Nyheter

Jättestudie: Homeopatisk medicin har ingen effekt

2015-03-12 15:46 #0 av: JoHo

Inte så förvånande men då homeopati är en miljardindustri kommer fortfarande folk att falla offer för detta.

http://www.metro.se/nyheter/jattestudie-homeopatisk-medicin-har-ingen-effekt/EVHock!KoDiSpVQmOhPc/

Några citat:

Homeopatisk medicin har ingen effekt och kan till och med vara farligt. Det visar en genomgång av hundratals forskningsrapporter. – Man skulle inte använda det så mycket om det inte fungerade, säger Nordiska homeopatförbundets Berit Lecomte.

- ”Baserat på en bedömning av bevisen för homeopatens effektivitet, sammanfattar NHRMC att det inte finns några hälsotillstånd där det finns bevis för att homeopati är effektivt”, fastslår rådet enligt The Guardian.

– Det kommer finnas en svans av människor som inte tar till sig den här rapporten och kommer att säga att det är en konspiration från etablissemanget, säger han till The Guardian.

- Exempelvis framställs det populära preparatet Oscillococcinum av att först ta en blandning som innehåller en procent av ett extrakt från myskankans lever och hjärta och sedan spä ut det tvåhundra gånger så att inte en enda molekyl av ämnet som tillskrivs de helande effekterna finns kvar. Men preparat som spätts ut till miljondelar kan ändå vara effektiva, menar Berit Lecombe. 

– Man kan säga att det är en energimedicin, det finns inte så mycket materiellt och det är därför läkarna är skeptiska. (!)

- Forskarna i den australiensiska genomgången stannar inte vid att kalla homeopatiska läkemedel för verkningslösa. Om de innebär att patienter skjuter upp eller väljer bort konventionell vård kan de till och med vara livsfarliga, menar man.

– Homeopati är bortkastade pengar. Det är bättre att skänka pengarna till Rädda Barnen, konstaterar han.

2015-03-12 18:27 #1 av: JoHo

Kollade dagenshomeopati.se och newsvoice.se som alltid brukar publicera artiklar om homeopati. Konstigt nog har de inte hunnit få in denna studie på sina sidor.

Anmäl
2015-03-13 20:45 #2 av: [X=0]

Människan består av ca 70% vatten .........Regnar

Är vi möjligen gurkor med ångest.....Storgråter

X=0

Anmäl
2015-03-13 22:40 #3 av: MissClue

#2 Gapskrattarhahaha bilden jag fick av gurkor som kör bil, hämtar upp pickles på dagis, gurkor på löpspåret

Anmäl
2016-02-15 11:12 #4 av: genesimmons

puff

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.