Etikettövriga-frågor
Läst 4006 ggr
vallhund
2015-11-10, 17:22

SD har tagit sig friheten att dela ut flyggblad

Till flyktingar på den grekiska ön Lesbos som skall avskräcka dem från att komma hit. Flygbladet är undertecknat med "Sveriges befolkning".

http://www.tv4.se/nyheterna/artiklar/sverigedemokraterna-ansvariga-f%C3%B6r-flygblad-p%C3%A5-lesbos-564077a9fca38fc7b50002c7

Jag o många med mig har inte tillfrågats om vi vill skriva under på deras smörja.

Nu kan alla påtala för SD att vi inte gillar deras tillta, genom ett öppet brev till

Jimmie Åkesson:

"Hur har ni mage att dela ut flygblad (som vi ytterst motvilligt publicerar här, endast för att min övertygelse är att människor ska veta vad det är de tar ställning till) å hela Sveriges vägnar? Ett Sverige där så många människor öppnat sina hjärtan för att hjälpa andra som har det svårt.

Vad ger er rätten att tala för de 87% av befolkningen som inte röstade på er i förra valet. För alla oss som inte gör skillnad på människor. För alla oss som fortfarande vill att människor på flykt ska ges möjlighet rätt till en trygg tillvaro?

Det enda positiva i den här skrämmande historien är att ni den här gången åtminstone öppet står för den (des)information ni delar ut. Nu vet vi ännu mer om er och vad ni står för. Vi vet hur er människosyn ser ut, och att ni till och med är beredda att ta till lögner för att nå dit ni vill.

Vad ni väljer att sprida med ert parti som avsändare är en sak. Men jag vill inte vara med, jag står inte bakom ert fula taktikspel. Låt mig slippa dras in i er smutsiga politik!"
http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=10388

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

Tride
2015-11-10, 17:29
#1

Hur vågar dom? Fö består ju denna befolkning också av invandrare från alla håll i världen. 😟

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

[Garntroll]
2015-11-10, 17:31
#2

Mig frågade dom inte. Och jag står inte bakom flygbladet. #inteimittnamn

72mm
2015-11-10, 17:35
#3

Kanske på sin plats med en ordentlig källa så ni "skeptiker" åtminstone har lite  på fötterna innan ni tar ställning. För ni skulle väl inte drömma om att skriva på något utan att ens ha läst själva flygbladet? 😎

Friskt kopplat är hälften brunnet!

vallhund
2015-11-10, 17:42
#4

#3 Källkritik är uppenbarligen inte din starka sida.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

[Garntroll]
2015-11-10, 17:46
#5

Hade de nöjt sig med att skriva Sweden Demokrats och SD - Women hade jag inte reagerat. Nu skrev det The people of Sweden. Jag är inte en del av Jimmy Åkessons Sweden.

72mm
2015-11-10, 17:47
#6

#4 Jag bidrar med en källa. Så du kan vara kritisk. Vad gnäller du för?

Friskt kopplat är hälften brunnet!

Kallaterrier
2015-11-10, 19:30
#7

#3 Jag ha läst redan tack och är riktigt arg för att någon tar sig rätten att ljuga för människor på flykt OCH dessutom vara så in i nordens fräcka att de tar sig rätten att tala för hela svenska folket. Nej tack, inte okej.

Calcifer
2015-11-11, 13:55
#8

Det där måste ha varit det dummaste jag någonsin läst. Jag undrar hur många gånger Åkesson blev tappad i golvet som barn… Så han åtminstone har något att skylla sin idioti på.


Vila i frid, mamma. 1951-2021 🌹

72mm
2015-11-11, 16:41
#9

#8 Förstår du vad budskapet bakom flygbladet är? Förstår du varför man kan tycka att det är viktigt att sprida det budskapet?

Friskt kopplat är hälften brunnet!

Calcifer
2015-11-11, 16:44
#10

#9 Ja, jag har förståelse för att det är viktigt för SD och dess anhängare att sprida felaktiga budskap och rena lögner eftersom de flesta av dem har rasistiska åsikter.

Om du vill påstå att det som står i flygbladet är 100% sant så är du ute och cyklar precis som Åkesson är i 99 fall av 100.


Vila i frid, mamma. 1951-2021 🌹

72mm
2015-11-11, 18:03
#11

#10 Ok, du förstår alltså inte alls vad det handlar om. 

Sverige är i en historisk och mycket unik situation. Det pratas om systemkollaps i tidningarna. Det finns inget annat land som har varit i närheten av att ens försöka klara av det som alliansen och sittande regering har låtit hända i Sverige. Du kanske inte inser det nu, men vi bevittnar något historiskt från första parkett. 

På ren svenska så är det på väg att gå helt åt helvete. 

Sverigedemokraterna har under många år varnat för detta. Ingen har lyssnat. Ingen har velat diskutera, samarbeta eller ens debatera. Istället görs det oheliga allianser för att stänga ute dem från politiskt inflytande. Moderaterna gör överenskommelser med ett litet parti på andra sidan av det politiska spektrat för att straffa folk som röstar på SD. Det är sandlådenivå. 

SD kan inte göra mycket rent konkret, men de har var femte svensk bakom sig. Så i ett desperat försök att faktiskt göra något så försöker de avvärja lite av de kommande massorna på ett tidigt stadie, genom att ge en mer realistisk bild av Sverige. 

De bryr sig. De gör något.  Jämte vår fullständigt handlingsförlamade regering så ter sig rasistfascistnazisterna som ett under av regeringsduglighet. Det kommer även en majoritet av svenskarna att inse. Frågan är om det inte redan är  för sent.

Friskt kopplat är hälften brunnet!

Calcifer
2015-11-11, 18:10
#12

#11 Jag tror det är en diskussion för sig vem det är som förstår och inte.

