Skepticism

IS - Islamiska Staten

2014-12-27 18:12 #0 av: Huygens

Islamiska Staten (IS) presenteras i media med ett antal otroliga förmågor. Frågan är hur mer skeptiskt lagda personer ställer sej till dessa superkrafter?

Det är sparsamt rapporterat i engelskspråkig media att vissa påståenden kring IS antagligen är för otroliga för att vara sanna. Men ändå, ett visst ifrågasättande förekommer. Svensk media verkar dock inte vara riktigt lika kritisk, är min uppfattning.

Idag hålls Mosul av 5000 IS-soldater, men...

.

Nu senast skriver DN att IS intog Mosul med 400 IS-banditer som "fördrev" mer än 25 000 Irakiska soldater och ett okänt antal irakiska poliser. Uppgiften kommer från den tyske journalisten Jürgen Todenhöfer. DN skriver att Mosul är en 3-miljonersstad och borde därför ha varit viktig för Irak att hålla.

Den irakiska armén var dessutom tränad, utrustad av USA och består av sammanlagt 250 000 man. Dom irakiska soldaterna hade pansarfordon, kanoner, en och annan stridsvagn och kunde gömma sej i sina skyddande militärbaser runt Mosul.

Tror ni på påståendet att 400 IS-banditer intog Mosul? Om inte, hur många IS-banditer var det då? 2000 handvapenbeväpnade islamister i vita Toyotajeepar som kunde åka runt och skrämma bort en modern arméenhet?

.

Är det Todenhöfer som har fel bara, och DN är lite väl okritisk i sin rapportering?

Eller har IS-krigarna och hela IS planerats, blivit tränade, utrustats, finansierats och organiserats av NATO? Det är väl lite tänkvärt att många nya IS-krigare kommer från NATO-länder.

"Varje dag anländer minst 50 nya soldater från hela världen, från USA, England, Sverige, Ryssland, Frankrike, Tyskland etc."

Om denna tråd styr över mot Reptilians-Illuminati kommer jag istället att ge ev kommentarer i annan tråd.


Anmäl
2014-12-27 18:43 #1 av: Klass

Passar inte detta bättre på sajten Politik iFokus?

Anmäl
2014-12-27 18:45 #2 av: JonasDuregard

Det där med 400 verkar vara taget från en statusrad på facebook som Todenhöfers skrivit. Andra källor uppskattar antalet till runt 4000, kanske missade Todenhöfer en nolla?

Det vore typiskt om det var en sådan trivialitet som fick dig att slå på stora trumman, du har ju en lång rad av pinsamma överreaktioner bakom dig vid det här laget (de spanska ambulanserna till exempel, och studien om morgellons.  I båda fallen har du lagt märke till någon oviktig detalj och satt spinn på konspirationsteorierna men sedan visar det sig att du totalt missat de mest uppenbara förklaringarna). 

Men att 400 (eller 4000) motiverade krigare driver en större men sämre organiserad fiende på flykt vore inte första gången i världshistorien. ISF (Iraks arme) är kanske större men alla verkar överens om att den är dåligt organiserad. Dess soldater deserterar i drivor (en del kanske ansluter sig till IS) och de som är kvar verkar fokusera på att överleva. En annan viktig faktor verkar ha varit att IS hade stöd från lokalbefolkningen.

Här finns en rapport om hur Mosul föll från Reuters:

http://graphics.thomsonreuters.com/14/10/MIDEAST-CRISIS:GHARAWI.pdf

Men jag antar att grävande journalistik inte intresserar dig lika mycket som ogrundade rykten och hejdlösa spekulationer.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2014-12-27 19:04 #3 av: Huygens

Enligt Wikipedia säker källa, intogs Ninevehprovinsen i Irak av 800-1300 IS-banditer. Dom höll vägar, broar, byar och andra tillhåll i området. Att ca 400 (av dessa 800-1300) IS-banditer sedan marscherade mot Mosul i sina skinande vita Toyotabilar är förenligt med den officiella historien.

Frågan är dock om det är sant?

Wikipedia är lite sparsam med uppgifter kring själva striderna och hur mycket dom kurdiska kämparna förmådde sinka IS-banditerna innan Mosul föll. I alla fall, IS fick, runt trakten av Mosul, tag på 700 pansarbilar, som snälla USA lämnat till den irakiska armén.

Tro på det den som vill.

Hur mycket av "striden" om Mosul kan ha varit iscensatt av NATO?


Anmäl
2014-12-28 09:47 #4 av: Huygens

#2 Jag har tittat på din REUTERS-rapport från den där Irak-generalen, om du nu inte anser att han ljuger. Din PDF-rapport innehåller samma uppgift som jag nämnt tidigare.

"On the afternoon of June 8, the Islamic State surged. More than 100 vehicles, carrying at least 400 men, had crossed to Mosul from Syria since the start of the battle."

Sen pratar rapporten om "sleeper cells".. Ja-a, dessa sovande celler, kan man tro på om man vill.

.

I alla fall, låt oss titta på IS-banditernas bilar. Det är företrädesvis vita Toyota-pickups. Irakiska arméns moderna stridsvagnar är T-72.

Vad tror du t ex händer om 100 st vita Toyotapickuper möter 4 st T-72?

.

Även ditt påstående att en numerärt underlägsen armé kan besegra en större armé får ifrågasättas i Mosulfallet. Napoleon kunde ibland besegra dubbelt så stora arméer, men det var för att han hade modernare utrustning och modernare metoder med flankanfall och linjebrott, bättre tränade soldater, snabbskjutande musköter, rörligt artilleri med effektivare kanoner osv.

I fallet med ISIS Mosulattack var det faktiskt Iraks armé som var den modernare, hade flygvapen och bättre kommunikationer, samt mycket tungt artilleri.

Och varför kom ingen Irakisk förstärkning till Mosul? Irak har ju totalt sett 250 000 soldater, så även om ISIS haft många fler banditer i vita Toyota-pickups, hade det inte räckt.

Och som sagt var, förhållandet var inte 1:2 utan snarast 1:10 eller 1:15 (enligt Wikipedia) vad gäller soldater. När storleksförhållandena blir mer än 1:4 är det sparsamt med historiska bataljer där den numerärt svagare parten inte förlorar. Och omodernt underlägsna och numerärt underlägsna attackerande arméer som vinner mot teknologiskt överlägsna arméer är högst sällsynta.

"Two divisions with security forces outnumbering attackers by more than 15-to-one."

Men det kanske mest häpnadsväckande var att Mosul föll så hysteriskt snabbt och att det krigsbyte som IS fick tag på i form av vapen, fordon, ammunition och annan utrustning var fullkomligt överväldigande.

Mosul är en stor stad.

.

Finns det ingen liten sida i din skeptiska personlighet som känner ens ett gnagande uns av tvivel inför dom fantastiska officiella uppgifterna?

NATO-ISIS


Anmäl
2014-12-28 10:27 #5 av: JonasDuregard

#4 "Finns det ingen liten sida i din skeptiska personlighet som känner ens ett gnagande uns av tvivel inför dom fantastiska officiella uppgifterna?"

Det står ju klart och tydligt i alla seriösa utredningar om det här att många detaljer är okända och de flesta siffror är uppskattningar med viss osäkerhet. Så tvivlet finns redan i det du kallar "officiella uppgifter" (vilken officiell kanal är det som utfärdat dem?).

Det betyder inte att dina tokiga påhitt om NATO blir mer trovärdiga Glad.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2014-12-28 11:40 #6 av: Huygens

Dom främsta striderna i Mosul mellan IS-banditer och företrädare för Irakiska myndigheter har varit poliser. Som svar anföll IS-banditerna flera polisstationer i Mosul och sprängde sönder polisstationerna. Polisens pistoler och batonger funkade dåligt mot IS-banditernas automatkarbiner, Kalashnikovs.

Dom Irakiska militärbaserna runt Mosul verkar ha klarat sej bättre än polisstationerna. Militärbaserna var nämligen tomma, övergivna när IS-banditerna promenerade in, troligen på direkt order från NATO.

Låt oss se...

.

Dom irakiska militärbaserna runt Mosul innehöll alltså 700 pansarfordon av typen Humvee. Om vi antar att irakiska armén använt ca hälften av dessa kraftigt bepansrade fordon för att möta IS-banditernas 100 vita Toyota-pickuper, tror jag utgången varit given.

300 tungt bepansrade Humvees med maskingevär, mot IS-banditernas 100 vita Toyota-pickuper...

I en Humvee sitter du mycket säkert mot ett gäng Kalashnikovgalningar i en vit Toyota. Kevlardäcken på en Humvee klarar av skott från Kalashnikov. En maskingevärssalva från Humveen slår sönder motorn på en vit Toyota-bil. Inte en chans att IS-banditerna skulle kunnat ta Mosul på en vecka. Det borde vara givet vad som skulle ske.

Istället hände... ingenting.

Inget.

Verkligen inget hände. Och IS-banditerna kunde sedan lugnt knalla in på militärbaserna och bli stolta ägare till 700 Humvees, prima pansarfordon, några stridsvagnar samt tunga kanoner, en massa ammunition och andra häftiga vapen.

Tror ni på den sagan?

Kanske dags att öppna ögonen?


Anmäl
2014-12-28 12:55 #7 av: JonasDuregard

#6 Krig är lite mer invecklade än vad du försöker få det till. 

Får man fråga varför du valt just NATO som boven i ditt lilla drama? Varför inte Kina eller Saudierna eller Svenska jägareförbundet?

Och om bevisen skulle peka mot NATO (vilket de inte gör) borde inte det bara bevisa att NATO är oskyldiga, eftersom världskonspirationen uppenbarligen försöker sätta dit dem för det här?

Jag menar, du kan ju inte ena stunden helt ignorera rationellt tänkande och i nästa vänta dig att man ska betrakta just dina invecklade argument med logik? Vad får dig att tro att just de fakta du använder dig av är korrekta när du påstår att allt annat är lögn?

Du påminner lite om en kristen fundamentalist som i ena stunden helt avfärdar dinosauriefossil och i nästa ser några snäckskal i Anderna som obestridligt bevis på att syndafloden skedde precis så som bibeln säger.

"Tror ni på den sagan?

Kanske dags att öppna ögonen?"

De där två meningarna, skrivna av just dig av alla människor, får nog många att skratta och en och annan att bedrövat slå sig för pannan.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2014-12-28 13:14 #8 av: Huygens

IS (ISIS eller ISI) har ju byggts upp av NATO-länder; USA, Frankrike, Turkiet och Storbritannien. Även Jordanien har tränat upp ISIS-banditer.

Däremot CIA-Contras, CIA-Boko-Haram och CIA-al-Shabab är CIA-uppbyggda organisationer, kanske för att USA kunnat förhandla fram terrororganisationerna lokalt med t ex korrumperade afrikanska ledare. Falskflaggan i Westgate behövde bara lokalt CIA-sammarbete med kenyansk militär som skjöt ihjäl köpcentret polis och gisslan.

IS är en mer komplicerad organisation och kräver därför NATO. Möjligen att CIA kan vara med på ett hörn med MKULTRA mind control för att få IS-terroristerna att bli helt psykotiska och utföra extrema våldshandlingar mot civila.


Anmäl
2014-12-28 14:10 #9 av: spirit33

Det var nog 400 rymdödlor förklädda till IS... De har ju en och annan superkraft, så ingen match för dem.

Anmäl
2014-12-28 16:09 #10 av: piotrr

Var alltså hela den irakiska armén på plats i staden som anfölls? 

Anmäl
2014-12-28 16:10 #11 av: piotrr

IS är för övrigt inte alls på nivån Somaliska pirater i Mitsubishi-SUV:ar och automatvapen från 60-talet. De är många, organiserade och passionerade. Värsta sorten. Inte någon vidare jämförelse med en polisstyrka, eller värnpliktiga. 

Anmäl
2014-12-28 20:28 #12 av: ru4real

Vad hände med deras "superkrafter"?

Anmäl
2014-12-28 21:04 #13 av: Klass

Huygens

IS kanske är sånadär ödlor du pratar om i en annan tråd, och dessa ödlor kan ju åstadkomma nästan vad som helst. Eller?

Anmäl
2014-12-28 22:18 #14 av: JonasDuregard

#8 "IS (ISIS eller ISI) har ju byggts upp av NATO-länder"

Det där är ju inte ett svar på min fråga, det är ju bara en upprepning av ditt påstående. 

"IS är en mer komplicerad organisation och kräver därför NATO."

Tycker du på allvar att det där är ett rationellt argument för dina slutsatser Funderar.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2014-12-28 22:19 #15 av: JonasDuregard

#8 Du svarar inte på mina frågor om varför du kan välja att lita på de fakta som passar dig men samtidigt avfärda allt annat som konspirationer. Hur vet du att det inte är tvärt om till exempel?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2014-12-28 23:17 #16 av: Huygens

Jag kan knappast ge dej ett svar som du vill ha. Tror aldrig att du blivit nöjd, antingen avfärdar du mitt svar eller om jag lyckas slå hål i den officiella väggen, kanske du går i taket som med Morgellons. Problemet är att den stormakt som utför dessa handlingar i Syrien/Irak, även har en väldig kontroll på mediarapporteringen, t ex Reuters (du refererade till en PDF tidigare).

Kontrollerad media erkänner knappast sanningen. Istället för IS-terrorister är det "syrienrebeller" som NATO tränar.

Det känns som du inte är så intresserad av dom svårare frågorna i mina tidigare inlägg, utan heller vill gå på bitar där jag inte har så starka svar. Jag har skrivit om NATO-inblandningen på annat forum förut (med risk för att jag duplicerat någon länk någonstans):

.

Letar man lite i nyheterna, började USA ca 2007 att planera för att träna syriska rebeller och utföra operationer mot området, finns flera artiklar, The New Yorker 2007, 5 mars.

"Fourth, the Saudi government, with Washington’s approval, would provide funds and logistical aid to weaken the government of President Bashir Assad, of Syria."

Frågan är vad detta diffusa "logistical aid" avser? Vita Toyota-pickuper?

.

Träningen av NATO-ISIS pågick under 2011 - 2013. The Examiner skriver att USAs militär tränade dåvarande ISIS i Jordanien år 2012, i syfte att bekämpa den syriska regimen under Assad.

Reuters / Der Speigel rapporterar mars 2013 att USA tränat syriska rebeller i Jordanien och på militärbaser i Turkiet.

"Some 200 men have already received such training over the past three months and there are plans in the future to provide training for a total 1,200 members of the "Free Syrian Army" in two camps in the south and the east of the country."

Fria Syriska Armén. Det låter bra. Inga galna ISIS-terrorister?

.

Även brittiska och franska trupper bidrar med instruktörer och välbehövlig träning till dessa Fria Syriska Armésoldater.

"British and French instructors were also participating in the U.S.-led effort, the Guardian said on Saturday, citing Jordanian security sources."

Det är som en enda stor familj.

.

USA, Frankrike och Storbritannien var på väg att träna 10 000 snälla krigare som skulle bekämpa radikala islamister.

"Jordanian intelligence services are involved in the program, which aims to build around a dozen units totaling some 10,000 fighters to the exclusion of radical Islamists, Spiegel reported."

.

Enligt en artikel i Global Research anses ISIS ha tränat sina krigare i en Jordansk militärbas med instruktörer från USA.

"JERUSALEM – Members of the Islamic State of Iraq and the Levant, or ISIS, were trained in 2012 by U.S. instructors working at a secret base in Jordan, according to informed Jordanian officials.

The Jordanian officials said all ISIS members who received U.S. training to fight in Syria were first vetted for any links to extremist groups like al-Qaida."

.

I januari 2014 berättar brittiska The Telegraph att nu har man riktigt varit igång med träningen. Dom snälla rebellkrigarna tränar för fullt och ska bekämpa elaka al-Qaida.

Vapen får dom också samt dollar!

"One source said the US was itself handing out millions of dollars to rebel groups best equipped to take on the extremists while another confirmed America was providing non-lethal aid

"We used to have no weapons with which to fight the regime, but now the stocks are full.""

Saudiarabien förmedlade 80 ton vapen till dom syriska snällisarna, tunga maskingevär?

Tydligen hade dom en del pengar i Mosul. 450 miljoner dollar som nu är i IS ägo. Allt kanske inte är dollar, en kan vara guld och valutor. Men det var snällt att lämna kvar alla pengarna.

.

Jordanien är inget NATO-land, men USA, Frankrike och Storbritannien är NATO-länder. Turkiet är ett av dom fyra NATO-länder som under 2011-2013 byggde upp dåvarande ISI/ISIS (Senare IS), tillsammans med militärträningsläger i Jordanien/Turkiet och USA-dollar/vapen slussade genom Saudiarabien och Qatar.

USA har sålt 5000 Hellfiremissiler till Irak. Det betyder att IS kan erövra farliga raketer.

.

Aftonbladet skriver att IS kanske uppstått på ett sätt som indikerar fult spel. Hillary Clintons memoarer antyder att USA hjälpt IS att utvecklas militärt.

Brittiska BBC nämner att USA kan stå bakom skapandet av IS.

"...the United States is behind the creation of the Islamic State group (formerly known as Isis, the Islamic State of Iraq and Syria) and Hillary Clinton admitted it in her book "Hard Choices".

Horrific videos of IS atrocities against Lebanese Armed Forces circulated on the internet. So did the theory that America is behind the existence and emboldening of the group.

. . . ...

