

Tack för att du tror att jag kan bli ett bra "fejk fysiskt medium" men om jag då frambringar riktiga manifestationer kan jag knappast vara "fejk", eller hur?

[JohnHoudi]
2010-10-14, 14:53
#84

På tal om spiritistiska kabinett och mediums förträfflighet att "ta loss sig" så kan jag bara rekommendera detta klipp med framlidne mentalisten Glen Falkenstein och hans världsberömda "spirit cabinet". garanterat fejk till 100% och mer övertygande än de flesta fysiska medium….

Vilket egentligen bara visar att man kan underhålla med mediumtricks och inte behöver påstå att det är [paw rihk-titt]

[JohnHoudi]
2010-10-14, 14:57
#85

Här ett annat klipp med den så kallade "gypsy tie"-tekniken som jag VET en del medium (förståss bara de oärliga) har använt sig av.

[JohnHoudi]
2010-10-14, 15:16
#86

Ännu en spirit cabinet. Denna gång från engelska magikern Paul Daniels.

Jag vill påpeka att jag naturligtvis inte kan säga att ALLA medium använder dessa tekniker så jag inte sett dem alla, men det är ganska intressant att så många magiker kan replikera dessa fenomen som medium manifesterar… Jag överlåter själva tänkandet till var och en.

Jane-Lyzell
2010-10-14, 16:15
#87

83 jag skrev att jag inte hade någon över till dig!

videona du refererar till är inte sådana kabinetter vi har i fysiskt mediumskap, ledsen!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

piotrr
2010-10-14, 22:29
#88

Jo, det är det.

/ Per

Sajtvärd för Skepticism

[JohnHoudi]
2010-10-15, 10:42
#89

…och bindningarna är lika/snarlika de som använts av medium som avslöjats.

Neutralis
2010-10-16, 23:33
#90

Jaha då verkar det finnas ytterligare ett avslöjat fysiskt medium, och intressant nog så har även här Jane intygat hans ärlighet!

Blåögdhet hoppas jag det handlar om.

Se senaste nyhet:

http://www.loveit.se/

Jane-Lyzell
2010-10-17, 00:11
#91

90 jag får nog konvertera till er sida snart! - detta var det hemskaste svek jag varit med om - och jag vore tacksam om ni kan ha översende med att jag mår jätte dåligt i detta just nu! finns liksom inga förmildrande omständigheter, fy fan rent ut sagt. Vi har naturligtvis tagit avstånd ifrån Han!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

TristanChi
2010-10-17, 00:13
#92

#90

Intressant. Finns det mer info om hur fusket skulle ha gått till?

----------------------------------------
Ha ha ha Skeptesims är en sektCool

Neutralis
2010-10-17, 00:22
#93

#91 Ja givetvis har jag överseende. Bra i alla fall att du inte försvarar honom utan tar avstånd.

Neutralis
2010-10-17, 00:30
#94

#92 Nej inte än vad jag vet. Antar att det hänger på hur Anders Å agerar i framtiden. Bedyrar han sin oskuld, så lär vi nog få se allt material vad det lider.

Jag kan bara gissa på de klassiska metoderna på hur han har fuskat… medhjälpare - fru, alternativt tagit sig loss från stolen + medjälpare - fru. Detta görs givetvis när alla sitter och sjunger "Dagsstänkta berg" för fulla halsar.

Trilobite
2010-10-17, 01:19
#95

Jane, du brukar alltid vara så arg automatiskt på alla skeptiker så jag blir glad över att du kan se nyktert på det inträffade!

Ärligt! Glad

TristanChi
2010-10-17, 01:42
#96

Skeptisk som man är undrar man vad det finns för belägg för att fusk har förekommit.

Vidare undrar man varför inte samma ifrågasättande sker av andra medier som presterar liknande saker.