Stolt kan jag i alla fall säga att jag slipper tomtar på loftet…


Vila i frid, mamma. 1951-2021 🌹

JonasDuregard
2015-11-11, 23:01
#13

#11 "Det finns inget annat land som har varit i närheten av att ens försöka klara av det som alliansen och sittande regering har låtit hända i Sverige."

Du har inte lust att precisera lite mer exakt vad du menar? Och under vilken tidsperiod som ingen "försökt klara" det du talar om? 

Om du menar att Sverige är det land i världen som tagit emot flest flyktingar (per capita eller i absolut antal) så är jag rädd att du har fel. Vi har inte ens tagit emot flest under just den här flyktingkrisen (det har Libanon gjort). Men vi ligger högst i EU har jag för mig, det kanske är det du tänker på. Hela "historiskt unik situation" och så vidare kanske kommer av sig lite då.

"Ingen har velat diskutera, samarbeta eller ens debatera."

Allra minst Sverigedemokraterna själva. Deras eget utanförskap är deras främsta vapen, och de har cementerat det utanförskapet i många år nu (samtidigt som de utåt ger alla andra skulden för det). 

"Istället görs det oheliga allianser för att stänga ute dem från politiskt inflytande. Moderaterna gör överenskommelser med ett litet parti på andra sidan av det politiska spektrat för att straffa folk som röstar på SD."

Inser du inte hur ironiskt det är att du först klagar på att ingen vill samarbeta med SD (du vill alltså att partierna ska samarbeta med SD trots att de är deras politiska motståndare) och sedan klagar på att de andra partierna samarbetar (för du tycker det är 'oheligt' att samarbeta med politiska motståndare) 🤪.

Snyggt att göra en 180-graders vändning i två på varandra följande meningar.

Tride
2015-11-11, 23:30
#14

Jag har för mig att Nazismens utveckling i Tyskland på 20-30-talet började med liknande problem som vi i dag ser i Sverige. Nationalsocialistiska partiet - "Nazisterna" med Hitler i spetsen lovade att arbeta för en förbättring av situationen. Det gick, som bekant, mycket illa. 😮

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

ru4real
2015-11-11, 23:47
#15

72mm, du har ju ganska tydligt pekat på var du står i debatten. Varför? Sverige har en lång historia av invandring. Och många av dessa invandrare har bidragit till att göra Sverige stort. Wasa byggdes av holländska skeppsbyggare. Vi har exporterat soldater och importerat influenser sedan vikingatiden. Ett land som inte tar in nya impulser kommer inte att utvecklas och förnyas. Stagnation är motsatsen till utveckling. Förnyelse kan iofs vara skrämmande och läskigt. Men jag e helt övertygad om att om man testar så växer man. Som person eller som land/nation.

[ludden]
2015-11-12, 09:02
#16

Om man skriver under. Exakt hur kommer det ändra på att dårarna delar ut lappar till flyktingar på något som inte stämmer? Och vart ska denna lista hamna hos?

JonasDuregard
2015-11-12, 10:31
#17

#16 "Exakt hur kommer det ändra på att dårarna delar ut lappar till flyktingar på något som inte stämmer?"

Troligtvis inte alls. Jag antar att syftet är att understryka att SD inte har mandat att tala i svenska folkets namn. 

"Och vart ska denna lista hamna hos?"

Det framgår på sidan. Sammanfattningsvis till Jimmie Åkesson och till Sveriges riksdag.

[ludden]
2015-11-12, 10:43
#18

#17 En namninsamling kommer inte påverka rasisterna hos SD. Den åker väl snarast i papperskorgen om dom ens kommer ta i mot namninsamling. Regeringen kan inte göra ett dugg åt lögnen som sprids i flygbladen.

72mm
2015-11-12, 12:57
#19

#13 "Du har inte lust att precisera lite mer exakt vad du menar? Och under vilken tidsperiod som ingen "försökt klara" det du talar om?

Modern tid. Eller den tid då vi överhuvudtaget har haft stater med en sådan stark allmän välfärd som Sverige. Du förstår mycket väl vad jag menar. 

"Om du menar att Sverige är det land i världen som tagit emot flest flyktingar (per capita eller i absolut antal) så är jag rädd att du har fel. Vi har inte ens tagit emot flest under just den här flyktingkrisen (det har Libanon gjort). Men vi ligger högst i EU har jag för mig, det kanske är det du tänker på. Hela "historiskt unik situation" och så vidare kanske kommer av sig lite då."

Libanon? Ett granland till Syrien? Vill du verkligen jämföra Sverige med Libanon? Isf. kan du kanske även jämföra skillnader i kultur, geografiskt avstånd, humankapital, levnadsstandard och kostnader som Libanon tar för de flyktingar som kommer. 

Jag skulle dessutom tro att du i Libanon faktiskt hittar krigsflyktingar från Syrien, det kan man ju inte direkt säga om horder som nu svämmar över Europa.  

#14 "Jag har för mig att Nazismens utveckling i Tyskland på 20-30-talet började med liknande problem som vi i dag ser i Sverige."

Du har för det det ja. Jag har precis för mig att borgerligheten ville använda nationalsocialisterna som ett vapen mot den tidens stora hot, kommunisterna. De allierade sig därför för att säkerställa majoritet. Om du gillar långsökta liknelser till 30-talets Tyskland så borde det ringa klockor i huvudet på dig nu. 

Vad tusan bubblar du om nazism för överhuvudtaget? Är det påbjuden retorik så fort SD avhandlas? 

#15 "Sverige har en lång historia av invandring.", "Ett land som inte tar in nya impulser kommer inte att utvecklas och förnyas. Stagnation är motsatsen till utveckling."

Herre min skapare. Passande nick dock.

Friskt kopplat är hälften brunnet!

JonasDuregard
2015-11-12, 16:20
#20

#19 "Modern tid. Eller den tid då vi överhuvudtaget har haft stater med en sådan stark allmän välfärd som Sverige. Du förstår mycket väl vad jag menar."