Furthermore, to try and quash the gossip, the US embassy in Beirut issued a statement on Facebook:

"Any suggestion that the United States ever considered recognising the Islamic State of Iraq and the Levant as anything other than a terrorist organization, or had any role in its creation, is patently false. Allegations circulating in Lebanon to the contrary are a fabrication.""

Det kan man ju tro på.

Svaren finns på nätet, mer eller mindre tydliga, hemmagjorda YT-klipp tror jag inte du blir nöjd med, så dom har jag utlämnat denna gång.


Anmäl
2014-12-28 23:51 #17 av: JonasDuregard

#16 "om jag lyckas slå hål i den officiella väggen, kanske du går i taket som med Morgellons"

Du menar när du läst fel på ett datum och från det drog slutsatsen att hela CDC konspirerat för att mörklägga en sjukdom? Glad

Kanske inte ditt stoltaste ögonblick ändå. 

"Kontrollerad media erkänner knappast sanningen."

Men du hänvisar ofta till media, hur kan du vara säker på att du inte blir kontrollerad att tro på det du tror? Hur kan du vara säker att de uppgifter du bygger dina luftslott på inte är planterade lögner?

"Det känns som du inte är så intresserad av dom svårare frågorna i mina tidigare inlägg, utan heller vill gå på bitar där jag inte har så starka svar."

Jag försöker få dig att svara på den mest grundläggande frågan av alla: Ifall det som står i tidningar är lögn, hur kan du då använda det som underlag för dina spekulationer?

"Svaren finns på nätet"

Så du köper förklaringarna från det kapitalistkontrollerade militärfinansierade världsnätverket? Varför?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2014-12-29 00:01 #18 av: Huygens

Du ignorerar dom riktigt svåra bitarna.

En svåra frågan är väl om USA, England, Frankrike, Jordanien och Turkiet bara tränat "snälla" rebeller och demokratiska Iraks armé...?

Hur kan det komma sej att IS-banditerna är så framgångsrika, med sämre träning och mycket sämre utrustning? Dessutom enormt numerärt underlägsna i Mosul.

Dom frågorna borde vara givet för en skeptiker att fundera på.


Anmäl
2014-12-29 00:33 #19 av: JonasDuregard

#18 "Du ignorerar dom riktigt svåra bitarna."

Du ignorerar allt jag skriver. Det är lönlöst att bemöta detaljerna i dina långa haranger innan vi är överens om de mest grundläggande saker, som hur man förhåller sig till information man får och så vidare. Kan du svara på varför du litar på en del uppgifter i pressen (de som du försöker styrka din tes med) men helt avfärdar det mesta andra? Hur väljer du vad du tror på?

"En svåra frågan är väl om USA, England, Frankrike, Jordanien och Turkiet bara tränat "snälla" rebeller och demokratiska Iraks armé...?"

Alltså, om du tränar en massa människor att döda så finns det en uppenbar risk att några av dem har för avsikt att döda personer som du helst vill hålla levande. Och det finns ju historiska exempel på att sådana utbildningsinsatser delvis har slagit tillbaks mot den som utfört dem. Men det du talar om är ju något helt annat. 

"Hur kan det komma sej att IS-banditerna är så framgångsrika, med sämre träning och mycket sämre utrustning?"

Du verkar missnöjd med alla förklaringar som inte är "rymdödlor styr världen". Då blir det svårt att ge något svar du blir nöjd med. Eftersom ingen spelat in varje detalj av slaget så får vi också räkna med att det finns detaljer vi aldrig kommer få reda på. Men sådan ovisshet är ju på intet sätt en indikation på att någon av dina tokiga teorier stämmer.

"Dom frågorna borde vara givet för en skeptiker att fundera på."

Absolut, men att fundera och fabulera är ju två olika saker. Om man upptäcker att man inte har alla fakta i någon fråga kan det vara frestande att fylla tomrummet med rena påhitt, men det är sällan ett bra substitut för fakta.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2014-12-30 15:11 #20 av: Huygens

NATO-IS har publicerat en del sk "avrättningsvideos", och det har påpekats från olika håll att dessa videoklipp verkar vara iscensatta och fejk.

Författarinnan Naomi Wolf säger att dom "galna" IS-terroristerna och deras offer kan mycket väl vara skådespelare som är tränade att fungera och agera i dessa skapade krisscener.

.

Det har hävdats att en av journalisterna, James Foley fick svälta i ett års tid i fångenskap. Bilder på Foley innan fångeskapen visar en klen journalist med smal hals. Efter ett år fångenskap uppvisar han en bred, kraftig nacke som en tyngdlyftare. Hur är det möjligt om Foley svultit i ett års tid? Rynkor kring mungiporna på Foley före fångenskap och under fångenskap är placerat olika. Är det ens samma man?

Lägg märke till hur samtliga fyra journalisterna är klädda på dessa bilder. Crisis actors som är look-a-likes till dom försvunna journailsterna.

Tröjor med orange färg.

Hur klär man fångar i arabvärlden? Man klär dom i grå kläder eller så får dom behålla sina egna kläder. Hur klär man fångar i USA? På Guantanamo?

USA klär sina fångar i orange. Tröjor, byxor eller overaller i orange.

.

Förklaringen är kanske enkel. Troligen vill USA att amerikanska TV-tittare och amerikanska medborgare ska identifiera dom journalisterna som fångar. Journalisterna framstår som mer hjälplösa om dom upplevs vara riktiga fångar.

Riktiga fängelsefångar i USA är ofta klädda i orange.

Att IS som avskyr USA, plötsligt skulle frångå arabvärldens traditionella grå fängelsekläderna och anamma USAs fångdräktsfärg verkar obegripligt och omotiverat. Varför använda sin mest avskydda fiendes fångklädedräkt? Samt påståenden om att NATO-IS använder skendränkning?

.

Hur fejkad är IS-halshuggningen, den som påståtts vara utför på Peter Kassig?

Syriska rebeller berättar att Peter Kassig dog i en USA-ledd flygbombning flera dagar innan han blev "halshuggen" av IS.

.

Att NATO-ISIS fejkade halshuggningvideor varit uppenbart dåligt gjorda, kan man se av en del äldre tidningsartiklar som inte dragits tillbaka på nätet. T ex i denna artikel från brittiska The Telegraph, säger en expert att avrättningen av James Foley troligen är rent fusk.

DM noterar att den stora video som NATO-IS släppt, med dom många "halshuggningarna", är iscensatt. Det noteras i artikeln att videofilmen är professionellt gjord.

.

NATO-ISIS "träningslägret", där man kan se att det står "US" med stora bokstäver på tälten.

US = United States

Varför skulle en islamistisk terrorgrupp låta texten "US" stå kvar på sina tält om det är just USA som dom ser som sin fiende? Om det nu inte är så att NATO-IS fått sina tält från USA i gott samarbete bakom dolda dörrar... Det finns klipp på "US"-tälten t ex från CNN, första 4 sekunderna av det klippet.

.

Det viktigaste vapnet i NATOs krig är att föra oss bakom ljuset. Något skeptiker bör kunna se.


Anmäl
2014-12-30 16:21 #21 av: JonasDuregard

#20 Ingen verkar så lätt att föra bakom ljuset som dig i alla fall.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2014-12-30 16:27 #22 av: Huygens

Det är svårt att ta dej på allvar när du är avfärdande så lättvindigt. Du tror inte ditt förhållningssätt kan påverka Skepticisms trovärdighet?


Anmäl
2014-12-30 19:42 #23 av: piotrr

#16, Huygens, 

> "Jag kan knappast ge dej ett svar som du vill ha. Tror aldrig att du blivit nöjd, " 


Det stämmer inte, men det enda svar du vill ha är rymdödlor. Jag tror att jag föredrar den andra inställningen. 

Anmäl
2014-12-30 19:43 #24 av: piotrr

Huygens, 

> "Det är svårt att ta dej på allvar när du är avfärdande så lättvindigt. Du tror inte ditt förhållningssätt kan påverka Skepticisms trovärdighet?" 

Det är lätt att lättvindigt avfärda helt osannolika påståenden som framförs helt utan några rimliga belägg, och det BÖR vara lättvindigt att göra det. 

Den som ACCEPTERAR osannolika påståenden helt okritisk är inte det minsta skeptisk eller trovärdig, utan godtrogen. 

Anmäl
2014-12-30 21:27 #25 av: JonasDuregard

#22 "Du tror inte ditt förhållningssätt kan påverka Skepticisms trovärdighet?"

Nej, jag tror snarare att alla som inte redan hatar skepticism håller med mig.

Det är klart att de som redan ogillar skepticism kan försöka använda mitt avfärdande av dina idéer (jag håller inte med om att det lättvindigt, snarare väldigt välgrundat) för att skada min trovärdighet men jag tvivlar på att de lyckas utanför sin egen grupp.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2014-12-30 21:47 #26 av: Huygens

Jag saknar analys.

Officiell data accepteras ofta som fakta, icke-officiell data brukar förkastas. Den accepterade datan förblir mestadels oanalyseras, sällan ifrågasatt och den förkastade datan blir knappast analyserad och undersökt den heller, den har ju redan slängts.

Analys, ifrågasättande av officiell data, saknas.

Även när datan är fantastisk.

400 IS-banditer i 100 vita Toyota-pickuper kör in i Mosul, spränger sönder några polisstationer, ropar religiösa slagord och inom en vecka har IS-banditerna tagit över 3-miljonersstaden Mosul samt erövrat 700 nya, fina pansarfordon från USA.


Anmäl
2014-12-30 21:48 #27 av: JonasDuregard

#26 "Jag saknar analys."

Jag har märkt det. Men du kanske kan lära dig om du övar.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2014-12-31 00:44 #28 av: spirit33

#26

Du glömde att det var 400 IS-rymdödlor, och dom är inte att leka med.

Anmäl
2014-12-31 14:02 #29 av: piotrr

spirit33, Du skojar när du säger det.  Huygens tror tydligen det på riktigt. 

Anmäl
2014-12-31 15:52 #30 av: Huygens

#28 Kan ligga något i vad piotrr säger, fast kanske inte på på det sätt denne avser. Jag ska svar dej rakt och kort. Själva IS-krigarna är knappast kontrollerade av ödlor, enstaka IS-ledare kan vara det. Jag tror mer att IS-har skapats och orkestrerats med andra metoder, MKULTRA mind control och liknande styrande sätt.

Om vi ska se på området är troligen den Saudiska kungafamlijen ödlebesatt, åtminstone till vissa delar, särskilt dom översta ledarna. Även Saddam Hussein kan vi nästan säkert utgå ifrån var reptiliankontrollerad. I övrigt hänvisar jag till tråden om Reptilians.


Anmäl
2014-12-31 15:55 #31 av: JonasDuregard

#30 "Själva IS-krigarna är knappast kontrollerade av ödlor"

Var inte så blåögd. Bevisen är överväldigande.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2014-12-31 17:03 #32 av: spirit33

#30

Nej, du har fel, IS-krigarna är andra generationens ödlekrigare. Ja, ledarna är också rymdödlor men de är första generationens ödlor. Ledarna har låtit injicera sin säd i tillfångatagna kvinnor för 30 år sedan... Nu visar sig resultatet av IS-krigare med rymdödleblod(grönt)... De har tio tigrars styrka och dricker bara mjölk.

Eller hur fan vad det... Läste jag den "Stora Rymdödlehanboken" eller var det "Fantomen" som låg på skithuset?... Blir osäker nu.Tyst

Anmäl
2015-01-01 03:05 #33 av: NiklasTyreso

Att extremt få IS krigare ex 400 intog Mosul som försvarades av tiotusentals militärer låter som IS propaganda.

Genom att framställa sig på ytube som oövervinnerliga övermänniskor som strider med Guds välsignelses framgång kan IS sprida fruktan så att motståndarna ger upp.

Propaganda

Anmäl
2015-01-01 08:08 #34 av: Huygens

#33 Bra, du tar ett steg framåt och ifrågasätter uppgifterna. Men även om det var 4000 IS-krigare och inte 400 IS-krigare i vita Toyotapickuper, är det fortfarande fantastiska uppgifter.

Och som sagt var, uppgifterna om dom 400 IS-krigarna som intog 3-miljonersstaden Mosul kommer från den USA-ledda sidan. Det är inte IS som Reuters citerar i JD:s #2. Det är en ledande general i Irak.

Jag bröt ut det intressanta citatet i början av #4. Ej IS propaganda.


Anmäl
2015-01-01 08:50 #35 av: JonasDuregard

#34 Så du litar på uppgifterna i rapporten?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2015-01-01 11:41 #36 av: NiklasTyreso

Alla parter i krig sprider propaganda.
USA kanske valde att sprida vidare IS uppgift för att USA ville väcka omvärlden och få till en koalition mot IS.
Obama har inte hemmaopinionen med sig för att starta ännu ett krig i annat land.

USA lyckades övertyga om att IS är farliga och fick med sig ett 40-tal länder. EUs stats- och försvarsministrar hade extra insatt möte om säkerhetsläget och mindre än en vecka efter hemkomsten sa stadsminister Reinfeldt att vi måste 'öppna våra hjärtan' för flyktingarna.

IS propaganda var inte sann, de är inte övermänniskor med Guds välsignelse. Koalitionens flygbombningar hindrar nu ytterligare spridning.

Även om IS hindras sprida sig så sprider sig militanta grenar av Islam så att fler och fler religiösa krig skapas när folk ska tvingas leva efter sharia. Islamismen har de senaste 30-40 åren etniskt renat bort de kristna folkgrupperna som tidigare var ca 30 procent i Mellanöstern.
IS hindras sprida sig men grundproblemet kvarstår.

Anmäl
2015-01-01 15:26 #37 av: Huygens

Bra, du har en analys och en längre fundering kring utvecklingen.


Anmäl
2015-01-02 22:00 #38 av: Huygens

Hollywood hjälper åter NATO-IS på en "lågbudgetbasis". NATO-IS kan få vissa problem med sin trovärdighet då filmaterialet ser högst amerikanskt ut.

Tror någon på allvar att detta filmmaterial är producerat av någon annan än CIA och Hollywood?


Anmäl
2015-01-02 22:44 #39 av: JonasDuregard

"Tror någon på allvar att detta filmmaterial är producerat av någon annan än CIA och Hollywood?"

Vilket filmmaterial talar du om?

Bilderna i artikeln har gissningsvis endera gjorts av något internettroll eller av en islamist med ytliga kunskaper om bildredigering. Vad får dig att tro att "Hollywood" är inblandat?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2015-01-02 22:58 #40 av: Huygens

#39 På ett sätt har du rätt. Det är gjort så att materialet skulle kunna passa någon med ytliga kunskaper om bildredigering, eller åtminstone få oss att tro sålunda.

Och faktiskt, yttermera, du ifrågasätter.

DailyMail presenterar bilderna på största allvar. Vibbarna av Capitol är dubbla, flaggorna, associationen till Riksdagshusbranden.


Anmäl
2015-01-02 23:03 #41 av: JonasDuregard

#40 "Det är gjort så att materialet skulle kunna passa någon med ytliga kunskaper om bildredigering, eller åtminstone få oss att tro sålunda."

Du menar att CIA anlitat experter på bildredigering för att låtsas att de är amatörer? Låter som det finns skattepengar att spara där i så fall.

Jag noterat att du inte svarar på någon av mina frågor...

"DailyMail presenterar bilderna på största allvar."

Ja, och det är ju pinsamt för dem, men alla vet ju att det är en riktigt dassig tabloid.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2015-01-02 23:10 #42 av: Huygens

Av kommentarerna till artikeln att döma är det rätt många av läsarna som tar det på allvar. DailyMails propagandavärde ska inte underskattas.


Anmäl
2015-01-02 23:20 #43 av: JonasDuregard

#42 "Av kommentarerna till artikeln att döma är det rätt många av läsarna som tar det på allvar."

Det är klart man ska ta IS på allvar, och det är så klart inte omöjligt att det finns någon direkt koppling mellan bilderna och IS. Men jag lutar mer åt att det är några 'fanboys' som gjort dem helt på egna initiativ eller helt enkelt för att trolla.

"DailyMails propagandavärde ska inte underskattas."

Du använder den flitigt i din propaganda må jag säga. 

Deras erkänt dåliga faktakoll och din hejdlöst bisarra associationsförmåga gifter sig på något sätt. Det är som att ni representerar två helt olika varianter av aningslöshet som ändå är samma på något sätt.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2015-01-05 22:19 #44 av: Huygens

NATO-IS träningsläger som gått på sparlåga sedan Mosul anfölls, öppnas åter.

NATO-IS öppnar dessutom ett tredje träningsläger för IS-krigare i Saudiarabien. Sammanlagt kommer NATO-IS att förstärkas med 15 000 IS-banditer över dom närmaste åren.

Officiellt är dom militära träningslägren i Turkiet, Jordanien och Saudiarabien givetivs inte till för att stärka IS. USA uppger istället att det är "moderata" muslimer som tränas till att bli dödliga jihadkrigare.

Tror verkligen skeptiker på det här?

"Moderata" muslimer som tränas .. ?

Hur var det nu. Hade USA inte redan tränat upp hela Iraks armé på 250 000 man, utrustat iraksoldaterna med moderna vapen, modernt flygvapen, radar, kommunikationer m m?

Har det glömts bort?


Anmäl
2015-01-09 21:07 #45 av: Huygens

En norsk bloggare har en utmärkt bild på den långa karavanen av dom vita Toyotapickuperna och IS-krigarna. Ser ut att vara minst 40 personer.

