Argumentation

Regler för Skepticism

2010-08-05 02:55 #0 av: piotrr

Skepticism har inga extra regler utöver de som gäller alla iFokus-sajter.

Skrivreglerna för alla sajter på iFokus hittar du här.

Har du synpunkter på reglerna eller moderering? Gå hit.

De lyder:

Det är inte tillåtet att:

 • Bryta mot svenska lagar och förordningar.
 • Kopiera upphovsrättsskyddat material.
 • Skriva inlägg i reklamsyfte eller marknadsföra produkter/tjänster utan sajtvärdens medgivande.
 • Skriva inlägg som röjer eller antyder annan användares verkliga identitet.
 • Ägna sig åt personangrepp.
 • Använda svordomar eller annat ovårdat språk.
 • Skriva inlägg med innehåll av diskriminerande karaktär.

Innehåll:

 • Du godkänner att sajten publicerar det material du bidrar med. Sajten förbehåller sig även rätten att redigera innehållet.

Tänk på att:

 • Alltid läsa igenom dina inlägg en gång innan du trycker på "Publicera inlägg". Då upptäcker du antagligen om du har skrivit fel och kan korrigera det.
 • Utgå ifrån att allt du läser har skrivits med gott uppsåt.
 • Inte bemöta inlägg som bryter mot sajtens skrivregler genom att själv bryta mot skrivreglerna.
 • Visa hänsyn och vara artig mot andra medlemmar på iFokus.
 • Respektera även uppfattningar som avviker från dina egna.
 • Det du skriver i sajterna på iFokus normalt kan ses av vem som helst som har tillgång till internet.

 

Moderatorerna som ser till att reglerna efterlevs är jag, olaka och JonasDuregard.  Det går jättebra att skriva till någon av oss om ni har frågor eller vill anmäla något märkligt, eller besök vår Kommentarstråd för modereringar.

Anmäl
2010-12-12 02:01 #2 av: piotrr

Inte så mycket en regel som något jag hoppas är självklart redan:

Håll er till ämnet för inlägget. Tänk på att den som klickar på en tråd om horoskop förväntar sig att diskussionen skall handla om horoskop. Inlägg utanför ämnet kan komma att raderas helt eller delvis, beroende på hur lite de har gemensamt med ämnet.

 

Om du har råkat skriva ett inlägg för mycket och skulle vilja ta bort det är det OK att redigera ditt inlägg till något i stil med "Ta bort det här inlägget tack" så fixar jag det när jag går min runda.

Tack på förhand.

Anmäl
2011-01-04 10:23 #5 av: piotrr

På förekommen anledning vill jag påpeka att det inte är tillåtet att..

 

 • Skriva inlägg i reklamsyfte eller marknadsföra produkter/tjänster utan sajtvärdens medgivande.

 

Huruvida tjänsten är välgörenhet spelar ingen roll. Vi har reklambanners och Google Ads för den som vill göra reklam, men det är också möjligt att annonsera om man frågar sajtvärden först. Annars tas det bort.

Anmäl
2012-10-16 17:43 #35 av: piotrr

Nya bud:

Det är inte längre tillåtet att röja någon annans identitet även om de själva redan röjt den, även om det redan berättats på annan plats på iFokus. Alltså, regeln:

 • Skriva inlägg som röjer eller antyder annan användares verkliga identitet.

...tolkas framöver bokstavligt, utan undantag. Hjälp oss gärna följa denna nya bokstavliga tolkning genom att anmäla inlägg som skrivits efter dagens datum, så att vi kan justera dem.

 

Anmäl
2012-10-18 16:53 #36 av: piotrr

En påminnelse:

Ordet "woo-woo" är att betrakta som nedsättande när det används om andra människor. Undvik att hänvisa till andra människor som "woo-woo" på sajten.

Anmäl
2013-02-28 12:52 #37 av: piotrr

I en tråd där jag börjat att starkt moderera Zidizens inlägg, skrev Zidizen trots att jag påpekat att diskussionen inte skulle handla om modereringen, såhär: 


> "Moddereringen var mycket mer sansad innan du kom tillbaks, piotrr.
Du har officiellt förstört tråden till er fördel." 

Vad Zidizen egentligen menar är att det inte förekommit någon moderering av hans inlägg tills jag kom tillbaka, och jag förstår varför ingen hade orkat göra det. Jag förstår också att Zidizen föredrog att inte bli modererad, eftersom Zidizen uppfattar moderering och mothugg som allvarliga övergrepp mot sin person. Detta visar jag dock ingen hänsyn till. 

Vidare betyder "till er fördel" att jag valde att besvara Zidizens desinformationskampanjer genom att direkt i meddelanden där Zidizen ljuger eller vrider fakta, bemöta dem på plats. Det finns ingenting i någon regel emot detta, men det försvårar givetvis för Zidizen. Detta tas inte heller någon hänsyn till. 

> "Du missbrukar din makt här inne, lägger till dina kommentarer i mitt startinlägg som DU TROR är rätt.. och jo, du har visst raderat texter från mitt startinlägg. Du skriver det till och med själv i min söndertrasade startinlägg som du sedan ljuger i ditt inlägg #113" 

Istället för att försöka bemöta de kommentarer jag skrivit in i Zidizens inlägg lägger Zidizen nu all sin tid och kraft på att beklaga sig över att jag gjort så. Jag har inte bestämt mig för om det är en förbättring. 

> "Du med dina diktatorfasoner är inte något tecken på ärlig debattstil. Skapa egna inlägg istället som man normalt ska göra här i forumet." 

Personangrepp är inte tillåtna i det här forumet. Zidizen får därför en varning. Om jag själv hade skrivit reglerna, hade Zidizen även fått upprepade varningar för att ha upprepat påståenden som han vet är osanna. 

Anmäl
2013-02-28 17:52 #39 av: piotrr

Detta är inte en diskussionstråd. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.