Jag förstår att du tyckte det lät imponerande att säga så, men att du inte vill förtydliga vad du menar. 

"Libanon? Ett granland till Syrien? Vill du verkligen jämföra Sverige med Libanon?"

Nej, det var du som ville jämföra. Jag påpekade bara att din jämförelse var felaktig. 

Att jämföra Sverige med Libanon i det här avseendet vore så klart fånigt eftersom de tar emot så många fler än oss att vi knappt märks i sammanhanget. 

"Isf. kan du kanske även jämföra skillnader i kultur, geografiskt avstånd, humankapital, levnadsstandard och kostnader som Libanon tar för de flyktingar som kommer."

Något i stil med att Sverige är ett rikare land så vi kan inte ta emot lika många? 

Det känns som den här "historiskt unika" du svamlade om blir mer och mer obskyrt. Vad är vi nu, det land på ett särskilt avstånd med en särskild levnandsstandard och en särskild kultur som tagit emot flest flyktingar per capita från Syrien? Wow. Vad unikt. Ví kanske också är det enda landet som börjat på S som tagit emot ett ojämnt antal eller något?

Erkänn bara att du tog i lite väl när du talade om hur unika vi är. Det är mer pinsamt för dig att fortsätta gräva den här gropen än att erkänna att du överdrev.

kamera0710
2015-11-12, 17:29
#21

#20 Jag hade en liten diskussion med 72mm om medier och källkritik. Fick där veta följande: "Lögner som förstärker din förljugna bild av Sverige sväljer du ju som den värsta porrstjärnan."

Om det finns belägg för att just porrstjärnor är extra okritiska eller om det bara handlar om vanligt SD-språk, som på järnrörsnatten, har jag dock inte blivit klokare på…

http://politik.ifokus.se/discussions/56313e19ce12c431c90003ad-journalister-om-morkningen?discussions-7

vallhund
2015-11-12, 17:43
#22

Vad sägs o den är debattekniken?

"Så hur vore det om "ni insatta i den pedagogiska verksamheten" slutade experimentera på andras barn, slutade onanera till värdegrunder och genuspedagogik och istället för att vara så in i helvete värdelösa på ert jobb faktiskt fixade till skolan så nästa generation svenskar har en chans i en hårdnande internationell konkurrens? "

Bara ett förslag i all välmening. 
http://forskolan.ifokus.se/discussions/5641b4b6ce12c46153003951-skendemokrati?discussions-1
Inlägg #9

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

Neutralis
2015-11-12, 18:17
#23

Det här kan bli intressant… En debatt mellan avstängda skeptiker(PiF) och den mest aggressiva SD-anhängaren på PiF. Märks direkt att arenan inte är värst bekväm för 72mm… Jag laddar med popcorn.🤓

72mm
2015-11-12, 18:17
#24

vallhund: "Jag har tilldelats äran att bli avstängd från SD iFokus

Åh, så det är därför det har varit tyst från dig där. Beklagar. 

iFokus består om man ska vara helt ärlig av en samling ankdammar där ideologiskt drivna människor kan odla sin lilla version av åsiktskorridoren. Det är extremt enkelt att bli avstängd eller tystad om man inte håller med. Till exempel i den tråden du länkade till i forskolan.ifokus tror jag att det både förekom censur och hot om skrivförbud.

Hur intressant och underhållande det än må vara är politik.iFokus inte mer än en ytterst liten parantes i debatten. För liten och till största delen obetydlig. De verkliga skribenterna kan hittas på annat håll. 

Så vad jag skriver här, vilka otäcka ord folk här förfasar sig över och vilka skrivförbud du än drabbas av vallhund kan jag trösta dig med att inget av det har någon direkt betydelse.   

PS. Jag tror till och med jag har fått läsförbud på multikullturellt.ifokus, och det troligen för något jag totat ihop på någon annan site, slå det du! 😃

Friskt kopplat är hälften brunnet!

72mm
2015-11-12, 18:20
#25

#23 "Det här kan bli intressant… En debatt mellan avstängda skeptiker(PiF) och den mest aggressiva SD-anhängaren på PiF. Märks direkt att arenan inte är värst bekväm för 72mm… Jag laddar med popcorn."

Haha. Det där var ju kul. Får jag lov att plocka från det till min signatur?

Friskt kopplat är hälften brunnet!

Neutralis
2015-11-12, 18:36
#26

#25

"72mm… Laddar med popcorn",  menar du? Nej, det är en skyddad text.😉

72mm
2015-11-12, 18:39
#27

#26 Skit också. Men jag egentligen mer citat-saxen inställd på "den mest aggressiva SD-anhängaren på PiF." något jag tog som en komplimang. 😃

Friskt kopplat är hälften brunnet!

Neutralis
2015-11-12, 18:47
#28

#27

Haha, jasså det… Trodde du hittade underfundigheten i inlägget. Att du har ett aggressivt sätt att framhäva dina SD-åsikter… Var inget nytt under solen. Men skit i mig nu… Jag ska inte störa debatten än.

ru4real
2015-11-13, 17:10
#29

#19 du hade invändningar mot det jag skrev. Orkar/kan du utveckla eller är du bara inskränkt?

white lady
2015-11-13, 18:41
#30

ha ha det var bara någon som tänkte fel IGEN inom sd. Måste varit någon på kampanjkontoret. Skönt det ger ju fria tyglar till andra partier att skriva vad dom vill om sd till omvärlden. Fast det händer nog inte.

MÖRKRET GÖMMER SKATTEN  Hjärta

72mm
2015-11-13, 19:46
#31

#29 Nej, orkar inte utveckla. Det blir nog bra ska du se.

Friskt kopplat är hälften brunnet!