Bloggaren citerar en USA-soldat, Gordon Duff, som var soldat i USAs Marines under Vietnamkriget, Gordon Duff säger att han inte får ihop ekvationen. IS-krigarna kommer från alla möjliga regioner i världen. Regioner som krigarna knappast kan ta sej från, till Syrien på något enkelt sätt, om dom inte fått hjälp via CIA-flyg.

Gordon Duff säger att USA tränat 3000 ISIS-soldater i Jordanien. Duff är även fundersam på hur IS lyckas använda det komplicerade amerikanska artilleriet som IS erövrat från Irak.


Anmäl
2015-01-09 22:59 #46 av: JonasDuregard

#45 Gordon Duff verkar tänka nästan lika tokigt som du (fast mer tydligt inriktad mot amerikansk extremhöger). Tankegången är ungefär "det här verkar svårt tycker jag, så det måste var CIA och NATO som har gjort något fuffens" Yrar

Det är som att om ni ägnat två minuter och att försöka ta reda på hur något hänt och när ni misslyckas (ni är inte så bra på det) så bestämmer ni er bara hux flux för att det är någon långsökt konspiration som är förklaringen. 

Varför ni väljer just den konspirationen och inte någon av tusentals andra vägrar du svara på. Du vägrar också konsekvent att svara varför du litar blint på vissa uppgifter men viftar bort nästan allt annat som falsarier.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2015-01-13 19:45 #47 av: Huygens

NATO-IS har gjort ännu en fejkad video, det behöver inte betyda att alla videos är fejkade, men i alla fall funderar en nyhetssajter över saken.


Anmäl
2015-01-14 12:16 #48 av: vallhund

#6

"Militärbaserna var nämligen tomma, övergivna när IS-banditerna promenerade in, troligen på direkt order från NATO."

Hänger inte med i dina syftningsresonemang, vad skulle troligen vara en följd av direkt order från NATO?

Vad gäller 400 glänsande vita Toyota pickuper så låter det alldeles för likt sagornas riddare i sina skinande rustningar på sina vita springare som kommer till den vackra möns räddning för att tas på allvar. 

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2015-01-14 13:21 #49 av: Huygens

#48 Det är den officiella historien; dom 100 vita Toyota-pickuperna. Backas upp av USAs militärer.

Se t ex Reuterslänken i #2 eller fotot på själva karavanen av vita Toyota-pickuper med NATO-IS-krigare i #45.

En enda lång rad av skinande vita Toyota-pickuper.

NATO-ISIS


Anmäl
2015-01-14 21:15 #50 av: JonasDuregard

#49 Vad är det du tycker är så intressant med att de har ett par Toyota-bilar?

Lite kuriosa om just Tyota och gerillakrigare (inte bara IS): http://www.newsweek.com/why-rebel-groups-love-toyota-hilux-74195

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2015-01-15 11:04 #51 av: olaka

Jag hade en nittiotals Corolla för ett par år sedan, jag fick varje månad brev skickat till mig som ville att jag skulle sälja bilen till dem. Det har inte hänt vare sig innan eller efter den bilen, det var helt surrealistiskt.

Medarbetare på Skepticism.

Finns på Twitter som @Ola_i_Lyckan. Medlem i VoF, Vänsterpartiet samt GAST Spelförening.

Anmäl
2015-01-15 12:15 #52 av: Huygens

#51 Vem var "dem"?


Anmäl
2015-01-15 14:45 #53 av: Davbjo

Det är onekligen en spännande värld Huygens lever i. Därmed inte sagt att jag är avundsjuk.

Kvackyou.se | Imsoevil.com | @davbjo | OmVardagsmat | Viktoperation
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

Anmäl
2015-01-16 14:35 #54 av: olaka

#52

Blandade bilhandlare, mestadels från södra Sverige. Tydligen går de på export till Afrika för att användas bl a som taxibilar.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=3852246

Medarbetare på Skepticism.

Finns på Twitter som @Ola_i_Lyckan. Medlem i VoF, Vänsterpartiet samt GAST Spelförening.

Anmäl
2015-01-17 13:10 #55 av: Cragan

moderna vapen hos Iraks arme vart då? T-72 MBT vill du ha en så kan du köpa en kostar runt 50 000 dollar kan dock bli lite problem med tullen. tungt artelleri värdelöst i stads miljö om du inte är redo att offra den civila befolkningen. ja jänkarna skjuter med artelleri i städer o prickar rätt ganska ofta (när dom använder XM982 excalibur)

o på tidigare frågan vad händer om ett gäng terrorister möter 4st T-72or i sina pickups så det beror på i en stad hör terroristerna övertaget på öppen mark o en tränad besättning är terroristerna kanon foder under förutsättning att tanksen har ammo för mjuka mål till huvud vapnet (kanonen) och till kulsprutorna.    Anmäl
2015-01-17 13:30 #56 av: Huygens

#55 Javisst, stadsmiljö säger du.

Vad säger du då om dom 700 pansarbilarna (Humvee) som dom 25 000 utposterade irakiska militärerna aldrig använde runt Mosul? Däcken på en Humvee kan stå emot skott från Kalashnikov.

Sätt upp 20 st bepansrade Humvees med kulsprutor, mot 100 vita NATO-IS Toyota-pickuper i stadsmiljö. 2-miljonersstaden Mosul hade kunnat behållas av Irak, om regimen inte var så himla villiga att gå NATOs ärenden.

Inte en enda Humvee möte Toyota-pickuperna. Pansarbilarna stod uppställda på militärbaserna i en ring runt Mosul. Det verkar inte som några skott avfyrades från baserna.

Det var bara för NATO-IS att knalla in i Mosul och hämta ut alla 700 pansarbilar (+ bränsle, tungt amerikanskt artilleri, ammo och annat).


Anmäl
2015-01-17 14:14 #57 av: vallhund

Du verkar ha hängt upp dig på att de var vita, har färgen någon betydelse i dina konspirationsteorier?

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2015-01-17 14:19 #58 av: Huygens

#57 Men du trodde ju inte på det.

Dom 100 skinande vita Toyota-pickuperna.


Anmäl
2015-01-17 14:33 #59 av: Cragan

#56 va dom utrustade med personskydd så va dom bättre än humvee bilarnas usa arme hade i irak iaf i början. o skydden dom installerade håller för en ak-74 ja men inte en rpg osäker på hur dom håller mot en ak-47 dock inte sett ballestik prover med en sådan.  

o 20st humvee med personskydd skulle ändå ha det väldigt svårt mot 100st pickups med beväpnat folk om så bara var 10e av personerna har en rpg  
personerna i humvee förlitar sig på bilarnas skydd o dom på civila bilarna är redo att hoppa av vilken sec som helst så om vi säger att det är 4 pers i varje fordon både i civil fordonen o miltär fordonen ett rpg skott = 4 döda soldater o deras vapen ur funktion, mot ett par salvor med vad dom nu har för kulspruta monterad (ma duce om dom hade kvar usa`s kaliber 50) o hoppas på att kulorna har slagit ut alla i o på det civila fordonet, har du slagit ut den med rpg på bilen endast så finns det fortfarande 3 kvar på den som kan plocka upp vapnet. skulle det mot förmodan sitta en GAU-17 (minigun) på de militära fordonen så ökar dock deras chanser enormt (både av den högre eldgivnings hastigheten men även av den högre pressitionen)

men ja hade iraks regering bestämmt sig för att staden ska inte falla eller återtas till vilket pris som helst så skulle dom nog kunna hålla/återta staden men med höga förluster o då inte bara förluster via att fienden tagit död på dem utan även desertörer får inte glömma att dom flesta irakier nog är ganska så trötta på krig.

kolla om du kan hitta nå uppgifter på hurdana förluster man kan förvänta sig i stads strid mot gerilla är ganska skrämmande siffror per kvarter (kan inte säga siffror då det är så pass länge sedan jag läste om det att jag glömt dem nämligen)Anmäl
2015-01-17 20:34 #60 av: ru4real

Texten ovan är så väldigt dåligt skriven att det är svårt att läsa och förstå vad författaren vill, men jag försöker bemöta ett par punkter iaf.

Började, men jag orkade faktiskt inte. För klurig text att tolka.

Anmäl
2015-01-18 00:07 #61 av: Cragan

#60 finns en enkel förklaring till det är dyslexis (eller hur det nu stavas) o så bryr jag mej helt enkelt inte om punkter o sånt.Anmäl
2015-01-18 01:33 #62 av: vallhund

Får mig osökt att tänka på RAF texter. Någon som lyckats ta sig igenom hela boken? Jag gav upp efter några sidor.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2015-01-21 00:36 #63 av: Huygens

NATO-IS har släppt en ny gisslanvideo.

Ser lite konstig ut. Skeptiker och andra får gärna förklara för mej. Det gick ju bra med det spanska ebolafallet.

Från CNN, titta runt 00:30. Ser ut som det är två solar. Lägg märke till skuggorna från huvudena på gisslan. Båda skuggorna (på gisslans halsar) pekar in mot Jihad John.

Det ser ut som solen lyser från vänster i vänstra delen av filmscenen på den gisslan som står på knä till vänster. Och så ser det ut som solen lyser in lite snett från höger på ansiktet/halsen av gisslan som står på knä till höger

Vad är det för sol(ar), som lyser i Syrien?


Anmäl
2015-01-21 16:42 #64 av: Huygens

Även svenska Expressen publicerar en utmärkt bild på dom två japanerna där det tydligt syns att skuggorna under deras hakor är riktade åt olika håll.

Vidare kan man konstatera att när "vinden" blåser, fladdrar bara tröjan på japanen till höger i bild (#63). Dom två andra personerna i filmklippet, verkar ha det vindstilla.

Det uppenbart sammansatt filmfusket kommer antagligen från två olika tagningar i en TV-studio. Troligen är fejkfilmen resultat av misslyckad Hollywood green screen-teknik, som någon av NATOs filmmakare fumlat till.

Tror ni på det här, tror ni på vad som helst.


Anmäl
2015-01-22 10:16 #65 av: JonasDuregard

#63 "Från CNN, titta runt 00:30. Ser ut som det är två solar. Lägg märke till skuggorna från huvudena på gisslan. Båda skuggorna (på gisslans halsar) pekar in mot Jihad John."

Det finns många tänkbara förklaringar och det går inte att säga säkert vilken som är rätt. Här är tre:

- Perspektivet lurar oss och egentligen faller ljuset från samma vinkel. 

- De har lyst upp med starka lampor när de filmat.

- Filmen är ett ihopklippt från två eller fler olika filmer. '

Den tredje förklaringen verkar inte osannolik. Det finns ju ingen uppenbar anledning till att de skulle hålla gisslan ute i öknen, och ingen anledning att visa dem i miljön där de verkligen är och på så vis avslöja detaljer som kan leda till ett fritagningsförsök. 

Den första förklaringen är också möjlig, resten av skuggorna ser ut att falla rätt och det kan vara svårt att avgöra var en skugga ska falla utifrån det ser ut som ett huvud är vänt på en skärm. 

#64 "Vidare kan man konstatera att när "vinden" blåser, fladdrar bara tröjan på japanen till höger i bild (#63). Dom två andra personerna i filmklippet, verkar ha det vindstilla."

Det håller jag inte med om. Jag tycker inte det är något underligt med att vinden beter sig på det sättet och angående personen i mitten är det omöjligt att avgöra om det blåser på honom. 

"Det uppenbart sammansatt filmfusket kommer antagligen från två olika tagningar i en TV-studio"

Varför just i en TV-studio? Varför inte från ett IS-fängelse Funderar

"Troligen är fejkfilmen resultat av misslyckad Hollywood green screen-teknik, som någon av NATOs filmmakare fumlat till."

Eller så är det IS som "fumlat"? Även om filmen skulle vara redigerad så ser jag ingen koppling till vara sig NATO eller Hollywood. Hade det varit för 50 år sedan hade man kanske behövt Hollywood för det här, men nu räcker det med en billig laptop och ett par timmars fritid. 

"Tror ni på det här, tror ni på vad som helst."

Tror på vad?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2015-01-22 10:39 #66 av: Joppo

Jag är faktiskt benägen om att hålla med dig om att bilden som du länkar till i #64 är manipulerad. Ljuset kommer uppenbart inte från solen och personerna är allmänt dåligt integrerade gentemot mot bakgrunden.

DOCK betyder ju detta inte att NATO(?) på något sätt är inblandat. Det kan väl lika gärna vara terroristerna själva som gjort lite vfx-arbete? Gissningsvis är det inte helt säkert att vistas ute i området där de befinner sig, vilket skulle kunna förklara varför de väljer att spela in klippet inomhus istället.

Angående själva tekniken som de använt så krävs det ingen dyr specialutrustning för att använda den. Man behöver en jämn vägg eller skiva som är målad i en avvikande färg från objektet framför*,  några lampor,en videokamera, en vanlig dator och ett compositingprogram(ex. Nuke eller After Effects). Jag har själv arbetat en hel del med sk keying både som student och rent professionellt och det är defintivt ingen raketforskning att få till nåt i stil med klippet som du refererar till.

Vidare så har jag mycket svårt att tro att NATO skulle göra detta så här taffligt(om de rent hypotetiskt hade nåt att göra med produktionen). Klippet är ju mycket enkelt att göra på riktigt om man befinner sig utanför själva krigszonen. 

* Vanligtvis använder man en grön eller blå färg. Anledningen till detta är att man primärt är ute efter en färg som kontrasterar mot hud. Om man till exempel valt en röd bakgrund skulle man få problem med att även huden blev genomskinlig.

Anmäl
2015-01-24 12:00 #67 av: Magi-cat

http://www.dn.se/nyheter/varlden/experter-videon-pa-japanska-gisslan-kan-vara-fejkad/

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-01-30 15:41 #68 av: Huygens

#65 Du skrev: "Perspektivet lurar oss och egentligen faller ljuset från samma vinkel."

Att du ens är beredd att överväga den möjligheten med ett så uppenbart falsarium, visar att du är beredd att lura dej själv. Det gör också myndigheternas arbete lättare när dom ska lura dej med påhitt om NATO-IS. (Tänk i termer av dom fejkade Apollomånlandningarna och felaktiga skuggor.)

Nu cirkulerar ett påstående att NATO-IS har halshuggit Haruna Yukawa. Bevis materialet är ett stilbildsfoto av Kenji Goto Jogo, där denne i sin tur håller upp ett stillbildsfoto av den halshuggne Yukawa.

Alltså, foto av foto.

Bevis?

Tro det den som vill. Min misstanke är att NATO-IS fumlat till det så mycket att dom tillfälligt ställt in allt visande av rörlig film, då deras fifflande och fejkande Hollywoodkillar/NATO-agenter (?) inte klarat av saken.

.

Låt oss titta på något annat.

Enligt uppgift kunde Japan inte komma i kontakt med NATO-IS och kunde därmed inte heller betala dom 200 miljonerna $, som NATO-IS utkrävde.

Istället ändrade NATO-IS sitt krav och ville göra en fångutväxling med "terrorkvinnan" Mubarak. Ja, hennes fullständiga namn är Sajida Mubarak Atrous al-Rishawi.

Hon måste ju vara skyldig, för myndigheterna har låtit henne göra en sk confession video. Dessutom syns hon ju med "bombbälte". Det intressanta är att hon senare tog tillbaks sin bekännelse. MKULTRA-fail?

Titta på henne, bild i DN. Hon ser ut att ha fått sminka sej lite, mascara runt ögonen och har en huvudduk runt sitt aningen runda ansikte. Men..?

Är det en man eller kvinna vi ser på bild?

Här finns fler bilder på "henne".

Man eller kvinna?


Anmäl
2015-01-30 18:07 #69 av: JonasDuregard

#68 "Att du ens är beredd att överväga den möjligheten med ett så uppenbart falsarium, visar att du är beredd att lura dej själv."

Det håller jag inte med om. De flesta möjligheter är värda att överväga och om jag hade tid skulle jag kunna leta upp lite bilder där perspektivet lurar en och det ser "omöjligt" ut på ett eller annat sätt. 

Men jag skrev ju också tydligt att det inte var min främsta gissning.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2015-01-31 16:16 #70 av: Huygens

#66 Du skrev att den fejkade IS-japangisslanvideon inte var bevis för att NATO var inblandat.

Det har väl en viss giltighet. Dom främsta bevisen att NATO-IS är en skapelse av NATO-länder hittar du i andra inlägg ovan. Dom fejkade videoklippen i sej utgör snarast en antydan att en yttre makt rycker i trådarna.

.

Jag kan ställa frågan sähär:

Hur många "specialeffekter" kan ni notera enbart från stillbilden på japangisslanvideon?

3? Eller 9?

Kan det vara 9 specialeffekter? Varför så mycket effekter? Expressens begränsade analys finns här. Från Newswire finns en analys här. Amerikanska New York Post har t o m placerat ansiktena på japangisslan brevid varandra, så att falsariet med skuggorna (inte?) ska synas tydligt. Parodi eller tyst röjande, sk silent whistleblowing?

Borde det inte räcka med ett klipp-och-klistra-jobb? Varför skulle en muslimsk terrororganisation behöva lägga en massa effekter på ett videoklipp som bara ska gestalta tre personer?

Kolla här, trots att ansiktena på gisslan pixlats, kan man fortfarande se 7-9 separata specialeffekter.

Varför så många specialeffekter?