----------------------------------------
Ha ha ha Skeptesims är en sektCool

Neutralis
2010-10-17, 02:04
#97

#96 Känner jag branschen rätt så kommer det nog tvingas fram belägg, när Anders Åkesson för tillfället inte har råd att bli avslöjad… han har införskaffat Porla Slott som kursgård, vilket givetvis kommer att göra honom desperat i sin oskuldsdeklarering.

Å andra sidan tror jag att han är smart genom att vara tyst, och låter sina anhängare bedriva kampen.

piotrr
2010-10-17, 11:59
#98

Neutralis,

Men det står ju på Love It att han har konfronterats och erkänt, och att erkännandet är inspelat? Tror du att han kommer att byta ljud i trumpeten snart eller?

/ Per

Sajtvärd för Skepticism

Neutralis
2010-10-17, 12:43
#99

#98

Jo, det står så ja… Det jag menar är att det kan bli en kampanj av hans anhängare att han är oskyldigt anklagad, och menar att det inte finns bevis osv… Då kommer nog materialet ut så småningom kanske.

Vi får se vad reaktionerna blir.

radio
2010-10-17, 14:49
#100

#91, Jane

Vad jag förstår har ni inspelningar med Åkesson i Ramsbergsgårdens bevisbibliotek. Kanske kan vara idé att öppna upp det nu, och gärna låta exempelvis Skeptikerpodden titta på inspelningarna.

Om jag trott på andevärlden skulle jag varit jätteintresserad av att avslöja bedragarna som förstör för samtliga.

http://www.egnasteg.se/spiritualism/traditionsenlig-experimentel-fysisk-seans-med-ektoplasma/

--------------------------------------------
Medarbetare på skepticism
http://skepticism.ifokus.se/


orsakverkan
2010-10-18, 00:29
#101

23-26 September var Åkesson tydligen på Ramsbergsgården? Deltagarna fick betala ca 4000 kr för detta.

http://www.ramsbergsgarden.se/program.html

radio
2010-10-18, 00:50
#102

#101

Antar att Jane betalar tillbaka det nu när det uppdagats att produkten som såldes troligen var en bluff. Om inte annat så kanske man kan tipsa alla som var där att vända sig till Arn. Dock lär det vara annat som svider mer än några förlorade tusenlappar, känslan av att ha blivit lurad.

Det hade varit intressant med en diskussion om det inträffade på ÖN, men av någon anledning plockar de bort eller låser de trådar som handlar om ämnet.

--------------------------------------------
Medarbetare på skepticism
http://skepticism.ifokus.se/


[JohnHoudi]
2010-10-18, 10:45
#103

Jag skulle gärna ta del av bevisen och teknikerna som Åkesson använde då jag studerar just fysisk mediumskap.

Har lagt in en trevare på loveit.se kommentarsfält att Skeptikerpodden också gärna tar del av deras bevismaterial för att kunna hjälpa osäkra att kunna se skillnad mellan de olika medium och hur seriöäsa de är SAMt (faktiskt) att hjälpa seriösa medium att rensa bort alla dessa oseriösa aktörerna.

Vi får väl hoppas att de hör av sig.

[JohnHoudi]
2010-10-18, 10:50
#104

Ser att ÖN redan har börjat censurera diskussioner gällande Åkesson.

Lite tråkigt att de inte accepterar en öppen debatt bland paranormalisterna då det är där frågan borde diskuteras. Att censurera och undvika diskussioner är, enligt mig, ett sätt att göra en "cover up" för att (kanske) skydda andra oseriösa aktörer i stället för att öppetr diskutera frågan och hjälpa till att rensa bort de oseriösa aktörerna.

Ska bli intressant att se var det leder och när/om de törs ha en öppen debatt.

Förresten borde denna tråd splittas från Colin Fry till en ny tråd gällande just Åkesson och hans fuskande.

piotrr
2010-10-18, 11:22
#105

Det är tyvärr väldigt omständigt att dela upp existerande trådar i systemet vi använder här. Skapa hellre en ny tråd om Anders Åkesson. Snälla! :)

/ Per

Sajtvärd för Skepticism

Upp till toppen