JoHo
2015-11-13, 21:32
#32

1. Förlåt men vad har detta med vetenskaplig skepticism att göra?

2. Varför ger ni SD utrymme och uppmärksamhet samt låter dem sprida sin propaganda?

Neutralis
2015-11-13, 23:04
#33

#32

1. SD har ett nära förhållande till pseudovetenskap

2. P.g.a 1… Det finns inget som triggar så effektivt tyvärr😉

[Borttaget]
[Borttaget] 
2015-11-13, 23:07
#34

Inlägget är borttaget

[Borttaget]
[Borttaget] 
2015-11-13, 23:23
#35

Inlägget är borttaget

[viccaan]
2015-11-13, 23:51
#36

Det där brevet var rätt mycket trams och lögner, tyckte det var riktigt märkligt formulerat på många sätt. Jag tycker man ska dela ut informationsblad på det sättet men då måste man också hålla sig till sanningen!

Magi-cat
2015-11-14, 07:47
#37

#36 Ett "informationsblad" med lögner är för det första ingen information!

Varför är det rätt av SD att dela ut "informationsblad"  i svenska folkets namn?


💓

vallhund
2015-11-14, 10:44
#38

#32 Att tiga o låtsas som om de inte fanns funkade inget vidare.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

[viccaan]
2015-11-14, 15:47
#39

#37 jag skrev att man ska hålla sig till sanningen, det SD delade ut är inget "informationsblad" det har du rätt I, däremot tycker jag man ska dela ut riktiga informationdblad så att de som vill ta sig till Sverige vet vilka vilkor det är som gäller.

72mm
2015-11-14, 16:47
#40

#39 "däremot tycker jag man ska dela ut riktiga informationdblad så att de som vill ta sig till Sverige vet vilka vilkor det är som gäller."

I vilket syfte? Och vilka villkor är det som gäller enl. dig?

Friskt kopplat är hälften brunnet!

JoHo
2015-11-14, 19:05
#41

#33 1. Vad gör SD mer kopplade till pseudovetenskap än tokstollarna i Miljöpartiet? 2. Ser fortfarande ingen koppling till pseudovetenskap i någon post här? Har jag missat något?

Neutralis
2015-11-14, 20:20
#42

#41

1. Inte alls.

2. Undersöker man trovärdigheten i flygbladets "fakta", så faller det pladask… En form av missinformation som det skeptiskt går att ifrågasätta.

72mm
2015-11-14, 21:16
#43

#38 "Att tiga o låtsas som om de inte fanns funkade inget vidare."

Ah, så ni har kommit förbi förnekelse-fasen nu alltså? 😃

Friskt kopplat är hälften brunnet!

JonasDuregard
2015-11-14, 21:42
#44

#41 "Vad gör SD mer kopplade till pseudovetenskap än tokstollarna i Miljöpartiet?"

Det sa hen inte, eller hur?

JoHo
2015-11-16, 14:55
#45

#44

Jo, "SD har ett nära förhållande till pseudovetenskap"

JonasDuregard
2015-11-16, 16:59
#46

#45 Jaha? Vad i den meningen säger att MP inte också har det? 🤔

JoHo
2015-11-16, 17:47
#47

#46

Att MP är mer tokstollar än SD när det kommer till pseudovetenskap.

(Skepticism iFokus verkar för övrigt ha blivit ett politiskt forum)

JonasDuregard
2015-11-16, 18:04
#48

#46 Ehh, va? Hur hittar du det i den meningen 🤪.

Håller du med om att Neutralis inte sagt någonting om ifall SD är värre än MP eller inte?

Vill du diskutera vilket parti som är mest/mer kopplat till pseudovetenskap så får du starta en egen tråd om det. 

"(Skepticism iFokus verkar för övrigt ha blivit ett politiskt forum)"

Visst, två trådar och poff, så blev det ett politiskt forum. 

Hur som helst finns det värre öden.

vallhund
2015-11-16, 20:21
#49

Personligen uppskattar jag ett forum där jag kan uttrycka mig fritt, oavsett om det gäller politik eller vetenskap eller politisk vetenskap.

Hoppas syftet går fram, svenska är inte mitt modersmål, ingen ursäkt, bara ett konstaterande.  Jag uppskattar inte att bli ifrågasatt av självutnämnda gurus med oklar agenda.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

72mm
2015-11-16, 21:37
#50

"Personligen uppskattar jag ett forum där jag kan uttrycka mig fritt"

"Jag uppskattar inte att bli ifrågasatt av självutnämnda gurus med oklar agenda. "

Du vill kunna skriva fritt utan att själv bli ifrågasatt alltså? 😉

Friskt kopplat är hälften brunnet!

vallhund
2015-11-17, 05:25
#51

#50 Uppenbarligen har du problem med läsförståelsen.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

[viccaan]
2015-11-17, 10:18
#52

Oj vad mycket elaka inlägg vad otrevligt.

JoHo
2015-11-17, 10:42
#53

#48

> Ehh, va? Hur hittar du det i den meningen Håller du med om att Neutralis inte sagt någonting om ifall SD är värre än MP eller inte?

Inte hen. JAG skrev det.

> Vill du diskutera vilket parti som är mest/mer kopplat till pseudovetenskap så får du starta en egen tråd om det. 

Plötsligt ska man göra det när det inte var jag som startade diskussionen om pseudovetenskapliga partier… Kanske Neutralis skulle starta den i så fall? Jag svarade bara på att hen ansåg att SD var ett pseudovetenskapligt gillande parti och jag ansåg att MP är värst.

> Visst, två trådar och poff, så blev det ett politiskt forum. 

Nej, men det är väl OT? 

> Hur som helst finns det värre öden. 

Visst. Och om du är så noga med att man ska starta ny tråd om pseudovetenskapliga partier kanske man ska hänvisa politik till t ex politik iFokus?

JonasDuregard
2015-11-17, 11:41
#54

#53 "Plötsligt ska man göra det när det inte var jag som startade diskussionen om pseudovetenskapliga partier… Kanske Neutralis skulle starta den i så fall?"