Anmäl
2015-02-02 17:00 #71 av: Joppo

#70 

Jag personligen skulle definiera det som en specialeffekt. Denna kan såklart brytas ner i mindre beståndsdelar, men det ser jag inte riktigt någon poäng med. Som jag skrivit tidigare så är inget i klippet svårt att göra rent tekniskt. Förutsatt att själva grundmaterialet håller hyfsad kvalitet och belyst på rätt sätt så handlar det inte om många timmars jobb att fixa ihop en film som denna. Om jag själv skulle göra compositingarbetet till en sån här film( med samma mediokra slutresultat) skulle jag inte beräkna mer än 3-4 timmars arbete(vilket antagligen är i överkant). 

Sen  förstår jag inte riktigt vad du menar med nio specialeffekter. Vad menar du att de gjort mer förutom att digitalt placera de tre personerna i ett ökenlandskap?

Anmäl
2015-02-02 21:25 #72 av: Huygens

#71 Precis, det skulle inte ta dej lång tid att koka ihop något om det fanns videomaterial i förväg.

Och det är exakt så det är gjort. Grundinspelningarna har troligen en Hollywoodspecialist gjort. Sedan har ett bibiliotek med olika klipp lämnats över till en NATO-agent, med betydligt mindre konstnärlig och filmteknisk förmåga.

NATO-agenten har sedan lagt på markskuggor, färgfilter och annat som passat med den valda grönskärmsbakgrunden.

I japanklippet har vi "specialeffekten" med en fläkt som blåser på ena gisslan men vinden påverkar inte den andre, och vice versa. Vi har Kenji Goto på din vänstra hand, med 50 graders "solljusinfall", men markskuggan har bara 30 graders lutning.

Jihad John har en markskugga med endast 10-15 grader, dessutom är skuggan en tredjedel för kort. Jihad John har dessutom ett färgfilter över sej som ger honom en onaturlig brunfärg på händer och ansikte. Dessutom tittar han ner i marken på nästan alla 6 videoklipp.

Ljuset och färgen på dom orangea tröjorna ser fel ut och någon har lekt med "specialeffekten" kontrast på ett överdrivet sätt. Yukawas skugga är troligen också fejk, från ett Hollywoodbibliotek, med 10 graders (motsatt) markskugga,

.

Dom första NATO-IS "halshuggningsvideorna" var bättre kombinerade, men hade element av upprepning över sej. Så trots att videoklippen påstods vara gjorda med flera veckors mellanrum, såg videoklippen ut att vara filmade under samma dag. På slutet verkar Jihad John dessutom bli trött, han stakar sej och får svårt att komma ihåg sina repliker.

crisis actor

.

Över tid har NATO-agenten sedan fått i uppgift att fejka till nya videoklippen allt eftersom hans NATO-chefer spånat fram nästa NATO-IS "offer", beroende på vilken nation eller värlsdel som ska påverkas med NATOs lögner.

Först fyra västerläningar, sedan dom två "ryska" spionerna, och nu dom två japanerna. Allt för att NATO-IS ska framstå som hemska mördare och motivera ett nytt militärt angrepp på Irak eller Syrien.

.

Se #20 för tidigare fejkvideoklipp med James Foley. Jämför även med nedan intervjuer av James Foley sörjande "släktingar".

Här ser man hur en tavla ramlar ner i bakgrunden av den slarvigt hopsatta fejkade "hemma-hos"-intervjun.

Och även denna analys av Foleys alltför glatt leende syster, som ser ut som hon verkligen har svårt att hålla masken. crisis actor

Det är skådisar som spelar roller och om du låter dej luras, är du lättlurad. Mer är det inte. NATO-IS-krigare, NATO-IS-offer, NATO-IS-offer-anhöriga. Dessa videos "offer" och anhöriga är avlönade av NATO.

Att NATO sedan lyckats rekrytera en massa jihadkrigare som gladeligen strider på marken i Mosul och Syrien, det är en annan femma, #8 och #16. Men videoklippen med Jihad John är till största delen fejk.

Skådisar av F-kvalitet.


Anmäl
2015-02-03 22:41 #73 av: Huygens

Ja-ja, nu påstår media att den jordanske piloten Moaz al-Kasasbeh brännts till döds av NATO-IS i en bur. Man kan se honom på bilder i DM spatsera runt, sedan stå inne i buren. Letar man på nätet finns "autentiska" bilder där han lugnt står kvar och brinner upp lite. I bakgrunden kan man se maskerade USA-tränade soldater.

Men...

Det är problem.

Enligt islam är det förbjudet att bränna en människa till döds som straff. Det är förbjudet enligt islam att avrätta en människa genom förbränning. Faktiskt är det förbjudet att alls bränna en människa. Kremering är haram enligt Koranen.

Det är profeten Mohammeds egna ord (Q. 17:70).

Det är haram att bränna en människa.

Förbjudet av Allah.

Sharia.

.

Ni som är skeptiker till att NATO-IS byggts upp och kontrolleras av västliga makter, hur förklarar ni att NATO-IS utför en handling som är emot sharia, som är haram.

Hur kommer ni runt den saken?


Anmäl
2015-02-03 23:01 #74 av: Klass

#73

Jag föreslår att du ställer dina frågor till en muslim, eller någon som är påläst i ämnet.

Vad jag förstår så är det många saker som utförs av terrorister i islams namn som inte är okej enligt Koranen.

Anmäl
2015-02-03 23:43 #75 av: Huygens

Från Yahoo News:

"Emma El Badawy, a Middle East expert from the University of Exeter, told Sky News: "Burning someone alive is absolutely barbaric and it is expressly forbidden in Islam.

In terms of negotiations, it just proves that ISIS is completely irrational.""

.

Fullkomligt irrationellt?

Eller en medveten strategi från USA, som vill förmå alla världens länder att starta ett nytt storkrig i Mellanöstern och kanske erövra några länder till? USA gör allt för att få hela världen att hata NATO-IS, genom olika barbariska men Hollywoodfejkade videoklipp.

.

#74, menar du att dessa NATO-IS-krigare inte är islamister, men dom har bildat en islamistisk stat, just för att dom är, eh... islamister?

Det är svårt att både äta kakan och behålla den.

Antigen består NATO-IS av islamister som vill ha sharia och vill följa islams lagar, elller så är dom inte islamister, men då finns det heller inte någon anledning för NATO-IS att bilda en islamisk stat.

Tycker du inte att din logiska tråd brister någonstans på vägen?

Islamister eller inte islamister?

NATO eller äkta sharia?

Fejk eller inte?

crisis actors


Anmäl
2015-02-04 09:54 #76 av: Joppo

Jag tycker du börjar bli rätt smaklös nu Huygens. Kan du inte koncentrera din verklighetsallergi på något annat ämne?Jag tycker det är väldigt respektlöst IS offer att hålla på att hitta på en massa strunt om vad de varit med om eller att mena att de är några slags skådespelare. Hur skulle du känna om det var någon anhörig till dig som figurerade i en liknande video? Skulle du vilja att någon höll på och hittade på en massa strunt om denna person? 

I övrigt tycker jag du ska titta på denna SVT-doumentär: http://www.svtplay.se/video/2592294/historien-om-is/dokument-utifran-historien-om-is-avsnitt-1

Den förklarar bakgrunden till IS bildande på ett tydligt sätt. Deras version framstår som betydligt mer sannolik än dina rymdödlevariant.  

Anmäl
2015-02-04 13:17 #77 av: Huygens

#76 Alla som stoppat in ett hårstrå i lågan från ett stearinljus vet att hårstrået brinner upp på en tiondels sekund. Hur är det med NATO-IS?

Hollywoodproduktion?

Expressen darrar på manchetten. Journalisterna anar att något är fel.

"IS är duktiga på PR och information, de verkar ha gått i skola i Hollywood allihop och är ofta kusligt professionella, säger Per Jönsson."

Kusligt professionella?

Allihop?

.

Joppo, du som kan det här med datoranimeringar, hur kommer det sej att håret inte brinner upp på den jordanske piloten?

Varför brinner inte håret upp på piloten Moaz al-Kasasbeh?

Är jordanska piloter gjorda av eldfast material?

Hår som inte brinner?

Eldfast hår?


Anmäl
2015-02-04 14:27 #78 av: Joppo

#77 Ärligt talat  så vill jag inte titta på när de eldar upp den där stackars piloten. Jag mår dåligt av att titta på sådana saker. Du får fråga någon annan. 

Anmäl
2015-02-04 14:50 #79 av: Huygens

#78 Är du inte lite naiv nu?

Du väljer hellre att blunda för sanningen och följa din tro, än att kritiskt granska bevismaterial. Är det så skeptiscim fungerar?

Alltså...

Den jordanske piloten står i sin bur, en vacker muslimsk sång hörs i bakgrunden. Elden når fram till honom. Piloten börjar brinna. Han flyttar sej inte undan från elden, istället stampar han upp-och-ner med benen.

I minst 6 sekunder syns piloten på rörlig bild medan han brinner och håller sej för ansiktet. Du får allt förklara varför hans hår inte brinner upp.

Håret är intakt på hans huvud medan han brinner som en fackla.

Hur är det möjligt?

Eldfast hår?


Anmäl
2015-02-04 14:57 #80 av: ru4real

Tycker nog det är en aning underligt att detaljstudera en så hemsk film som du verkar ha gjort, huygens. Men å andra sidan är ju dina inlägg lika bisarra och underliga så det jämnar väl ut sig.

Anmäl
2015-02-04 15:07 #81 av: Joppo

#79 Det handlar inte naivitet eller att blunda för nåt. Jag vill helt enkelt inte titta på när en människa brinner till döds. Jag föreställer mig att det är otroligt vidrigt och det vill jag inte utsätta mig för.

Jag behöver inte förklara ett skit. Jag blir ärligt talat illa berörd av ditt okänsliga sätt. Du verkar helt likgiltig inför vad denna man utsatts för. Jag vill inte fortsätta denna diskussion längre med dig. 

Anmäl
2015-02-04 23:04 #82 av: Cragan

#79 misstänker att bränslet dom använde för att få eld på piloten kan ha varit det som gjorde att inte håret brann upp direkt

fast vill du undersöka om min teori är rätt eller fel så finns det autentiska bilder på folk som häller bensin över sig själva o tänder på brinner deras hår direkt eller skyddar bränslet det liksom vaxet i ett ljus gör att veken brinner längre.  
tänker inte själv sitta o leta dockAnmäl
2015-02-05 00:41 #83 av: Huygens

#82 Det är en möjlighet, men "pilotens" huvud verkade ha extra svårt att fatta eld. Det rådde blåsiga förhållanden på platsen och lågorna slog fram och tillbaka, en halvmeter upp och tvärs över pilotens huvud. Håret är intakt dom första 6 sekunderna.

Elden får inte fäste i huvudet på samma sätt som i resten av kroppen.

Även själva lågorna ser konstiga ut, både när dom löper längs marken och när dom når burtaket, fast jag kan inte säga säkert att lågorna är fejk, det kan ju bero på egenskaper hos bränslet också.

.

När det görs ett (av massvis) klipp i den skickligt redigerade filmen, efter att den brinnande piloten/stuntmannen gått ner på knä, har båda armarna bytt position, från att vara samlade till att plötsligt peka ut åt sidorna. Då är det mesta av håret borta, men det som liknar hårtofsarna i nacken ser förbryllande ut. Killen har brunnit kraftigt i en minut, så allt hår borde vara borta vid det laget, ändå har han hårtofsar i nacken.

Och det ser lite märkligt ut på slutet när det börjar droppa något som liknar smält plast (?) från dockans/"pilotens" ansikte.

Dessutom, dockan (?) är kraftigt framåtlutad på slutet, och borde hålla sej i den positionen eller sjunka ihop ännu mer, men istället rätar dockan upp sej och tippar efter en stund omotiverat bakåt, med läskig specialljudseffekt (skrik).

Jag köper inte filmklippet, det ser fejk ut, även om det är NATO-IS bästa Hollywoodproduktion.

.

Filmen finns i två varianter, en på 5 minuter och en som är gjord som en 22 minuter lång professionell dokumentär med massa inslag av politiker, makthavare, katastrofscener och "datorspels-animeringar". Filmen håller 10 gånger så hög kvalitet som det tidigare fejkade japanklippet med "två solar" och felaktiga skuggor.


Anmäl
2015-02-05 08:00 #84 av: JoHo

Det enda jag kan hålla med Huygens är att jag hade HOPPATS att det var fejk. Att människor inte beter sig så här mot varandra.

Tyvärr är verkligheten en annan. Galna människor fins över allt och vissa religiösa galningar värre än andra. Se klippet.

Huygens är som någon tidigare skrivit: smaklös. Inte första gången han kränker de efterlevande på det här viset men det är ju en av problemen med de som är konspirationsteroretiker.
Huygens: du vägrar svara förut men jag provar igen: TROR du verkligen på allt detta och hur påverkar detta i så fall ditt liv?

Anmäl
2015-02-05 09:09 #85 av: Huygens

Den sk dokumentärfilmen Healing the Belivers' Chest innehåller en enorm mängd datorgrafik. I synnerhet dom första 12 minuterna samt dom 3 sista minuterna i dokumentären är späckade med datorgrafik, som det värsta moderna datorspelet.

Vad är det som inte säger att även sektionen i mitten, där piloten brinner, är datoranimerad i en Hollywoodstudio?

NATO-IS Hollywoodpersonal fumlade bara till det lite med pilotens eldfasta hår. Lågorna är animerade, övelagrade på ursprungsfilmen.

Dom första 12 minuterna, dom sista 3 minuterna, du ser massvis med animeringar med text, siffror, flaggor, flygplan, inläggsbilder på militärbaser osv, tonvis med datoranimeringar.

Det är mer datoranimeringar i Healing the Believers' Chest än i ett gammalt avsnitt av Voyager. Du tvingas gå till en moderna Hollywood sci-fi-produktion för att hitta mer trickfilmning, specialeffekter och datoranimering.

.

Hur är det möjligt att NATO-IS, som sägs vara sunnimuslimska salafister, gör en dokumentär tyngd av datornaimeringar? Salafisterna är negativa mot västerländsk teknik som inte har sitt ursprung i muslimsk tro och i synnerhet är salafisterna fientliga mot amerikansk teknik,

Varför i hela friden använder i så fall sunnimusliskt teknikfientliga NATO-IS-salafisterna, amerikansk Hollywoodfilmteknik, om dom inte är... amerikaner?

.

Och varför i hela friden bränner salafistiska jihadister en fånge, när förbränning som straff är i direkt strid mot Koranen, i direkt strid mot Mohammeds ord?

Att gå med i NATO-IS handlar till 100 % om extremistisk religiös övertygelse. NATO-IS hävdas ju vara 100 % fanatiska muslimer. Religionen är allt.

Varför skulle fanatiska, extremistiska muslimer bryta mot den heliga Koranens ord som säger att det endast är Allah som får straffa med eld?

Om det inte är så att NATO-IS är en organisation kontrollerad av USA...

.

Är du skeptiker, är du troende, vill du tro på en lögn, blir lögnen om NATO-IS din verklighet.


Anmäl
2015-02-05 09:20 #86 av: JonasDuregard

#85 "Du tvingas gå till en moderna Hollywood sci-fi-produktion för att hitta mer trickfilmning, specialeffekter och datoranimering."

Eller till en valfri musikvideo om lolcats på YouTube.

Men det kanske också är hollywoodkonspirationer.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2015-02-05 09:42 #87 av: Huygens

Titta bara på NATO-IS kläder. Soldaterna har fläckfria kläder. Se på fångarnas kläder. Alla har overaller i orange. Hur är det möjligt? Nya fina, fräscha overaller dessutom.

Shoppar NATO-IS fångkläder på Guantanamo?

.

Låt oss titta på ännu en detalj i Healing the Believers' Chest.

Lyssna drygt halvvägs in, när NATO-IS hjälparbetare gräver ut skadade civilister från syriska ruiner av USAs terrorbombningar. Vad är det du hör i bakgrunden?

Jag vet att Syriens Basharregim har gamla brittiska och tyska ambulanser samt europeiska utryckningsfordon för brandbekämpning, men själva NATO-IS har extremt klent med ambulanser.

Fast låt oss leka med tanken att NATO-IS har erövrat ett par syriska ambulanser. Hur låter ett brittiskt/tyskt utryckningsfordon? Baa-boo-baa-boo... osv.

Vad är det för sirenljud som hörs flera gånger i bakgrunden när skadade syriska civilister tas om hand i Healing the Believers' Chest?

Amerikanska polissirener... Ooo-iii-ii-eee-ee....

Skojar inte.


Anmäl
2015-02-05 14:01 #88 av: JoHo

Huygens: Har du belägg för dina påståenden? Just nu kastar du ur dig en massa påståenden. En skeptiker vill gärna se belägg för dina påståenden.

En sak till:

Huygens: du vägrar svara förut men jag provar igen: TROR du verkligen på allt detta och hur påverkar detta i så fall ditt liv?

Anmäl
2015-02-05 19:24 #89 av: Huygens

Det är nu klart att USA jobbar övertid för att NATO-IS ska tappa alla sympatier. Både kineser, ryssar, japaner och västerlänningar sägs ha mördats av NATO. En del av dessa hade självmant valt att gå med i NATO-IS.

Jordaniens befolkning har varit väldigt kritiskt till att den jordanske kungen under lång tid gått USAs ärenden. DN har listat ut varför USA valde att producera NATO-IS filmen Healing the Believers Chest:

"Flera bedömare tror att filmens publicering mitt under kung Abdullahs besök i USA inte var en slump. IS vet att många jordanier är tveksamma till att landet deltar i den koalition som leds av USA."