Du startade diskussionen om att jämföra olika partier när du helt opåkallat skrev att MP också har (värre) problem med pseudovetenskap. 

"Jag svarade bara på att hen ansåg att SD var ett pseudovetenskapligt gillande parti och jag ansåg att MP är värst."

Det är inte direkt ett svar utan mer en kommentar. Som inte direkt har med saken att göra. 

"Nej, men det är väl OT?"

Ja. Men jag tar i regel inte bort trådar som är OT, däremot sidospår som är OT inom trådar eftersom de ställer till mycket större oreda. 

Därmed avslutar vi följande sidospår: Frågan om MP och pseudovetenskap, och frågan om vad som är OT.

JoHo
2015-11-17, 12:28
#55

#54

> Du startade diskussionen om att jämföra olika partier när du helt opåkallat skrev att MP också har (värre) problem med pseudovetenskap. 

i #33 ställdes detta svar på min fråga: 

1. SD har ett nära förhållande till pseudovetenskap

Jag svarade med en fråga: Vad gör SD mer kopplade till pseudovetenskap än tokstollarna i Miljöpartiet? (eftersom MP har en massa tokstollar som tror på allsköns pseudovetenskap ville jag se en jämförelse).

Som Neutralis svarade på "inte alls". Och så var diskussionen avklarad.

Sen kom du in… Men jag förstår att det var en öm punkt att ditt parti MP fick en "törn". Det är alltså personligt, som vanligt.

> Ja. Men jag tar i regel inte bort trådar som är OT, däremot sidospår som är OT inom trådar eftersom de ställer till mycket större oreda. 

Oreda var din återkastning när det var färdigdiskuterat.

Jag vet. Godtycklig moderering. Vi vet ju alla hur du modererar i Andlig Skepticism amman säger så…

LinaLj
2015-11-17, 12:52
#56

För att återgå lite till #0 så måste jag säga att jag blir heligt förbannad. SD pratar ofta om att andra partier, andra debattörer och folk på gatan lägger ord i munnen på dem. Att de inte alls säger hälften av det de blir anklagade för att säga. Då kan jag inte förstå hur man kan göra något sådant här. Snacka om att lägga ord i munnen på hela svenska folket.

Jag bryr mig ärligt talat inte om att de vill sprida flygblad i Grekland med sin snedvrida syn på vad som komma skall i Sverige. Deras pengar, eller ja iof mina skattepengar, så de får slösa dem på vilket sätt de vill. Men ge attan i att dra in mig i det hela. Lägg inte ord i min mun som jag aldrig skulle komma på tanken att yttra.

JonasDuregard
2015-11-17, 21:28
#57

#55 " Men jag förstår att det var en öm punkt att ditt parti MP fick en "törn". Det är alltså personligt, som vanligt."

😂

Jag har ingen koppling till MP och har aldrig ens röstat på partiet 🙂. 

Du är rolig när du är paranoid ❤️.

[Borttaget]
[Borttaget] 
2015-11-17, 22:15
#58

Inlägget är borttaget

Neutralis
2015-11-17, 23:29
#59

#58

Nu har du allt skenat iväg lite… Väldigt vad du tramsar kring mina inlägg helt i onödan. Är det just pseudo och SD som inte funkar tillsammans i samma mening? Jag kanske inte är helt vetenskapligt korrekt i mina inlägg angående SD och dess ibland(läs oftast) helt okritiskt påhejande följares lovord… Men SD bör alla dagar i veckan kritiseras för deras vansinniga ideologi och dess korkade dyrkare… Håller du åtminstone med om det?

72mm
2015-11-17, 23:59
#60

"Jag kanske inte är helt vetenskapligt korrekt i mina inlägg angående SD och dess ibland(läs oftast) helt okritiskt påhejande följares lovord…"

Heja Jimmie! 👍😃

"Men SD bör alla dagar i veckan kritiseras för deras vansinniga ideologi och dess korkade dyrkare…"

Som 100% okritisk, påhejande följare och tillika dyrkare av vår store führ.. jag menar ledare Jimmie så känner jag mig lite kränkt av påhoppen om att jag är korkad! Jag kräver upprättelse! 😉

Friskt kopplat är hälften brunnet!

JoHo
2015-11-18, 13:08
#61

#58 "Paranoid"? Intressant att se att denna sajts moderator inte understår sig att sätta diagnoser på medlemmar. Vad säger reglerna om det?

[Borttaget]
[Borttaget] 
2015-11-18, 13:10
#62

Inlägget är borttaget

Neutralis
2015-11-18, 19:33
#63

#60

Som 100% okritisk, påhejande följare och tillika dyrkare av vår store führ.. jag menar ledare Jimmie så känner jag mig lite kränkt av påhoppen om att jag är korkad! Jag kräver upprättelse! 

Korkade åsikter kan du hoppa upp och klappa dig på… Att jag tycker du har. 😐

tarantass
2015-11-18, 22:37
#64

Det här behöver inte ha varit hjärnsläpp och så vidare. Det kan lika gärna vara ett utmärkt väl uttänkt marknadsföringsknep. Hur det än är med den saken, som marknadsföring betraktat har det troligen lyckats. Det är ju så det brukar gå när SD får uppmärksamhet, likgiltigt vilken.

De generationer som kände igen och var naturligt vaccinerade mot trettiotalets idéer och som hade en viss förstahandskunskap om verkligheten bakom "floskler" om mänskliga rättigheter håller på att lämna skutan.

Västerlandet har svårt att hantera den världspolitiska soppa det självt (som världens politiskt, militärt och ekonomiskt styrande kraft) har ställt till med sedan dess.

Att se och erkänna det egna lagets del i en soppa är inte lättare för nutidens kortlivade människor än för några föregående. (Med "kortlivade" menar jag normalt förekommande livslängd: den är uppenbarligen för kort för tillräckligt många att hinna bli tillräckligt kloka på).

Och, slutligen, människan har usel fantasi, inte minst idémässigt. Att det kan verka annorlunda beror på att undantagen får oproportionerlig spridning genom skriftspråk och uppfinningar.

Följaktligen återgår folk till trettiotalets lösningar i stället för att försöka ta sig vidare.

(Och även folk som inte omfattar de idéerna betraktar dem som normala och harmlösa.)

Vad man ska göra åt det vet jag uppriktigt sagt inte. Även om lögnerna och bedrägeriet att uttala sig i ett helt folks namn vore åtalbara (vilket de borde kunna vara) skulle också ett åtal gynna SD.

Räkna inte med att lyckas diskutera något med någon som inte har upplevt det själv.

Eller med någon som tror att allt gott måste vinnas på någon annans bekostnad.

[Borttaget]
[Borttaget] 
2015-11-19, 15:51
#65

Inlägget är borttaget

72mm
2015-11-19, 16:09
#66

"Det här behöver inte ha varit hjärnsläpp och så vidare. Det kan lika gärna vara ett utmärkt väl uttänkt marknadsföringsknep. Hur det än är med den saken, som marknadsföring betraktat har det troligen lyckats. Det är ju så det brukar gå när SD får uppmärksamhet, likgiltigt vilken."

Det  underlättar onekligen att ha verkligheten på sin sida.

Friskt kopplat är hälften brunnet!

tarantass
2015-11-19, 19:03
#67

Det är inte fråga om verkligheten på sin sida i fråga om rasismen (som också finns inskriven i partiprogrammet, som "kulturell essens" om jag minns rätt), lögnerna i flygbladet (inklusive "avsändaren"), homofobin, bilden av ett fattigt Sverige (som bara den förutsätter oerhörda skygglappar mot både resten av världen och vår egen nyliberalism), de ideologiska skygglapparna ifråga om saker som språkinlärning, tron att ett Festung Schweden (eller global apartheidmodell) skulle vara bra, ens psykologiskt och moraliskt, eller ens hållbar, och så vidare.

Det är fråga om helt andra och mycket dunklare drivkrafter. Därav nödvändigheten av ett nytt "renande stålbad" som andra världskriget, kanske, innan folk än en gång förstår det. I sjuttio år. Och om det finns folk kvar. (Obs. bitter ironi, på en nivå. Inte alls ironi på en annan.)

Det visas också av sådant som att SD gynnas av att höga funktionärer på riksnivå avslöjas med järnrör och rasistiska tillmälen. Finns inget annat parti som ens hade tålt det, mycket mindre gynnats.

Räkna inte med att lyckas diskutera något med någon som inte har upplevt det själv.

Eller med någon som tror att allt gott måste vinnas på någon annans bekostnad.

72mm
2015-11-19, 19:40
#68

#67 Eller så är det helt enkelt som så att Nisse i Hökarängen har börjat se igenom lögnerna och tröttnat på den växande anti-demokratin och den krympande yttrandefriheten. Det finns gränser för hur mycket verklighetsförfalskning och propaganda man kan mata ett folk med innan det slår tillbaka.

Friskt kopplat är hälften brunnet!

tarantass
2015-11-19, 20:26
#69

Påstå sig tala för Svensson är också en av era verklighetsförfalskningar. Än så länge finns det flera Svenssons på vår sida.

Det kan för all del ändra sig med tiden. Den naturliga vaccineringen håller på att gå ur, som sagt. Men, litet som en på de här sajterna brukar säga, känner man igen skit så äter man den inte ens om alternativet är kall havregrynsgröt.

Räkna inte med att lyckas diskutera något med någon som inte har upplevt det själv.

Eller med någon som tror att allt gott måste vinnas på någon annans bekostnad.

72mm
2015-11-19, 20:52
#70

#69 Du har tuggat skit i över 30 år.

Friskt kopplat är hälften brunnet!

piotrr
2015-11-20, 14:19
#71

18% av röstberättigade, eller 13% av de som faktiskt röstade i förra valet, är inte en femtedel av befolkningen, men det är väl med matten som det är med resten av alla tankar från partiet som kallar sig både svenskar och demokrater utan att vara något av det. 

Även om det hade varit så är det knappast så att alla 18% håller med om allting som "Sverigedemokraterna" påstår bara för att de röstade på dem. Många säger tvärt om att de röstat på SD för att de var missnöjda med de andra partierna - vilket är något helt annat än att faktiskt hålla med nazisterna.

/ Per

Sajtvärd för Skepticism

piotrr
2015-11-20, 14:21
#72

#68

> "Det finns gränser för hur mycket verklighetsförfalskning och propaganda man kan mata ett folk med innan det slår tillbaka." 

Och med "slår tillbaka" menar du att du tycker att det är bra att det är en massa pyromaner som går omkring och eldar upp kommunala byggnader. Är vi uppe i 20 stycken i år ännu?

/ Per

Sajtvärd för Skepticism

72mm
2015-11-20, 18:10
#73

"Och med "slår tillbaka" menar du att du tycker att det är bra att det är en massa pyromaner som går omkring och eldar upp kommunala byggnader. Är vi uppe i 20 stycken i år ännu?"

Nej, det var verkligen inte det jag menade med att det kunde slå tillbaka.

Friskt kopplat är hälften brunnet!

Klass
2015-11-20, 19:23
#74

#73

Så vad menade du då?

72mm
2015-11-20, 19:59
#75

#74 Kanske att man riskerar att folk börjar sympatisera med SD i ännu högre grad än vad som redan sker. Att folk inte lägger sin röst på SD för man nödvändigtvis tror att de kan rädda landet utan för att straffa de vars politik och lögner har förstört så mycket att det nu är irreversibelt.

Om Svensson vaknar i tid kommer han inte bara rösta bort destruktiv politik utan också kräva att ansvar tas, och att skuld för gamla synder hamnar där den hör hemma.