.

Frankrikes deltagande i NATO-IS är ganska uppenbart, efter franska myndigheters mord på egna medborgare genom fransk statsterrorism i form av Charlie Hebdo-attacken. Frankrike är dessutom en av dom störst "producenterna" av NATO-krigare.

"Enligt uppgift ska det röra sig om allt ifrån fallskärmsjägare till överlevnadsexperter – som nu bidrar i träningen av franska jihadister.

Svenska Dagbladet rapporterar att flera av de soldater, som identifierats via sociala medier, har blivit tränade av den ökända Främlingslegionen som benämns som en av världens bästa elitstyrkor."


Anmäl
2015-02-05 21:12 #90 av: JoHo

Huygens: Har du belägg för dina påståenden? Just nu kastar du ur dig en massa påståenden. En skeptiker vill gärna se belägg för dina påståenden.

En sak till:

Huygens: du vägrar svara förut men jag provar igen: TROR du verkligen på allt detta och hur påverkar detta i så fall ditt liv?

Anmäl
2015-02-06 23:48 #91 av: Huygens

Det som slår mej är allt hat NATO-IS lyckats skapa genom den fejkade "pilotbränningen". Jordanien publicerade ett kort videoklipp där jordanier skriver förbannelser på flygbomber i Operation Martyr Moaz.

Jordanska stridsflyg åker sedan över Syrien och dödar civila offer. USA har lyckats uppvigla alla sidor, dels USAs egen organisation NATO-IS, dels jordanier och dels syrier, kurder och yazidier som kommit ikläm däremellan.

Söndra och härska.

Lägg märke till hur det 1:40 minuter långa jordanska videoklippet Pay Back Time påminner om den 22 min långa NATO-IS filmen Healing the Belivers' Chest. Är det måhända samma filmmakare?

Under tiden framställs krigarna i NATO-IS som lågutbildade analfabeter som lyckas spränga ihjäl sej själva på löpande band. Är det verkligen dessa klumpiga figurer som erövrat 2-miljonersstaden Mosul? Är det dessa NATO-IS-klantar utan ledarskap, som på en månad erövrat ett område större än Storbritannien i strid mot en modernt utrustad irakisk armé? I strid mot 50 000 kurder? I strid mot 120 000 syriska rebeller?


Anmäl
2015-02-06 23:50 #92 av: Cragan

#91 vad röker du o är det verkligen lagligt?Anmäl
2015-02-07 07:41 #93 av: JoHo

Huygens: Har du belägg för dina påståenden? Just nu kastar du ur dig en massa påståenden. En skeptiker vill gärna se belägg för dina påståenden.

En sak till:

Huygens: du vägrar svara förut men jag provar igen: TROR du verkligen på allt detta och hur påverkar detta i så fall ditt liv?

Anmäl
2015-02-07 10:49 #94 av: vallhund


ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2015-02-08 20:54 #95 av: Huygens

Här finns ytterligare bevis för att NATO-IS inte är baserat på muslimsk moral utan är ett monster skapat av USAs militär mha träningsläger i UK, Jordanien, Turkiet och Frankrike. Terror utan moral. Var har vi sett det förut?

"Andra berättar hur personer som på lösa grunder misstänktes för spioneri kunde torteras, skjutas eller halshuggas."

NATO-IS måste väl göra allt för att hålla sin lögn hemlig.


Anmäl
2015-02-08 22:39 #96 av: JoHo

Huygens: Har du belägg för dina påståenden? Just nu kastar du ur dig en massa påståenden. En skeptiker vill gärna se belägg för dina påståenden.

En sak till:

Huygens: du vägrar svara förut men jag provar igen: TROR du verkligen på allt detta och hur påverkar detta i så fall ditt liv?

Anmäl
2015-02-27 07:20 #97 av: Huygens

Jihad John har tydligen rekryterats och radikaliserats av brittiska MI5, som del av skapandet av NATO-IS. Troligtvis har brittisk underrättelsetjänst gjort på samma sätt som CIA en gång gjorde med den då 22 år gamla Osama bin Laden.

Osama bin Laden rekryterades av CIA och sattes under MKULTRA mental kontroll tills han formats till "the perfect enemy" åt USA. CIA kunde sedan styra Osama på samma sätt som Bill Clinton styrdes.

Brittiska MI5 tillsammans med USA och andra västländer har byggt upp NATO-IS delvis från europeiska medborgare styrda under mind control. Det förklarar varför NATO-IS fejkade videor ser ut som dom gör. Det förklarar också varför så många "araber" i NATO-IS ser ut att vara ljushyade europeer med stora skägg, det är helt enkelt för att medlemmarna i NATO-IS är europeer med stora skägg under mind control, kanske på liknande sätt som angriparna av Charlie Hebdo och Paris-supermarknaden.

Frankrikes försvarsminister Jean-Yves Le Drian har via franska säkerhetstjänst, gett ett viktigt bidrag till NATO-IS i form av specialtränade och radikaliserade soldater från den franska främlingslegionen.

.

Det är inte säkert att MI5s mind control fungerar fullt ut på Jihad John, då han inte kan förmås att göra halshuggningarna på videorna. Den "huvudlösa" kroppen visas ju alltid efteråt med fejkad videofilm.

Jihad John, Mohammad Emwazi, beskrivs som en vänlig, fridsam och sällskaplig kamrat som hade många vänner och var väldigt social. Faktiskt typiska egenskaper för att hamna under mental kontroll, lite snäll, naiv, vänlig och socialt utåtriktad. MI5 utsatte Emwazi för flera års trakasserier och förföljelser, troligen kombinerat med mind control-metoder, för att bryta ner Emwazi.

Brittiska säkerhetsttjänsten, MI5s terrormetoder måste till slut ha brutit ner Emwazi efter sex år av psychic driving och trauma based control.

.

Troligtvis är alla dessa crisis actors under någon slags mental kontroll av västmakternas säkerhetstjänster när dom porträtteras i NATO-IS videofilmer.

Du tror inte att NATO-IS styrs av västmaketer? Vem är i så fall ledare för NATO-IS? Varför nämner media så lite om den religiöse ledaren, kalifen för NATO-IS?

Vem är han?

.

Består NATO-IS Libyska gren av mycket långa personer?

FOX News ställer sej den frågan. Om vi antar att dom stackars egypterna i orange "Guantanamo" overaller är ca 170-180 cm, borde NATO-IS-krigarna i svart vara ca 210-220 cm långa.

Det finns funderingar på om dom 220 cm långa NATO-IS-krigarna egentligen är täckta av hudfärgade plastmasker och inte alls är människor.

långa personer i stor omfattning finns bara på två områden: Professionella basketspelare och Hollywoodindustrins stuntmen som ska spela elaka skurkar. Som det kraftigt påpekats i egyptiska sociala medier, det är extremt ovanligt med långa araber, dom flesta araber är korta jämfört med västeuropeer, och det finns i stort sett inga araber över 210 cm längd.

FOX News skriver i klartext att den senaste libyska IS-halshuggningsvideon kan vara fejk.

Hollywoodfejk.

Dessutom finns det knappt något blod i sanden efter att dom stackars egypterna blivit "halshuggna". Grönskärm, manipulerat ljud, lila fejkblod, jättelånga stuntmen i svarta ninjakostymer, uttråkade offer, dataanimeringseffekter mm. NATO-IS har åter samarbetat med den Illuminatiinfekterade Hollywoodindustrin.

.

NATO-IS förstör Iraks konstskatter och på uppdrag av Illuminati, förstör NATO-IS troligtvis också uråldriga sumeriska museiskrifter som kan bevisa existensen av reptilians i Mesopotamiens forntid.


Anmäl
2015-02-27 07:30 #98 av: JonasDuregard

#97 "Jihad John har tydligen rekryterats och radikaliserats av brittiska MI5, "

När man länkar till en artikel så där, borde inte det som man säger stå i artikeln? Eller åtminstone antydas?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2015-02-27 07:52 #99 av: Huygens

#98 Det står i texten på videoklippet.

Även NATO-IS-krigarna i Salahuddin-provinsen kan stå under MI5 mind control, eller i alla fall vara rekryterade och radikaliserade av MI5. Och här finns opposition som inte tror på att MI5 radikaliserat Jihad John.

"If he's a "beautiful, kind man", why is he killing innocent civilians?"

MKULTRA mind control.

Det är svaret.


Anmäl
2015-04-25 13:25 #100 av: Huygens

NATO-IS är troligen inte enbart organiserat centralt från Bryssel, utan det verkar som om delar av NATO-IS styrs från Storbritannien. NATO-IS nya sjukvårdsorganisation ISHS är därför kopierad efter brittiska NHS.

Det finns ju ingen anledning för NATO-IS att använda en muslimsk, syrisk, irakisk eller arabisk beteckning på sin sjukvårdsapparat, då NATO till största delen sköter sin internkommunikation på engelska.

NATO-IS förkortning ISHS är därför också engelsk: Islamic State Health Service

.

NATO-IS har som anställningskrav att alla sjuksköterskor som ska jobba för NATO-IS måste kunna prata engelska så att dom kan förstå militärinstruktörerna från Pentagon och CIA.

(Inte ens Storbritannien har som krav att engelska sjuksköterskor ska kunna prata engelska, vilket har resulterat i att vissa utländska sjuksköterskor som jobbar på sjukhus i UK, inte förstår brittiska patienter i Storbritannien.)

.

NATO-IS använder samma reklammetod som brittiska NHS för NATOs ISHS. Samma stil, samma typ av bilder, samma färläggning och sätt att iscensätta rekryteringen av sjukvårdspersonal till NATO-IS.

NHS = Storbritanniens National Health Service
ISHS = NATOs kopia av NHS, Islamic State Health Service

NATO-IS är en internationell organisation. Läkaren i videoklippet kommer från Australien.


Anmäl
2015-04-25 14:08 #101 av: JoHo

Huygens: du vägrar svara förut men jag provar igen: TROR du verkligen på allt detta och hur påverkar detta i så fall ditt liv?

Anmäl
2015-04-25 16:36 #102 av: ru4real

Hade inte huygens skrivförbud?

Anmäl
2015-04-25 18:19 #103 av: JonasDuregard

#100 Jag tycker det är roligt att du sitter och läser skvallerblaskan daily mail hela dagarna och återberättar allt som står där som obestridlig fakta Skrattar.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2015-05-17 21:16 #104 av: Wraith

Oj om jag bara hade haft tiden att slösa bort så hade jag nog kunnat skriva en hel roman om konspirationsteorier som gäller just Huygens.

Något stämmer iaf inte med dennes närvaro, att se konspirationer i varje dammkorn är inte sunt, för någon.

Personen häver ur sig en massa påståenden utan substans, svarar ytterst sällan på direkta frågor. Huygens själv är nog en rymdödla som jobbar för CIA eller varför inte ISIS, men allt slutar väl med att det var en fejk trots allt.

Anmäl
2015-05-22 22:21 #105 av: Huygens

NATO-Turkiet levererar vapen till NATO-IS.

Troligen är det bara toppen på ett isberg vi ser. I korthet skriver Reuters (Illuminati frontorganisation) att NATO-Turkiet har via säkerhetstjänsten MIT levererat vapen till NATO-IS år 2013 och 2014.

.

Krigsmaterialet levererades av utländska fraktflygplan och lastades direkt över i lastbilar på flygplatsen. NATO-Turkiets personal påbörjade sedan lastbilsfärden med destination NATO-IS.

På vägen blev lastbilarna stoppade av turkisk lokalpolis.

Den turkiska lokalpolisen var antagligen inte medveten om att leveransen var sanktionerad av Turkiets regering. Lokalpolisen lyckades stoppa en av 4 lastbilar med krigsmateriel som kördes av NATO-Turkiets säkerhetspersonal.

Turkiets säkerhetsagenter i dom andra 3 lastbilarna hotade då att skjuta ihjäl lokalpoliserna. En spänd situation uppstod och MIT-säkerhetsmännen fortsatte därefter till NATO-IS med sin vapenleverans.

Lokalpolisen undersökte lastbilen dom beslagtagit med krigsmateriel och fann delar till raketer, granater och diverse ammunition. Gissningsvis fanns mer avancerat krigsmateriel i dom andra tre lastbilarna och det var därför som MIT-säkerhetspersonal inte ville släppa till mot lokalpolisen.

.

Lokale åklagaren säger att lokalpolisens tillslag visar att Turkiets regering samarbetar med NATO-IS. Turkiets statsminister slår tillbaka anklagelsen och använder lite freudianskt uttrycket "parallell stat".

Lokalpolisen och lokale åklagaren anklagas för att vara del av en parallell stat, en "skuggregering", som motarbeta NATO-Turkiets arbete.

Tro det den som vill.

.

En rimlig gissning är att NATO-Turkiet efter dessa incidenter säkrat upp sina leveranser av vapen till NATO-IS, så att säkerhetspersonalen inte störs av turkisk lokalpolis.

Att Reuters alls skriver om vapenleveranserna beror antagligen på att informationen ändå kommer att läcka via lokalpoliser och lokala åklagare. Illuminati anser antagligen därför att det är bättre att förekomma än att förekommas.

Lägg märke till hur Illuminatinyhetssajten vinklat artikeln.

En rimlig gissning är att NATO idag har säkerställs att vapen- och krigsmaterielleveranserna till NATO-IS fortgår obehindrat från andra länder, då även Libyen, Afghanistan och Jemen har beordrats av Pentagon att bygga upp egna lokala NATO-IS organisationer.

.

NATO-Turkiets president Tayyip Erdogan säger att lastbilarna enbart innehöll humanitär hjälp till Syrien.

Dom två lokala åklagare som beordrade att MIT-leveransen skulle stoppas till NATO-IS, sitter nu fängslade. Regeringsmyndigheterna hävdar att dom hade inte tillstånd att stoppa vapenleveransen till NATO-IS och dom lokala åklagarna riskerar därför ett långt fängelsestraff.

Även ett 30-tal lokalpoliser som stoppade NATO-Turkiets vapenleverans till NATO-IS, riskerar att dömas för spionage, röjande av statshemlighet och olaglig genomsökning.

.

NATO-Turkiets regering nekar till att ha levererat krigsmateriel till NATO-IS.

Faktum är att NATO-Turkiets regering nekar till att alls ha levererat någon som helst militär hjälp till någon som helst stridande grupp i Syrien.

.

Kan det bli mer tydligt?


Anmäl
2015-06-23 15:09 #106 av: Huygens

NATO fortsätter sitt krig mot mänsklighetens Världsarv. NATO ska ha förstört två uråldriga gravar med religiösa efterföljare till Profeten Muhammed. NATO-IS ska även ha förstört ett stort antal muslimska mausoleer i Palmyra.


Anmäl
2015-06-23 16:33 #107 av: JoHo

Huygens: du vägrar svara förut men jag provar igen: TROR du verkligen på allt detta och hur påverkar detta i så fall ditt liv?

Anmäl
2015-06-23 18:54 #108 av: Klass

Har någon annan än Huygens använt uttrycket "NATO-IS" i den här tråden (eller någon annanstans)? Är det ett allmänt uttryck som har någon bäring? Jag ctrlF:ade "NATO-IS" i denna tråd och fick 104 träffar - alla skrivna av Huygens.
Har hen gett någon relevant definition på detta någonstans, om varför hen använder det uttrycket?

För övrigt undrar jag fortfarande det jag undrade redan i #1; Passar inte detta bättre på sajten Politik iFokus?

Anmäl
2015-06-23 19:26 #109 av: Davbjo

#108: Huygens tycks anse sig stärka egna poänger genom att upprepa dem snarare än att erbjuda underlag för dem. Typiskt troll-beteende.

Kvackyou.se | Imsoevil.com | @davbjo | OmVardagsmat | Viktoperation
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

Anmäl
2015-06-23 19:37 #110 av: Klass

Ursäkta mig, men jag måste bara skriva detta -
Huygens framstår, enligt mig,  som en sektledar-wannabe, och det mesta (allt?) hen skriver verkar vara helt verklighetsfrånvänt.
Hen verkar inte vilja föra någon som helst dialog utan slänger bara ur sig en massa konspirations-spekulationer. 

Anmäl
2015-07-01 12:17 #111 av: Huygens

Det verkar som om NATO tillämpar sin sk "islamistiska" fundamentalism ganska inkonsekvent. Medan talibanerna en gång i tiden förbjöd opium i Afghanistan, verkar NATO-IS inte följa sharia särskilt väl, inte såsom fanatiska islamister annars påstås göra.

NATO-IS lokale kokainterrorist i Tunisien, den 23-årige Seifeddine Rezgui var tydligen hög på kokain under falskflaggan.

Officiellt ska ju NATO-IS vara en strikt islamistisk organisation där förtäring av alkohol ger spöstraff och narkotikaanvändning ger dödsstraff. Det måste vara uppenbart för alla att det är ett haram, brott mot sharia att använda eller handla med kokain.

En strikt muslim tar inte kokain.

.

Dessutom kan man se på foto att åldersuppgiften på NATO-IS kokainterrorist inte kan stämma. Han ser ut att vara ca 35 år.

Kokainterroristen uppträdde högst okoordinerat, placerade geväret på ryggen och strossade omkring mållöst. Vi kan nog börja misstänka att NATO utsatt Rezgui för MKULTRA mind control.

Rezgui sägs ha skratta högt och omotiverat vid ett par tillfällen under falskflaggan.

.

Tunisisk polis som i vanliga fall snabbt dyker upp vid stranden, t ex när berusade brittiska turister hamnar i slagsmål, ignorerade falskflaggan. Det tog tunisisk polis i varje fall 30 minuter innan dom dök upp i närheten av området där NATO-IS utförde sin falskflagga.

Dom övriga NATO-IS-angriparna som deltog i falskflaggan är såklart inte påträffade, vilket passar in med Pentagons mönster att skylla angreppet på en enstaka sk "lone-wolf terrorist".


Anmäl
2015-07-01 15:57 #112 av: Wraith

Jag börjar fundera varför Huygens tillåts spy ut en massa konspirationer utan att ens försvara/förklara dem när folk ifrågasätter!!! Personen tillför inget till sajten/sajterna...varför tillåts detta är min fråga!

Anmäl
2015-07-01 16:12 #113 av: JoHo

Huygens: du vägrar svara förut men jag provar igen: TROR du verkligen på allt detta och hur påverkar detta i så fall ditt liv?

Anmäl
2015-07-01 16:13 #114 av: JoHo

#112

Det är så dessa konspiratinssjuka människor opererar.

Jag tror att Huygens tillåts fortsätta för lyteskomiken. 

Anmäl
2015-07-01 16:32 #115 av: Wraith

#114 Ja tyvärr är det så. Och som du skrev "sjuka", ok om man är intresserad av konspirationsteorier, de flesta kan ju ändå hantera detta på ett sunt sätt. Men om man bara sprider dessa utan att ge svar på ifrågasättande så har man nog problem, jag hade nog kunnat beskriva det som ett sjukligt beteende. Men personen själv lär ju inte uppfatta det så, det är ju resten av världen som är emot de som verkligen tror på allt detta Huygens skriver.

Men att en information är så enkelriktad som Huygens är för mig oförståelig då vi är på ett forum där en flervägskommunikation är tanken.

Anmäl
2015-07-01 20:07 #116 av: Klass

H kanske är en robot? Finns det någon fråga som kan få hen att interaktera med människor, tro? 

Anmäl
2015-07-01 22:39 #117 av: Joppo

Enligt rykten som jag hörde i en skum gränd nere i hamnen så är faktiskt Huygens en robot. Han(den?) är skapad av rymdödlorna som en slags shillbot vars syfte är att ge konspirationsteoretikerna ett dåligt rykte. Detta skall uppnås genom att posta totalt galna grejer som ingen människa kan ta på allvar och genomgående ignorera alla motargument. Två andra kända shillbots är Alex Jones och David Icke.

Vad är då meningen med detta? Jo, enligt min källa i den skumma gränden finns det en ond organisation som i lönndom styr hela världen. Det finns alltså korn av sanning i det som konspirationsnissarna skriver om... Som en del i arbetet med att dölja detta för omvärlden så man alltså skapat dessa shillbots för att smutsa ner hela konspirationskulturen och få den att framstå som totalkoko och liksom dränka sanningskornen med stora bumlingar av osanningar.

Nu ska man kanske inte fästa alltför mycket vikt vid vad skumma filurer i gränder viskar om, men denna hypotes skulle onekligen förklara varför hela internet är nersölat med dumheter. Eller så är det helt enkelt så att människan som art är väldigt benägen till att hitta på och spridda tokerier. 

01010110 01100001 01100100 00100000 01110100 01110010 01101111 01110010 00100000 01100100 01110101 00100000 01001000 01110101 01111001 01100111 01100101 01101110 01110011 00111111

(Siffrorna i slutet är binärdata som betyder "Vad tror du Huygens?" om man konverteras de siffrorna till bokstäver enligt nån slags binär mall. Det finns ju ett ordspråk som lyder "Tala till bönder på bönders vis".)

Anmäl
2015-07-01 23:02 #118 av: vallhund

You just made my day Oskyldig

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2015-07-04 16:29 #119 av: Huygens

Det verkar som om NATO fått till ett avtal med Egyptens militär.

NATO-IS har upprättat en muslimsk stat på ca 300 km2 i nordöstra Sinaihalvön. I onsdags 2015-07-01 slog NATO till. Mer än 15 Egyptiska militärbaser anfölls av NATO-IS i en falskflaggattack.

50 egyptiska soldater dödades av NATO och området runt Sheikh Zuweid erövrades av NATO-IS-soldater.

.

Berätta för mej att en av Afrikas starkaste miltitärstater inte kan försvara sej mot en bunt banditer med Toyotapickuper och slitna handeldvapen.

Berätta för mej att en egyptisk militärbas inte kan försvara sej mot ett gäng banditer.

Var finns bilder på fallna NATO-soldater? Har NATO-IS alls haft några förluster under sin expansion av Islamiska Staten i Egypten?

.

I Syrien fortsätter Illuminatis frontorganisation begå brott. Lägg märke till att inga av åskådarna bland befolkningen ser särskilt glada ut av att NATO-IS förstör Syriens Världsarv.

Statyer krossas eller säljs sönderslagna på den svarta marknaden, kulturbyggnader sprängs sönder. Allt för att sudda ut dom historiska spåren.

Det är inte meningen att vi ska få veta vem som manipulerat Illuminati i årtusenden. Och samtidigt vi har införandet av Fasciststat Spanien.

.

The Guardian ifrågasätter vad som egentligen hände vid och efter attacken i Tunisien. Nu är det en städad och lojal tidning så dom nämner väl inte rent ut möjligheten med en falskflagga. Men tidningen ifrågasätter det officiella antalet angripar, ifrågasätter uppgiften om angriparnas påstådda vapen som inte stämmer med skadeskjutna vittnens uppgifter, ifrågasätter den tunisiska polisens påståenden, ifrågasätter hur angriparen tog sej till stranden osv.

En del vittnet säger att det dröjde längre än 30 minuter innan polisen dök upp, vissa hävdar att det tog över en timme innan polis var på plats. Flera vittnet säger dessutom att polisen inte brytt sej om att höra deras vittnesmål.

En av angriparna ska dessutom haft ett långt svart skägg som den 23-årige (35-årige?) studenten Seifeddine Rezgui inte hade.


Anmäl
2015-07-04 16:32 #120 av: JoHo

#119

Huygens: du vägrar svara förut men jag provar igen: TROR du verkligen på allt detta och hur påverkar detta i så fall ditt liv?

Anmäl
2015-07-05 13:22 #121 av: ru4real

Kan man få önska ett huygens-filter? D skulle vara skömt att slippa stollerierna

Anmäl
2015-07-05 16:38 #122 av: starhawk

#21: På ett annat forum kunde man placera olika personer på sin personliga ignoreralista, då såg man att dom lagt in inlägg men slapp se vad dom skrev, har iFokus nåt sånt?

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Anmäl
2015-07-05 17:32 #123 av: NiklasTyreso

Intressant att diskussionen mer kom att handla om kritiskt förhållningssätt till konspirationsteorier, istället för om hur man med rätt frågor och ett kritiskt förhållningssätt kan avslöja det orimliga i religiös fundamentalism.

Anmäl
2015-07-05 18:49 #124 av: JoHo

#123

På Huygens biter inga rationella förklaringar alls. Att försöka diskutera med honom är helt dödfött.

Anmäl
2015-07-05 19:13 #125 av: Wraith

#123 Ja om Huygens valde att diskutera det personen väller ur sig så hade tråden kanske hållit sig på rätt nivå, eller iaf inom rätt ämne. Men konstigt att tråden ändrar riktning när Huygens inte ens kan stå för det denna påstår sig vara sant. Diskussionsvärdet infinner sig aldrig, vilket är en skam, men inget som verkar bekymra Huygens som fortsätter i samma anda och totalnonchalerar oss alla.

Anmäl
2015-07-06 13:15 #126 av: Huygens

Låt oss ta en titt på NATO-IS-attacken i Tunisien. Sedan tidigare finns påståenden om flera attentatsmän. Förutom Rezgui nämndes en man med ett stort svart skägg.

Nu framkommer även specifikt att det fanns en tredje angripare i ljus t-tröja. Beskrivs i artikeln som "a second gunman", då media troligen fått direktiv från NATO att inte skylta alltför tydligt med det stora antalet NATO-soldater som utförde falskflaggan. Det låter bättre om det "bara" var en skytt till, förutom Rezgui.

Artikeln beskriver även en fjärde angripare som kastade en handgranat och en femta NATO-IS-angripare i röda shorts.

.

Rezguis mor säger att hennes son utsatts för hjärntvätt. Det är troligen frågan om någon modern form av CIAs MKULTRA mind control.

Vi vet inte ens om Rezgui avlossat några skott, då han kan ha varit under hypnos, oförmögen att göra annat än promenera runt.

Lägg märke till hur Rezgui strossar omkring på stranden utan att personerna i bakgrunden tar betäckning. Dom övriga badgästerna står som på led, utan att verka alltför oroade av att bli nedskjutna.

Notera även hur badgästerna tittar både ut över havet och uppåt land. Rezgui verkar inte vara deras främsta oro. Kanske märker dom att Rezgui är i trance och att han inte skjutit alls.

.

Det är vanligt att Pentagon anlitar miltärfirmor för att utföra olika typer av krigsbrott. Blackwater är en sådant företag som mördat många irakier.

Frågan är vem som varit organisatör av NATO-IS falskflagga i Tunisien? Det kan vara det brittiska företaget Aktis Strategy som stått för dödandet denna gång. Officiellt var företagets uppgift att skydda och förhindrar NATO-IS-attacker, men tydligen blev Aktis arbetsuppgift det totalt motsatta. Företaget har troligen tränat, utrustat och finansierat NATO-IS-soldaternas attack.

.

Pentagon går dessutom ännu längre i sin manipulation av media. Dagen efter NATO-IS-falskflaggan lät NATO en man i James Bond-kostym gå omkring på stranden med en pistol som han riktade mot huvudet på turister.

Allt för att nöta in bilden av NATO-IS terrorattack.


Anmäl
2015-07-06 13:26 #127 av: JoHo

Huygens: du vägrar svara förut men jag provar igen: TROR du verkligen på allt detta och hur påverkar detta i så fall ditt liv?

Anmäl
2015-07-07 12:13 #128 av: Huygens

Av självklara skäl tänker inte Obama skicka några soldater för att stoppa NATO-IS. Nej, visst. Varför skulle han.

Terrororganisationen NATO-IS gör ju precis vad Obama vill.

"USA planerar inte att skicka iväg fler militärer för att bekämpa terroristorganisationen IS, sa president Barack Obama på en presskonferens på Pentagon igår."

.

Det officiella påståendet om alla flygattacker som USA/Storbritannien/Frankrike/Norge/Italien/osv utför mot NATO-IS får tas med en nypa salt, eller kanske en hel skottkärra salt.


Anmäl
2015-07-07 13:30 #129 av: JonasDuregard

#128 Ställ dig själv frågan: Om det hade stått att Obama skickar soldater, hade det slagit hål på din hypotes? Eller hade det gått precis lika bra att införliva i den? 

Kunde det över huvud taget stått något som skulle få dig att förkasta hypotesen?

Om inte, vad är då meningen med att samla de här "bevisen"? Oavsett vad det står så når du ju samma slutsats Funderar.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2015-07-07 14:39 #130 av: Wraith

Förstår inte varför personen får hålla på att sprida sin propaganda utan att ens vilja diskutera när personen blir ifrågasatt.

Anmäl
2015-07-07 15:27 #131 av: Huygens

#129 Då hade vi i första läget fått se vad dom USA-soldaterna i så fall gjort i Irak. Hittills har USAs militär enbart mördat massor av irakier, bombat kurder (officiellt av misstag) och tränat, beväpnat samt finansierat NATO-IS.

.

Vad motiverar NATO-IS legosoldater? Nu när Pentagon dragit ner på finansieringen av CIA-al-Qaida har ju många av dom "muslimska" soldaterna gått över till NATO-IS. Detta trots att NATO-IS bryter mot ett stort antal av dom regler som uppställts i Koranen och i vissa fall kommer direkt från Profeten (t ex att endast Allah får straffa med eld).

Dessutom har Pentagon startat nästa organisation, Islams Armé, som ska fungera som ett slags pliktskyldigt motstånd mot NATO-IS. Typiskt skapande av sk "opposames".

Islams Armé gör likadana halshuggningsvideor som NATO-IS. Samma filmteknik, liknande kameravinklar, samma specialeffekter med bild som klipps in-och-ur + "skakeffekter", liknande musik och muslimsk sång samt liknande halshuggningar.

Enda skillnaden i filmen är att Islams Armé klär sej i orange overaller och dom som blir halshuggna är iklädda svarta ninjakostymer i NATO-IS-stil.


Anmäl
2015-07-07 15:34 #132 av: JonasDuregard

#131 Du svarade inte direkt på frågan, hade det slagit hål på din hypotes om Obama skickat trupper? Som det låter så svarar du nej, det skulle snarare också bevisat att du har rätt. 

I så fall återstår ju mina följdfrågor, vad skulle det behöva stå för att det skulle tala mot din hypotes. 

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2015-07-07 16:27 #133 av: Huygens

#132 Frågan kan inte besvaras med ett ja eller nej. Om USA skickar trupper till Irak och USAs trupper av "misstag" dumpar fungerande krigsmateriel som NATO-IS sedan kan tillgodogöra sej, blir det till hjälp för NATO-IS.

Uppbyggnaden av NATO-IS är en längre händelseutveckling, en serie av militära aktiviteter. Lite svårt att sudda ut med en ja/nej-fråga, längden på tråden antyder det om inte annat.

Du kan också konstatera att USAs "träning" av Iraks statliga armé inte funkat. Obama säger ju att dom har ett ansvar för att USA drivit fram NATO-IS, även om Obamas mörkar hur NATO-IS verkligen skapats.

Pentagon kan vid någon tidpunkt sända trupper som bekämpa NATO-IS och på så sätt befästa USAs position som både världspolis och militär hjältenation. Men troligen inte just nu, NATO-IS behöver först byggas upp mer så att organisationen ter sej som ett verkligt hot mot resten av världen.


Anmäl
2015-07-07 21:12 #134 av: JoHo

Huygens: du vägrar svara förut men jag provar igen: TROR du verkligen på allt detta och hur påverkar detta i så fall ditt liv?

Anmäl
2015-07-08 09:19 #135 av: piotrr

Efter sju månader är "inget svar" lika bra som ett "Nej". 

Anmäl
2015-07-27 00:18 #136 av: Huygens

Nu är det som en enda stor NATO-familj.

NATO-Turkiet och NATO-IS slår till mot kurderna i Irak. NATO-USA stämmer in och hyllar dom andra NATO-ländernas attack på PKK.


Anmäl
2015-07-27 03:18 #137 av: Joppo

Du glömde nämna att Turkiet även bombade IS. Väldigt oärligt av dig, men jag är inte förvånad.

Anmäl
2015-07-27 07:26 #138 av: JoHo

Huygens: du vägrar svara förut men jag provar igen: TROR du verkligen på allt detta och hur påverkar detta i så fall ditt liv?

Anmäl
2015-07-27 10:54 #139 av: Huygens

#137 Du menar NATO-Turkiets bombningar av kurdisk civilbefolkning? Du menar NATO-USAs släppande av bomber över irakiska civila och tom syrisk öken? Du menar NATO-Norge bombningar av tom irakisk öken? Du menar NATO-Storbritanniens bombning av syriska civila och tom syrisk öken? Du menar NATO-Frankrikes bombning av tom syrisk öken, osv?

Flera bedömare ser NATO-Turkiets fiktiva anfallen med NATO-IS som en ursäkt för att bomba PKK och kurdisk civilbefolkning.

.

NATO påstås ju ha bombat allt vad som går att bomba ända tillbaks till stenåldern. Kan du förklara hur NATO-IS inte tappat ett enda landområde annat än i strid mot kurderna trots allt bombande?

Det enda bevis NATO kunnat uppvisa över sina bombningar är totalförstörelsen av den kurdiska staden Kobane. NATO har bombat sönder Kobane så det liknar Berlin efter 1945.

Kan du förklara hur NATO-IS trots totala och intensiva bombningar lugnt fortsätter avancera och erövrade Palmyra?

Tror du på att dom andra NATO-länderna skulle bomba sitt eget NATO-IS, deras främsta spjutspets i Mellanöstern?

.

Jag föreslår att du kommer tillbaks till verkligheten och läser #105, NATO-Turkiets militära hjälp till NATO-IS (delvis mörkad av Reuters).


Anmäl
2015-07-27 11:02 #140 av: JonasDuregard

#139 Så PKK är inte en del av NATO, eller? 

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2015-07-27 11:17 #141 av: JoHo

Huygens: du vägrar svara förut men jag provar igen: TROR du verkligen på allt detta och hur påverkar detta i så fall ditt liv?

Anmäl
2015-07-28 12:48 #142 av: Huygens

#140 Du får väl undersöka saken. När du har hittat svaret, kom tillbaka och berätta för oss andra.

NATO-Turkiet gillar verkligen inte dom kurdiska framgångarna, där kurder bekämpat NATOs legsoldater i NATO-IS. Tydligen har NATO-Turkiet därför bombat den kurdiska befrielsearmén YPG. Media tonar ner NATO-attacken som gjorts i syfte att stärka NATO-IS.

Som spel för galleriet kallar NATO-USA såklart till ett NATO-toppmöte. Kurdiska YPG är tydligen ett problem för NATO-IS.