Friskt kopplat är hälften brunnet!

tarantass
2015-11-21, 17:45
#76

Och ni SD:are (och värre) gör allt ni bara kan för att hålla alla oss, som har det enda gemensamt att vi anser er människosyn farlig, ansvariga för samtliga tafattheter från myndigheter och media. Fast det inte kräver någon större tankeförmåga att inse att vi annars kan tycka hur olika som helst.

Nämnda tafattheter må vara hur irriterande och kortsiktigt allvarliga som helst, men de utgör inte på något sätt argument för er människosyn. De är också naturliga, om man tänker efter, i ett land i världens utkant som det mesta som händer går förbi och som därför inte har några tidigare erfarenheter av sådana här problem. Komplicerade saker tar tid att lära. Det betyder inte att man med er människosyn som grund hade gjort dem bättre.

Men ni lyckas i er propaganda, eftersom ni eller era direkta företrädare i nynazistiska och liknande rörelser tidigt insåg vilken propagandaresurs nätet är.

Räkna inte med att lyckas diskutera något med någon som inte har upplevt det själv.

Eller med någon som tror att allt gott måste vinnas på någon annans bekostnad.

72mm
2015-11-21, 18:08
#77

#76 "Och ni SD:are (och värre) gör allt ni bara kan för att hålla alla oss, som har det enda gemensamt att vi anser er människosyn farlig, ansvariga för samtliga tafattheter från myndigheter och media

Nu har du fått saker kring baktassen igen. Vi håller media ansvariga för sådana som dig. Du är resultatet av ett sjukt system, inte källan till det.

Friskt kopplat är hälften brunnet!

tarantass
2015-11-21, 18:41
#78

Ännu värre. Du hör alltså till dem som frånkänner oss ni brukar kalla "PK" integritet, förmåga att skaffa och bedöma information, tankeförmåga, personlig moral och så vidare.

Du är alltså en av orsakerna till att politisk dialog mellan er SD:are och värre och oss flertalet svenskar är omöjlig.

Följaktligen ger jag upp det lilla hopp jag för sakens skull hade om den här.

Räkna inte med att lyckas diskutera något med någon som inte har upplevt det själv.

Eller med någon som tror att allt gott måste vinnas på någon annans bekostnad.

72mm
2015-11-21, 18:58
#79

#78 Jag ser dig inte som representant för "oss flertalet svenskar".

Friskt kopplat är hälften brunnet!

tarantass
2015-11-21, 19:16
#80

Klart att något som liknar det som hände i Tyskland 1933 (och i Österrike med Haider, Italien med Berlusconi, Ungern med Fidesz/Jobbik osv.) kan hända här inom kort, det antydde jag själv ovan. Men än så länge har det inte hänt. Och om det händer vore det konstigt om det inte blev med hjälp av de missnöjda och oförståndiga eller okunniga som redan nu utgör en stor del av SD:s röster.

Räkna inte med att lyckas diskutera något med någon som inte har upplevt det själv.

Eller med någon som tror att allt gott måste vinnas på någon annans bekostnad.

72mm
2015-11-21, 21:23
#81

#80 "Klart att något som liknar det som hände i Tyskland 1933 (och i Österrike med Haider, Italien med Berlusconi, Ungern med Fidesz/Jobbik osv.) kan hända här inom kort, det antydde jag själv ovan. Men än så länge har det inte hänt."

Det har redan hänt. Men inte på samma sätt, på samma tidsskala, på samma revolutionära sätt eller med samma våldsamma resultat. 

Men vi har förlorat stora delar av vår demokrati, vi har lyckats hjärntvätta och förleda ett helt folk och vi har infört en ganska hårdför åsiktsdiktatur med otäcka implikationer för de dissidenter som blir utsatta.

Nazism eller kommunism kan man alltid bli av med, det som kulturmarxisterna och mångkulturalisterna har åsamkat Sverige är tyvärr av en mycket mer irreversibel karaktär.   

Vad sådana som du inte vill förstå med era evinnerliga nazi-tyskland liknelser är att Sverige i den liknelsen inte befinner sig i 1933 utan i 1944 och att ni är de sista övertygade nazisterna. Tyska folket utgörs av "oss flertalet svenskar" som nu börjar vakna upp och fråga sig -  Herre gud, vad har vi gjort?

Friskt kopplat är hälften brunnet!

tarantass
2015-11-21, 21:35
#82

Vänder mig till random hågad läsare, inte till 72mm. 72 mm visade i #77 att hen är utom räckhåll för dialog med oss utanför 72mm:s läger.

Jovisst. Vi har internerat och gasat sådana som 72mm och de får inte verka eller uttrycka sig offentligt.

Attentatsvåg i flyktingläger, misshandel av synbara utlänningar och mord på antinazister hade ingen del i att media tagna på sängen i det ovana Sverige beslöt sig för att hemlighålla misstänkta förbrytares härkomst, och en del annat, så att rasist- och hatsajterna, drivna av folk i samma kretsar som låg bakom våldet,  fick möjlighet att spela något så för dem osannolikt som yttrandefrihetsapostlar och börja tala om "åsiktskorridor" och villa bort för folk att de själva har mycket värre saker på sitt program. 

Och så vidare och så vidare.

Den som har sett en del konspirationsteorier känner igen den här också.

Räkna inte med att lyckas diskutera något med någon som inte har upplevt det själv.

Eller med någon som tror att allt gott måste vinnas på någon annans bekostnad.

72mm
2015-11-21, 22:09
#83

#82 "Vänder mig till random hågad läsare, inte till 72mm."

😃

Friskt kopplat är hälften brunnet!

Neutralis
2015-11-22, 11:56
#84

#81

Men vi har förlorat stora delar av vår demokrati, vi har lyckats hjärntvätta och förleda ett helt folk och vi har infört en ganska hårdför åsiktsdiktatur med otäcka implikationer för de dissidenter som blir utsatta.