Anmäl
2015-07-28 15:53 #143 av: JoHo

Huygens: du vägrar svara förut men jag provar igen: TROR du verkligen på allt detta och hur påverkar detta i så fall ditt liv?

Anmäl
2015-07-29 12:42 #144 av: Huygens

NATO Stöttar Turkiet i Kampen mot Terrorism

Det är den typen av braskande rubriker vi ser. Men verkligheten är en annan. NATO har dom sista två åren försökt på alla sätt att förstöra dom kurdiska frihetssoldaternas kamp mot NATO-IS.

Erdogan vill ha en "kurd-fri zon" i nordvästra Syrien.

Bombningar, terrordrönare, bilsprängningar i kurdiska stadsdelar, amerikanska krypskyttar och så förstås NATO-IS egna legosoldater gör allt dom kan för att krossa det kurdiska motståndet mot NATO-IS.

NATO-Turkiets attack på kurderna började under förespegling av NATO-IS bombning i Suruc den 20 juli. Kurderna har sedan hamnat under ständig attack och situationen är mycket allvarlig.

.

NATO-Turkiets, NATO-IS och NATO-USAs attacker mot kurder har kraftigt förvärrats i norra Syrien, och norra Irak. I den kurdiska miljonstaden Diyarbakir i Turkiet har USA flugit in NATO-IS legosoldater och amerikanska krypskyttar, som under slumpmässiga former skjuter ihjäl den kurdiska civilbefolkningen.

"– Sen förra veckan har allt blivit så mycket värre, ingen vet vem som ligger bakom vad, vem som dödar vem, och jag tror att det här kan utvecklas till ett stadskrig, säger en ingenjör i 40-årsåldern på ett kafé i de slingringa äldre delarna av Diyarbakir."


Anmäl
2015-07-29 14:47 #145 av: JoHo

Huygens: du vägrar svara förut men jag provar igen: TROR du verkligen på allt detta och hur påverkar detta i så fall ditt liv?

Anmäl
2015-07-29 15:55 #146 av: Wraith

Huygens, varför vägrar du svara JoHo??? Ganska oförskämt att inte svara när någon upprepar en fråga.

Anmäl
2015-07-29 16:59 #147 av: Klass

Orkar folk ens läsa Huygens inlägg här? Det ser mest ur som en blogg.

Anmäl
2015-07-30 03:46 #148 av: vallhund

#147 Jag försökte i början.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2015-08-01 00:57 #149 av: Huygens

Nu kommer en officiell rapport. NATO-USAs och andra NATO-allierades ett år långa och intensiva bombning av NATO-IS har resulterat i - ingenting. NATO-IS borde vara mycket sårbart i det öppna ökenlandskap Syrien och Irak utgör, så vad har bombningarna resulterat i?

NATO-IS har inte påverkats nämnvärt.

Så var har bomberna hamnat?

Tomma öknen?

Dessutom har NATO-IS uppskattningsvis ekonomiska skaffat sej tillgångar runt 7000 miljarder kr i egna banker, nästan lika mycket som Greklands låneskuld.

.

När NATO-IS laddade upp under 4-5 veckor utanför Palmyra stod det klart att inga NATO-länder skulle bomba sitt eget NATO-IS. Normalt sett tar en stadsstrid av Palmyras storlek minst en månad och resulterar i svåra förluster.

NATO-IS dominerade land, luft och radiokommunikation, så erövringen gick fortare och lättare. Dessutom gav NATO-IS nya och moderna amerikanska utrustning ett viktigt övertag.

.

Ca 25 000 NATO-IS banditer sägs hålla ett område stort som Storbritannien medan Bashars 150 000 man knappt kan hålla ett område som Gotland.


Anmäl
2015-08-01 10:52 #150 av: JoHo

Huygens: du vägrar svara förut men jag provar igen: TROR du verkligen på allt detta och hur påverkar detta i så fall ditt liv?

Anmäl
2015-08-01 14:03 #151 av: Joppo

# 149 "7000 miljarder kr i egna banker"

Vad baserar du denna siffra på? Menar du möjligtvis 7 miljarder dollar, vilket är en siffra som nämns i artikeln? Observera att en engelsk "billion" motsvarar en svensk miljard.

För övrigt tycker jag inte att det är speciellt anmärkningsvärt att flygattackerna inte haft någon betydande effekt. Det är väl allmänt känt att det även behövs välorganiserade och välutrustade marktrupper för att på allvar slå tillbaka en ockuperande trupp av IS kaliber.

Anmäl
2015-08-01 18:04 #152 av: Huygens

Stämmer, ska vara miljoner inte miljarder.


Anmäl
2015-08-01 19:22 #153 av: JoHo

Huygens: du vägrar svara förut men jag provar igen: TROR du verkligen på allt detta och hur påverkar detta i så fall ditt liv?

 
Anmäl
2015-08-01 20:36 #154 av: vallhund

#153 Som leg. ssk med specialistkompetens inom psykiatri o psykologutbildning på det så behöver man inte så mycket mer för att ställa diagnos.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2015-08-01 21:40 #155 av: Joppo

#152 Cool 👍

Kan du inte svara på Joho:s frågor, så slipper varenda tråd kladdas ner med upprepningar?

Anmäl
2015-08-01 22:21 #156 av: JoHo

#155
Ursäkta "kladdet".
Vill bara se hur länge Huygens uppenbart undviker att svara på frågor.
Han skickar bara ut propaganda. Han är inte intreserad av diskussion eller frågor som det troll han är.

Anmäl
2015-08-01 23:51 #157 av: JoHo

Här ett klipp jag önskar att Huygens och alla konspirationsteoretiker bör se.

Anmäl
2015-08-02 01:03 #158 av: Huygens

USAs president försa sej visst.

NATO-IS kallas i UK för ISIS och USAs president säger ISIL Det är antagligen jobbigt i längden att upprätthålla en långtgående lögn även för en president, Obama sa:

"We are speeding up training of ISIL forces, including volunteers from sunni ..."

Datumet som Obama gjorde sin kanske avsiktliga felsägning var den 7 juli, ett viktigt datum för Illuminatis sifferritualister.

.

En möjlighet är att NATO planerar en större aktion under hösten/vintern och därför vet Obama att det är bråttom att få NATO-IS och dom frivilliga sunnibyborna i militärt topptrim.


Anmäl
2015-08-02 05:01 #159 av: vallhund

Var kommer alla yxskaft ifrån?

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2015-08-02 09:49 #160 av: JoHo

Huygens: du vägrar svara förut men jag provar igen: TROR du verkligen på allt detta och hur påverkar detta i så fall ditt liv?

Anmäl
2015-08-03 12:47 #161 av: Huygens

NATO-IS går mot nya framgångar. Dom 25000 soldaterna från NATO-IS har framgångsrikt bekämpat Bashar al-Assads mer än 300 000 soldater. Moderna amerikanska vapen och högkvalitativa övervakningsrapporter från NATO-USAs drönare har gjort NATO-IS till den mest framgångsrika stridande parten i Syrien.

Vi kan utan överdrift konstatera att avancerad amerikansk teknik har gjort NATO-IS lilla truppstyrka väldigt farlig och offensiv, trots att NATO-IS tvingats möta den 10 gånger större bashararmén. Dessutom har NATO-IS krigat mot samtliga andra syriska rebellstyrkor (ca 125 000 rebeller totalt).

Att NATO-IS vunnit mark istället för att utplånas genom att göra sej till fiende med alla andra stridande parter har en naturlig förklaring; NATO.

.

NATO-Turkiet hjälper NATO-IS genom att bomba kurdiska byar och anfalla kurder på olika fronter.

Vi kan även läsa hur Bashars trupper är i upplösning och att Bashar måste överge landområden:

här1
här2
här3

Nu är kanske NATO-USAs och NATO-IS plan att sätta in dödsstöten mot Bashars. NATO-flyg kan anfalla Bashars soldater från luften och NATO-IS anfaller Bashars trupper på marken.

.

Som NATO-USAs president Obama sa, #158:

"We are speeding up training of ISIL forces, including volunteers from sunni ..."

mene tekel


Anmäl
2015-08-03 12:54 #162 av: JoHo

Huygens: du vägrar svara förut men jag provar igen: TROR du verkligen på allt detta och hur påverkar detta i så fall ditt liv?

Anmäl
2015-08-14 14:17 #163 av: Huygens

Brittiska myndigheterna kommer med nya påhitt rörande NATO-IS. Nu säger myndigheterna att den sk Mrs Terror, den brittiska rocksångerskan Sally Jones har återvänt till Storbritannien. Tydligen har NATO vissa problem med sin PR-avdelning, för Sally Jones visas i en katolsk nunnedräkt.

Sally Jones kan vara ett exempel på någon som utsatts för NATOs variant av MKULTRAprogrammering, men det är minst lika troligt att hon mördats av brittisk säkerhetstjänst och att hela historien kring Sally Jones är ett påhitt av MI5.

MI5 påstår att Sally Jones tänker spränga den brittiska kungafamiljen i luften med en tryckkokarbomb på uppdrag av NATO-IS. Det kan man ju tro på, om man vill.

.

NATO-IS förvrider islam och NATOs målsättning att smutskasta islam fortskrider, genom att NATO-IS nu säger att Koranen stöder våldtäkt. Syftet måste vara att skapa motsättningar.

.

Även NATO-Turkiet bidrar till den senaste vågen av NATO-IS verksamhet. Turkisk hotellpersonal utklädda till NATO-IS-terrorister med automatvapen och bensindunkar, där bensindunkens innehåll hälldes över hotellgästerna, kom till användning.

En fejkad NATO-IS-terrorist höll sedan fram en tändare.

Jätteroligt.

.

Vi kan jämföra med myndigheternas attack i Tunisien där NATO mördade 30 brittiska medborgare. Dagen efter NATO-IS-falskflaggan lät NATO en man i James Bond-kostym gå omkring på stranden med en pistol som han riktade mot huvudet på turister.

Brittiska terrorsoldater från kommandostyrkan SAS påstås klä sej som NATO-IS-terrorister med påstådd målsättning att utföra sabotage. Syftet kan bara vara att ingen ska längre kunna skilja på äkta, fejkade, iscensatta eller myndighetskontrollerade NATO-IS-soldater.

Att brittiska terrorsoldater från SAS tillåts att direkt hjälpa NATO-IS kommer självklart att försvåra situationen för kurder och andra civila.

.

Kommentarerna till den sista länken är intressanta att läsa. Flera läsare är arga över att David Cameron beordrat brittiska armén runt Syrien att militärt träna upp 15000 islamistjihadister, som sedan successivt anslutit till NATO-IS.

Att brittiska SAS-soldater sedan klär ut sej exakt som NATO-IS-terrorister för att ansluta i kriget, gör hela saken värre.


Anmäl
2015-08-15 17:42 #164 av: JoHo

Huygens: du vägrar svara förut men jag provar igen: TROR du verkligen på allt detta och hur påverkar detta i så fall ditt liv?

Anmäl
2015-10-07 18:08 #165 av: Huygens

Pentagon lägger upp en rökridå igen.

Tydligen har NATO-IS använt sina nya, skinande vita, toppmoderna Toyota-pickuper lite för mycket och lite för ofta. Det hela började när dom vita NATO-IS Toyota-pickuperna med 500 NATO-IS-banditer framgångsrikt bekämpade amerikanska helbepansrade stridsfordon och bekämpade 25000 irakiska regeringssoldater i Mosul på två veckor.

Sedan har NATO-IS vita, massproducerade Toyota-pickuper kört runt i Libyen och framgångsrikt bekämpat andra stridande enheter.

Dom vita Toyota-pickuperna kom även till användning igen i Syrien vid flera konfrontationer med al-Assads tungt beväpnade stridsvagnar. I senaste attacken förstörde NATO-IS, med sina vita Toyotapickuper, Humvees och amerikanskt artilleri, det mesta av den stridande syriska styrkan i Palmyra och regeringssoldaterna fick fly efter en veckas strid.

.

Nu har det börjat bränna under fötterna på Pentagon och USA måste låtsas säga aja-baja till Toyota för att ha levererat ett så ofantligt stort antal vita Toyota-pickuper till NATO-IS.

Pentagon gör vad dom kan för att svära sej fria från direkt samarbete med NATO-IS.


Anmäl
2015-10-07 19:04 #166 av: Cragan

#165 vet du varför det finns så många vita bilar i mellanöstern och andra varma ställen? och toyotan är dessutom en riktigt bra offroad bil dvs en bra bil om du vill kunna ta dig runt på ställen där det inte nödvändigtvis finns vägar.

kan ge dig svaret på färgen utan att vänta på svar om du vet orsaken eller ej.
det är helt enkelt så att vita saker håller ner temperaturen bättre än saker med andra färger, rent taktiskt är dock den vita färgen nästan helt värdelös (om du inte för vinter krigsföring)Anmäl
2015-10-07 19:56 #167 av: Huygens

Om du tänker så har Pentagon lyckats få dej att tänka precis såsom USAs militära ledning vill få dej att tänka.

Ett gäng vita Toyotapickuper med 500 NATO-IS-banditer lyckas bekämpa kraftigt bepansrade irakiska pansarfordon med tung beväpning i form av 12 mm automatkanoner och 25000 tränade irakiska soldater i 2-veckorsstriden om Mosul.

Tro på det.

.

Eller fundera i mer realistiska termer.

Ifall 4 irakiska pansarfordon kört ut på vägen mellan Syrien och Mosul, avfyrat pansarfordonens tunga automatkanoner och stoppat dom 100 vita Toyotapickuperna, hade hela NATO-IS attack kommit av sej mot 2-miljonersstaden Mosul.


Anmäl
2015-10-07 20:18 #168 av: Cragan

#167 benämn saker för vad dom är 12mm automat kanon tror du menar en tung kulspruta cal 50 är 12,7mm eller nått sånt och det är ej en kanon utan tung kulspruta.
tyvärr tänker jag logiskt o skiter fullständigt i vad pentagon säger eller tycker, mest sålda bilfärg i mellanöstern o andra länder med varmt klimat är vit, bland dom bästa civila offroad fordonen utan modifieringar är toyota land cruisier. så gissa vilket fordon o i vilken färg som är mest trolig att användas på dom ställena.
ger man sig in på custom marknanden så kan du få en vilken bils som hellst till en brutal offroad maskin

Mosul var en uppvisning i inkompetens då personal och fordon fanns på plats men dom fick endast en reträtt order om jag minns rätt och fick aldrig läget att slå tillbaks med kraft.  minns jag fel så är det beklagligt men man kan inte minnas allt Anmäl
2015-10-07 20:37 #169 av: Huygens

Ja, det kanske är en 12,7 mm tung kulspruta eller nåt sånt jag avser. En sådan där sak som sitter på en irakisk (US made) Humvee och som en vit Toyotapickup får problem med.


Anmäl
2015-10-07 20:54 #170 av: Cragan

#169 som sagt en uppvisining i inkompentens. det i sig är dock inte ett bevis på någon konsperationAnmäl
2015-10-07 21:18 #171 av: Huygens

Jag tror inte på "den irakiska inkompetensteorin".

NATO-USA och andra NATO-länder påstås ha bombat alla terrorister bortom stenåldern många gånger om det sista året. Det rör sej om tusentals flygbombningar. Mattor av bomber har fällts över Syrien.

Hur kommer det sej att inte NATO-IS bombades ner till metallspån under dom veckor NATO-IS laddade upp utanför Palmyra med vita Toyotapickuper, Humvees, artilleri, mat vatten, tält, bränsle, ammunition, raketer mm, innan NATO-IS anföll Palmyra?


Anmäl
2015-10-08 00:03 #172 av: Cragan

#171 inte sett så mycket rapporter om att nato länder skall ha flygbombat är mest senaste månaden jag börjat sett sådana artiklar. 
och kan helt ärligt säga att jag ej vet hur isis uppladdning såg ut eller hur lång tid dom laddade upp depåer så vet ej hur förutsättningar för ett lyckat flyganfall såg ut.  
även om det finns folk som gärna skulle se att usa gick in och matt bombade så är inte det acceptabelt då det tar på tok för många civila samtidigt  tänk bara vilka rubriker det skulle bli om dom bombade en hel stad, inte så svårt att tänka sig hur rubrikerna skulle bli ens bara ta en titt på rubrikerna som när dom bombade ett sjukhus för inte allt för länge sedan.Anmäl
2015-10-08 15:11 #173 av: JoHo

Huygens

Du undviker att svara på mina frågor:

Repeterar: 
TROR du verkligen på allt det här?

Tror du på dina villfarelser själv?

Om ja: Hur påverkar detta ditt liv?

Anmäl
2015-10-14 18:26 #174 av: Huygens

#172 Hittade en bild på några soldater från dom Saudiska koalitionsstyrkorna som mestadels verkar ägna sej åt att bomba ihjäl civila i Jemen, troligen i en förlängning av USAs Terrorkrig.

Titta på den sista bilden som visar en bil med några Saudikoalitionssoldater. Vad är det för bilmärke på den nya, fina pickupen?


Anmäl
2015-10-14 18:46 #175 av: Cragan

#174 som sagt var är ett bra offroad fordon och betydligt billigare i inköp än pansar bilar.Anmäl
2015-10-15 12:27 #176 av: Huygens

NATO-USA spelar upp en charad kring tillhandahållandet av vita Toyotapickuper till NATO-IS, vilket fick TV-värden John Oliver att skämta om att NATO-IS måste vara nära ett delägarskap med Toyota.

Iraks president Haider al-Abadi lägger ut en rökridå genom att säga att NATO-USA saknar vilja att bekämpa NATO-IS.