13% är inte "ett helt folk".

kamera0710
2015-11-24, 12:22
#85

#81 Det vore bra om du någon gång kunde vara lite mer konkret om den där påstådda åsiktsdiktaturen. Som jag påpekat förut tar jag avstånd från den som försöker störa SD:s möten med oljud, men jag är spyfärdigt less på SD-martyrer som ser hot mot åsikts- och yttrandefriheten varje gång de får mothugg i en debatt. Eller när riksdagspartier håller sitt vallöfte om att inte samarbeta med dem.

72mm
2015-11-24, 12:35
#86

"varje gång de får mothugg i en debatt."

Om du hade varit närvarande de senaste 5 åren hade du förstått att problemet för SD inte har varit "mothugg" i debatter, utan att få komma till debatt överhuvudtaget. Och när de väl är där så slarvas sakfrågan konsekvent bort i en tsunami av floskler, rasist-anklagelser och känsloargument.  

Mothugg hade inneburit en seriös debatt och en sådan har man gjort allt för att slippa.

Friskt kopplat är hälften brunnet!

JonasDuregard
2015-11-24, 13:04
#87

#86 Så yttrandefrihet för dig handlar inte om att SD ska få diskutera med vem de vill, utan att vi ska tvinga andra att diskutera med SD? Tokigt.

72mm
2015-11-24, 13:09
#88

#87 Yttrandefrihet? Tvinga andra att diskutera med SD? Vad yrar du om? Jag kommenterade på påståendet att SD fick "mothugg i debatter".

Friskt kopplat är hälften brunnet!

JonasDuregard
2015-11-24, 13:13
#89

#88 Du talade innan dess om "åsiktsdiktatur", vilket föranledde det hela. 

Är det diktatur för dig att de som inte vill snacka med SD slipper det? 

Är det mindre eller mer diktatur om vi tvingar alla att diskutera med SD?

72mm
2015-11-24, 13:25
#90

"Är det diktatur för dig att de som inte vill snacka med SD slipper det? "

Nej.

"Är det mindre eller mer diktatur om vi tvingar alla att diskutera med SD?"

Bör man tvinga alla att diskutera med SD, är det frågan? Isf. nej.

Friskt kopplat är hälften brunnet!

JonasDuregard
2015-11-24, 16:55
#91

Vill du berätta hur själva åsiktsdiktaturen fungerar? Är det som en riktig diktatur? Annars kanske du borde komma på ett lämpligare namn.

72mm
2015-11-24, 17:50
#92

Åsiktsförtryck är väl ett bättre ord.

Friskt kopplat är hälften brunnet!

JonasDuregard
2015-11-24, 23:58
#93

Men du vill inte säga något konkret om det, utöver att du tycker synd om dig själv?

kamera0710
2015-11-25, 06:58
#94

#93 Akta dig så du inte blir anklagad för förtryck!

kamera0710
2015-11-30, 06:54
#95

Noterar att tystnaden från 72mm fortfarande är total. Kan det vara så svårt att säga något konkret om det där åsiktsförtrycket?

JonasDuregard
2015-11-30, 08:56
#96

Ja det är förvånande. Vi har en person som bygger hela sin retorik på att dennes sida aldrig får komma till tals. Nu lämnar vi scenen öppen och vad får vi? Ett par kryptiska upprepningar av samma påstående (att SD aldrig får komma till tals) och lite slentrianmässig användning av stora ord som 'diktatur' och 'förtryck'.

72mm
2015-11-30, 10:52
#97

#95 #96 Ah, jag trodde vi var färdiga här.

Jag har sagt det jag ville, svarat på frågor och erkänt att ordet 'förtryck' är mer beskrivande än 'diktatur'.

Dessutom har ämnet avhandlats åtskilliga gånger på Politik iFokus, jag har säkerligen skrivit mer utförligt där. Vill ni sätta speciellt fokus på frågan hur sverigevänner ser på åsiktskorridoren är ni säkert välkomna att skapa en tråd där.

Friskt kopplat är hälften brunnet!

vallhund
2015-11-30, 20:45
#98

#96 Mera floskler:

"Jag ser snarare den vänstervridna postmarxistiska multikulturella åsiktskorridoren som den verkliga religionen i Sverige idag."

http://aktuellt.ifokus.se/discussions/5655b7e7ce12c421a90042d3-ar-sds-dagar-raknade-nu?discussions-1   #33

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

Neutralis
2015-11-30, 22:37
#99

Vi har det här fina budskapet från 72mm också som vittjar om ren och skär intelligens…

"Multikultur i en stat är destruktiv skit och inget man bör sträva efter. Svensk "essens" har varit överlägsen all det multikulturella elände som du verkar förespråka."

http://aktuellt.ifokus.se/discussions/5655b7e7ce12c421a90042d3-ar-sds-dagar-raknade-nu?discussions-1

[Borttaget]
[Borttaget] 
2020-03-04, 21:47
#101

Inlägget är borttaget

[Borttaget]
[Borttaget] 
2020-03-06, 13:05
#102

Inlägget är borttaget

doddel34
2021-06-12, 05:13
#103

Nu har väl dom som 3e största parti lite talan o kan väll få som parti sprida sitt budskap lika brett som Socarna? Ja socarna bad ju alla komma o få bidrag innan man insåg att det var kanske inte så bra att skriva på hemsidan ;)

kamera0710
2021-06-12, 07:50
#104

#103 Jag tror du behöver lära dig lite svenska. Det finns bidrag att söka när man studerar, ett tips.

Maikailoa
2021-07-01, 00:05
#105

#104:
Jag tror du behöver lära dig lite vett och etikett.
Diskutera sakfrågan och märk inte ord.
Och sök inte för mycket bidrag hela tiden.

Upp till toppen