Knappast en överraskning.

.

Enligt diffusa och halvofficiella uppgifter har ett antal NATO-länder samt olika stödländer till NATO-koalitionen utfört mellan 6000 - 20 000 flygbombningar av NATO-IS.

NATO-IS, som ofta avancerar fullt synligt över öppet landskap, har givetvis inte skadats av dessa NATO-bomber. Bomberna släppts mest över syrisk civilbefolkning och över öde ökenområden.

Nu senast har NATO-IS i stort sett ohindrat tagit ett större landområde (se kartan) i nordvästra Syrien, främst från fristående rebeller. Det finns risk att Aleppo kan falla på samma sätt som Mosul och Palmyra, då NATOs bombningar inte har som syfte att stoppa NATO-IS.

.

Ett lustigt påstående dyker upp från NATO-USA. Vi vet att NATO-IS huvudstad är Rakka (även Raqqa) i norra Syrien.

Ändå påstår NATO-USA att dom ryska bombningarna i Rakka har drabbat USA-trogna rebellers Högkvarter i Rakka. Vem tror på det? Ifall NATO-IS har full kontroll över Rakka och dessutom använder Rakka som sin huvudstad, då måste det väl ändå vara ett NATO-IS-högkvarter som ryssarna bombat?

T o m inbitna skeptiker borde inse att NATO-USA ljuger.

.

Trots tusental påstådda NATO-bombningar, är i stort sett alla oljekällor under NATO-IS kontroll oskadade. NATO-IS tjänar minst 2 miljarder kr/år på att sälja olja som NATO tyst låter slinka ut. Dessutom säkerställer NATO-IS oljekällor att det finns bensin till NATO-IS vita Toyotapickuper, som på ett närmast magiskt sätt undkommer dom flesta NATO-bombningarna ute i det öppna syriska och irakiska ökenlandskapet.


Anmäl
2015-10-15 12:59 #177 av: JonasDuregard

"NATO-USA spelar upp en charad kring tillhandahållandet av vita Toyotapickuper till NATO-IS, vilket fick TV-värden John Oliver att skämta om att NATO-IS måste vara nära ett delägarskap med Toyota."

Men det är ungefär det du påstår, eller?

Roligt att du å ena sidan säger att det här är världens farligaste och mest osannolikt mäktiga och inflytelserika konspirationen världen någonsin skådat, och å andra sidan att man kan genomskåda de genom så enkla saker som att de köper samma bilmärke till alla sina hemliga kumpaner. 

Fick de två bilar för priset av en och bara kunde inte stå emot eller vad? 

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2015-10-15 13:13 #178 av: Huygens

Var kom alla pengar ifrån, innan NATO-IS hade erövrat oljekällor och banken i Mosul?


Anmäl
2015-10-15 15:11 #179 av: JonasDuregard

#178 Innan jag svarar på den frågan kan du kanske tänka dig att svara på de här:

Har du gjort något försök att ta reda på svaret på den frågan själv?

Kan du själv tänka dig någon annan hypotes än den jag förmodar att du lutar åt?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2015-10-16 00:41 #180 av: Huygens

Tydligen tjänar NATO-IS ännu mer pengar på sin oljeutvinning än vad media tidigare uppgett. Det är dyrt att föra krig och splitter nya, skinande vita Toyotapickuper kostar på.

Enligt DN tjänar NATO-IS minst 4 miljarder kr/år på sin oljeproduktion. DN påstår även att NATO-IS oljeproduktion inte verkar störas av NATO-USAs bombningar.

Undra vad det kan bero på?


Anmäl
2015-10-16 07:10 #181 av: JonasDuregard

#180 Hallå? Hör du mig?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2015-10-16 10:07 #182 av: Huygens

Drönarattacker då?

Hur är det med drönarattackerna? Borde inte USAs tusentals drönarattacker vara ett effektivt vapen i USAs Terrorkrig?

Enligt nya släppta dokument visar det sej att mellan 90 - 100 % av USAs terrordrönare dödar fel personer. Inte konstigt att NATO-IS klarar sej så bra.

Folk börjar inse sanningen. Kommentarsfältet på DailyMail har allt oftare uttryck som; ISIS = USA.

.

Om vi ser till NATO-IS Toyotabilar i Libyen verkade många bilar vara av den dyrare bredfrontade limousinvarianten. Borde inte NATO-USA kunna urskilja när dessa NATO-IS Toyotabilar kör i konvoj genom Syrien, Irak, Libyen och bomba bort en sådan konvoj med NATO-IS-trupper?

Sedan skulle ju en amerikansk stridshelikopter kunna landa personal som fotograferar chassinumren på Toyotavraken. Det borde vara en baggis att ta reda på vem som varit mellanhand för leveranserna av dessa skinande vita, dyra Toyotapickuper till NATO-IS.

Dom flesta bilfirmor i världen är noga med att bokföra vem som fått vilken bil levererad. Många nya bilar är ju beställningsvaror.


Anmäl
2015-10-16 11:07 #183 av: JoHo

Huygens

Du undviker att svara på mina frågor:

Repeterar: 
TROR du verkligen på allt det här?

Tror du på dina villfarelser själv?

Om ja: Hur påverkar detta ditt liv?

Anmäl
2015-10-16 11:30 #184 av: Huygens

Av en ren händelse har DM en artikel om neandertalare i Norra Irak, Visserligen inte i NATO-IS-kontrollerat område, men ändå rätt nära Mosul.

Både påståendena i texten och läsarkommentarerna är intressanta. Det är som om artikelförfattaren antyder att det kan finnas fossil av stort intresse, på den plats nära NATO-IS-område, som inte undersökts på mer än 60 år.

Jag blir inte det minst förvånad om detta rör sej om "tyst" visselblåsning, att man har hittat arkeologiska bevis för reptilians som nu förs ut ur Irak.


Anmäl
2015-10-16 11:47 #185 av: JonasDuregard

#184 "Jag blir inte det minst förvånad om detta rör sej om "tyst" visselblåsning, att man har hittat arkeologiska bevis för reptilians som nu förs ut ur Irak."

Det får mig att undra: Finns det något som skulle förvåna dig?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2015-10-16 13:44 #186 av: JoHo

Huygens

Du undviker att svara på mina frågor:

Repeterar: 
TROR du verkligen på allt det här?

Tror du på dina villfarelser själv?

Om ja: Hur påverkar detta ditt liv?

Anmäl
2015-10-16 16:28 #187 av: Huygens

NATO-USA är väldigt omtänksamma om NATO-IS.

Befolkning i andra områden har dock inte fått samma omtanke. Aftonbladet berättar i en kort artikel hur NATO-USAs drönare använts.

"Hela världen förvandlats till ett slagfält där människor, de flesta oskyldiga, dödas utan rättegång på presidentens order."

.

Syftet med NATO-USAs terrordrönare är att skapa ett kaos som NATO-IS sedan kan utnyttja.

.

Det är väl en sådan historia dom flesta skeptiker tror på; att psykopat-Obama varje måndag skriver under en lång lista på dödsdomar av befolkning ("terrorister") i fattiga jorbruksområden i Pakistan, Afghanistan och Jemen.

Men i verkligheten skriver Obama inte under något papper. En CIA säkerhetsperson går bara in i ett hårdbevakat rum och kommer efter några minuter ut med ett signerat papper. Dödsdomar över hundratals människor. Fast Obama finns inte i det hårdbevakade rummet, han är i en helt annan delstat och spelar golf.

President Obamas underskriften görs av en maskin.

Vad tycker skeptiker om sånt?

Pålitligt och Rättsäkert.

Eller Rymdödlor?


Anmäl
2015-10-16 16:37 #188 av: Joppo

Jag tror rymdödlorna via telepati styr maskinen från deras sommarstuga på Månens baksida. Jag misstänker även att nämnda rymdödlor styr Huygens när han författar sina monologer.  Allt annat vore ju befängt.

Anmäl
2015-10-16 16:58 #189 av: Huygens

Har ni ingen skepsism mot myndigheternas användande av terrordrönare?

.

Det är positivt att du funderar på att rymdödlor står bakom och att Månen faktiskt har med saken att göra, även om du uttrycker det som ett skämt.

Samtidigt tycker jag att det är sorgligt att jag verkar vara den enda som skrivit på Skepticism iFokus att det är väldigt dåligt att NATO-USAs terrordrönare systematiskt dödar och stympar 1000-tals oskyldiga civila i avlägsna jordbruksregioner i några av världens fattigaste länder.


Anmäl
2015-10-16 17:25 #190 av: vallhund

@Huygens så länge du inte länkar till trovärdiga fakta lär inen tro på ett ord du skriver.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2015-10-16 17:41 #191 av: Huygens

Jag har länkat till en massa trovärdig fakta tråden igenom. Kan du vara specifik med exakt vad du inte tror på? Du har ju redan fått svart på vitt att NATO-IS kör omkring i ett stort antal nya, skinande vita Toyotapickuper.

Så vad är det du inte tror på nu?


Anmäl
2015-10-17 11:22 #192 av: JoHo

Huygens

Du undviker att svara på mina frågor:

Repeterar:
TROR du verkligen på allt det här?

Tror du på dina villfarelser själv?

Om ja: Hur påverkar detta ditt liv?

Anmäl
2015-10-17 12:32 #193 av: Neutralis

#184 NATO-Huygens

Jag blir inte det minst förvånad om detta rör sej om "tyst" visselblåsning, att man har hittat arkeologiska bevis för reptilians som nu förs ut ur Irak.

Komiken höjs fortfarande i takt med dina inlägg ser jag... Finns det något knasigt som du inte tror på?  Funderar

Anmäl
2015-12-02 00:56 #194 av: Huygens

NATOs terror kan bli mycket långvarig. Angela Merkel säger att NATO-IS kan fortsätta minst 10 år till.

Vi ser också att journalister i gammelmedia tillåts spekulera öppet i att något är fel med NATO-IS. Expressen skriver: "Det är som om IS plötsligt förklarat krig mot hela världen"

Ja, konstigt inte sant.

Hur kommer det sej att NATO-IS kan fortsätta sitt krig så relativ bekymmersfritt med tanke på att NATO-IS borde gjort sej till fiende med hela resten av världen?


Anmäl
2015-12-05 18:56 #195 av: Huygens

Ny NATO-IS propaganda. Områden som tidigare tillhörde talibanerna är nu övertagna av NATO-IS mha moderna vapen och amerikanskt flygunderstöd.

Tydligen har maktövertagandet börjat med att talibanernas ledare Mansour mördats (av CIA?).

Det är intressant att se hur NATO-IS trupper kan samlas i grupper utan att störas särskilt mycket från angrepp utifrån.

.

Nya fina kläder.

"ISIL here has money, more money than Talibans for reasons we do not quite understand."

Pengar från FED.


Anmäl
2015-12-16 14:27 #196 av: Huygens

Journalisten Gearoid O'Colmain tar bladet från mun och berättar hur fransk säkerhetstjänst i Parisattacken mördat sin egen befolkning mha NATO-IS.


Anmäl
2015-12-16 14:49 #197 av: vallhund

:lol:

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2016-01-06 22:16 #198 av: Huygens

Pentagon stärker NATO-IS och al-Qaida med fler vapen och stridsberedda soldater. USA tränade Division 30 i NATO-Turkiet. Division 30 ingår nu i dom stridande styrkorna, sk moderata islamister...


Anmäl
2016-01-08 22:00 #199 av: Huygens

Sanningen från en opolerad debattör?

Trump: "Hillary Clinton created ISIS with Obama."


Anmäl
2016-01-08 22:56 #200 av: JoHo

zzz

Anmäl
2016-01-16 23:50 #201 av: [Zachapacka]

.

Anmäl
2016-01-22 11:22 #202 av: Huygens

NATO-IS förklarar krig mot... muslimer. Tja, vad hade man väntat sej. Krigsförklaringen kommer i NATO-IS medlemstidning på engelska, dessutom med tydlig avsändare Illuminati.

.

Ja, i vilket nummer av NATO-IS tidning Dabiq tror ni att krigsförklaringen kommer?

13


Anmäl
2016-02-11 12:49 #203 av: Huygens

Se där.

NATO är beredda att patrullera EUs gränser. Först skapar NATO-USA, NATO-Turkiet, NATO-IS, Saudiarabien och ett antal andra länder, flyktingkrisen. Sedan väntar NATO på den allmänna reaktionen. Därefter tillhandahåller Illuminatis frontorganisation NATO lösning.

Militära styrkor mot civila flyktingar.

Ett klassiskt exempel på Ickes problem-reaction-solution.


Anmäl
2016-02-12 21:16 #204 av: orraklett

Hatar isis. Hoppas isa bombar dom till stenkulor 

Anmäl
2016-02-20 12:46 #205 av: Huygens

NATO-USA fortsätter tillsammans med NATO-IS att döda civilbefolkning.

NATO-USA släppte en matta av terrorbomber över Libyen och dödade två serbiska (!) ambassadpersoner. Minst 49 personer dödades i attacken enligt CNN.

Samtliga var civila.


Anmäl
2016-03-05 18:32 #206 av: Huygens

Nu är det officiellt. Precis som andra NATO-länder, använder NATO-IS drönare mot civilbefolkningen.


Anmäl
2016-03-05 20:54 #207 av: JonasDuregard

#206 Fast det är ju inte vad som står i länken. Där talar de om obeväpnade drönare som används för spaning. 

Det är ju ganska enkelt att få tag på och använda sådana drönare. Enklare än vanliga flygplan, så det är inte förvånande att de används av miliser. 

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2016-03-05 21:55 #208 av: Joppo

Huygens: Är det du själv som hittat på begreppet NATO-IS?

Har du förresten några kommentarer till IS motgångar på sistone? Är de en del i NATOS plan? SkrattarPratar i nattmössan(sjyst av iFokus att inkludera en folihattssmilie)

Anmäl
2016-03-05 22:42 #209 av: Huygens

Du får undersöka saken. När du vet svaren, kom tillbaks och berätta för oss.


Anmäl
2016-03-10 14:49 #210 av: Huygens

En avhoppare från NATO-IS berättar att NATO-IS är en bluff ur islamiskt perspektiv.

"Jag vill tala om för medlemmarna i IS att denna organisation är en lögn och inte alls handlar om islam. Inget där följer islam eller sharia, säger han i intervjun, där hans ansikte är täckt."

.

NATO-IS är planerad, organiserad, bemannad, tränad, utrustad, hjälpt, utbildad, skyddad och finansierad av Pentagon.


Anmäl
2016-03-10 15:37 #211 av: JonasDuregard

#210 Jag har en fråga om din fantasivärld, är det en riktig avhoppare eller en som fått uppdrag att spela avhoppare?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2016-03-10 16:30 #212 av: Huygens

Nu låter du lite konspiratorisk.

Men då du faktiskt är beredd att tänka på möjligheten, om avhopparen skulle kunna vara en som fått uppdrag att spela avhoppare, bör frågan kanske lämnas hos dej, så att du får möjlighet att fundera på saken.


Anmäl
2016-03-11 11:12 #213 av: vallhund

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2016-03-11 16:33 #214 av: Huygens

Se där, ännu en tillämpning av Dispatch 1035.

.

NATO har jobbat på högtryck helt i linje med Pentagons anvisningar och NATO-IS i Libyen är nu starkare än någonsin med nya fina vapen, förbättrad militär träning, stärkt finansiering och fler legosoldater från dom övriga NATO-länderna.

Libyens rebeller begär därför i sin tur fler vapen från Väst. Precis som under första och andra världskrigen kan vi komma att se Rockefeller och Illuminati beväpna båda sidor i ett krig.

Oavsett vilken sida som vinner, kommer Illuminati få en stärkt kontroll över regionen.

Dessutom ser vi resultatet av att Illuminati försett NATO-IS med kemiska vapen. Nu måste USA bomba bort NATO-IS, skriker media ut.

Låt mej gissa. Pentagon kommer att genomföra en charad och bomberna kommer att hamna över civilbefolkningen i området.


Anmäl
2016-03-11 17:07 #215 av: vallhund

Sover

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2016-03-11 17:50 #216 av: Huygens

Sky News publicerar CIAs lista med frågor för rekrytering till NATO-IS. Tydligen har CIA tagit med frågan om "Lydnadsnivå", vad det nu kan betyda? Nivå av MKULTRA-programmering?


Anmäl
2016-03-13 13:19 #217 av: Davbjo

#216: Helt ärlig fråga: Vem pratar du med, egentligen? Vem här upplever du som minsta lilla intresserad av dessa saker, egentligen? Jag är genuint nyfiken på vem du tror dig kommunicera med här.

Kvackyou.se | Imsoevil.com | @davbjo | OmVardagsmat | Viktoperation
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

Anmäl
2016-03-13 14:29 #218 av: Huygens

Jag ser det som så här.

Du låter dej antingen ledas av dom ondskefulla vibrationerna från Saturnus eller så försöker din själ bryta manipuleringen. Du har möjlighet att delta i trådens ämne eller att inte delta i trådens ämne.

Om du bestämmer dej för att inte delta i trådens ämne men ändå skriver inlägg, är det också ditt val om väljer att tillämpa någon variant av Dispatch 1035.


Anmäl
2016-03-13 14:57 #219 av: Davbjo

#218: OK, då förstår jag, du har nog med all önskvärd tydlighet totalt brutit kontakten med verkligheten.

Kvackyou.se | Imsoevil.com | @davbjo | OmVardagsmat | Viktoperation
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.